Aardobservatie voor Oekraïne - EO4UA

De aardobservatie voor Oekraïne (EO4UA) is opgezet om Oekraïense en internationale autoriteiten te ondersteunen bij het beoordelen van oorlogsgerelateerde milieuverliezen door verwerkingscapaciteiten te leveren in combinatie met een grote opslagplaats van satellietgegevens en producten van een hoger niveau die door de EO4UA-partners worden gegenereerd. Het initiatief heeft ook gezorgd voor synergie tussen talrijke projecten gericht op Oekraïne die draaien op het CREODIAS-platform. Binnen de EO4UA-repository zijn er "core" datasets (bijv. Sentinel-producten, gewasclassificaties, grenzen van landbouwpercelen, enz.) die onmisbaar zijn voor veelzijdige milieuanalyses. Resultaten van analyses uitgevoerd door eindgebruikers, samen met gegenereerde producten, worden ook opgeslagen in de repository om opeenvolgende onderzoeksstudies te vergemakkelijken. De leden van het EO4UA-initiatief zijn EO-professionals uit de particuliere, publieke en academische sector die Oekraïne willen ondersteunen door geavanceerde expertise te bieden op het gebied van EO-analyse en door samen te werken met de Oekraïense wetenschappers. Het EO4UA-initiatief staat open voor nieuwe leden die een belangrijke bijdrage willen leveren om Oekraïne te helpen.

Tijdens de Big Geodata Talk zullen Dr. Jan Musial (Senior Data Scientists, CloudFerro) en Dr. Jędrzej Bojanowski (Manager Data Science, CloudFerro) de huidige status van het EO4UA-initiatief presenteren, de unieke producten die zijn gegenereerd door de leden en eindgebruikers , en wat er tot nu toe is geleerd over de milieuschade in Oekraïne veroorzaakt door de Russische invasie.

Sprekers

Dr. Jan Musial is gespecialiseerd in de toepassing van satellietbeelden in verschillende omgevingsanalyses zoals: landbouwmonitoring, bewolking, het opvragen van bodemvocht en klimaatverandering. Hij ontving een Master of Arts-diploma van de Interfacultaire Studies in Milieubescherming aan de Universiteit van Warschau, Polen. Verder zette hij zijn opleiding voort aan de postdoctorale studie Ruimtelijke Informatiesystemen aan de Technische Universiteit van Warschau. Jan begon zijn onderzoekscarrière als stagiair bij het Instituut voor Milieu en Duurzaamheid (IES) van het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (JRC) in Ispra, Italië. Verder zette hij zijn onderzoekswerk voort als promovendus van de Remote Sensing Group aan de Universiteit van Bern in Zwitserland. Na het behalen van het PhD diploma bekleedde Jan een honorary fellowship positie bij het Space Science and Engineering Center (SSEC) aan de University of Madison in USA. Na de fellowship bekleedde hij een universitair hoofddocent bij de Remote Sensing Group van het Institute of Geodesy and Cartography in Warschau in Polen. In 2014 ontving hij een onderscheiding van het Poolse Ministerie van Hoger Onderwijs voor excellente jonge onderzoeker. Hij bekleedde ook tweemaal de functie van gastwetenschapper bij EUMETSAT aan het Swedish Meteorological and Hydrological Institute (SMHI). Momenteel werkt Jan als Senior Data Scientist bij het CloudFerro-bedrijf dat grote cloud computing-infrastructuren ontwikkelt en exploiteert in combinatie met een enorme EO-gegevensopslagplaats zoals CREODIAS, WEkEO, Copernicus Climate Data Store, CODE-DE, EO LAB.

Dr. Jędrzej Bojanowski is gespecialiseerd in de toepassing van satellietgegevens in milieustudies: klimatologie en monitoring van de landbouw. Hij promoveerde in 2014 aan de faculteit Geo-Information Science and Earth Observation van de Universiteit Twente. Verdere ervaring deed hij op als medewerker van het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Europese Commissie (Ispra, Italië), een postdoctoraal onderzoeker van het Zwitserse Federale Instituut voor Meteorologie en Klimatologie (MeteoSwiss) in Zürich en assistent-professor en plaatsvervangend hoofd van het Remote Sensing Center van de Instituut voor Geodesie en Cartografie in Warschau, Polen. Hij voerde door ESA en EUMETSAT gefinancierde projecten uit die gericht waren op het genereren van ECV's van fysieke eigenschappen van wolken van polaire en geostationaire satellieten. Hij was ook hoofdonderzoeker van ESA-projecten met betrekking tot satellietidentificatie en monitoring van landbouwgewassen voor openbaar bestuur. Hij ontving een onderscheiding van het Ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs voor Outstanding Young Scientists. Momenteel leidt hij de afdeling Data Science bij CloudFerro, een bedrijf dat cloud computing-infrastructuren en EO-gegevensopslagplaatsen zoals CREODIAS levert.

Aardobservatie voor Oekraïne - EO4UA
Registreer