Iedere dag gezond leven? Meet je leefstijl.

Je dieet, dagelijkse stress, slaap en hoeveelheid beweging heeft een grote invloed op je gezondheid. In dit onderzoek meten wij je leefstijl met een slim horloge en vragenlijsten. Daarmee willen we het meten van leefstijl verbeteren. Ook onderzoeken we hoe leefstijl je gezondheid beïnvloedt.

WAAR WERKEN WE AAN?

Er zijn steeds meer gezondheidsproblemen in de wereld. Een gezonde manier van leven kan veel van deze gezondheidsproblemen voorkomen of verminderen. Alleen is het veranderen van je leefstijl heel lastig. Het begint bij inzicht in je leefstijl. Een slim horloge kan daarbij helpen. Deze slimme horloges geven een heleboel informatie. Maar welke informatie is nou belangrijk voor jouw gezondheid? Dat gaan we onderzoeken en daar kan bijna iedereen aan mee doen.

WAT VRAGEN WE VAN JOU? 

Je krijgt een slim horloge en draagt deze 2 weken, dag en nacht. Ook krijg je een app op je telefoon die je vragen gaat stellen. Je kiest zelf hoe vaak: 2, 4 of 6x per dag. Beantwoorden kost je 5 minuten. Ook kan je dagelijks vragen beantwoorden over stress. Dit hoeft niet en bepaal je zelf. Aan het einde van de meetperiode vul je altijd 5 vragenlijsten in. Deze gaan over jouw dieet, beweging, slaap en stress. Dit kost je 45 minuten. Na het onderzoek krijg je de resultaten van deze vragenlijsten te zien. Hierdoor leer je meer over jouw eigen leefstijl.

WIE KAN ER MEEDOEN EN WANNEER?

Iedereen ouder dan 18 jaar kan meedoen. En

  • Je bent in het bezit van een mobiele telefoon waar apps op werken.
  • Je kan goed Nederlands lezen en schrijven.
  • Je bent mentaal gezond en hebt geen slaapstoornis.
  • Je draagt geen apparaten op of in je lichaam die jouw gezondheid helpen. Bijvoorbeeld een pacemaker.
  • Je hebt geen plannen om snel zwanger te worden.

Je kan helaas niet meedoen als: 

  • Je ondergewicht hebt (BMI<17.5).
  • Je huiduitslag krijgt door een horloge te dragen.
  • Je allergisch bent voor elektrodes. Die worden bijvoorbeeld gebruikt bij het maken van een hartfilmpje.
  • Je medicijnen slikt die jou als bijwerking overgevoeligheid voor licht geven.

Als je mee wilt doen, vragen we je om één keer naar de Universiteit Twente komen. Je kunt meedoen tot juli 2024.

EXTRA INFORMATIE 

Voor jouw deelname kan je maximaal €33 verdienen. Dit ligt eraan hoeveel vragenlijsten je invult. 

MAAK KENNIS MET DE ONDERZOEKER

Onderzoeker Gezond leven meten
C.I.R. Braem MSc (Carlijn)
Promovendus

Ik ben een onderzoeker bij de Universiteit Twente, en probeer het meten van leefstijl te verbeteren. Ik werk in dit project samen met IMEC. Dit project wordt gefinancierd door Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Aanmelden

Na aanmelding krijg je binnen 3 werkdagen meer informatie toegestuurd. Als je hierna mee wilt doen plannen we een afspraak op de Universiteit Twente om het onderzoek te starten. Deze afspraak duurt ongeveer 45 minuten.

Belangrijk te weten

  • Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek is altijd vrijwillig.
  • Als je je aanmeldt voor een studie krijg je altijd een automatische bevestigingsemail. In die mail staat wanneer je iets hoort van de onderzoeker.
  • De onderzoeker neemt contact met je op. Je krijgt dan meer informatie over het onderzoek en kan je vragen stellen.
  • Na het contact met de onderzoeker geef je definitief aan of je meedoet. Je vult dan een zogeheten 'Toestemmingsformulier' in.
  • Na het geven van jouw toestemming ontvang je een kopie van het toestemmingsformulier.  
  • Een ethische commissie heeft naar dit onderzoek gekeken en een positief advies gegeven. De commissie zegt hiermee dat het onderzoek wetenschappelijk zorgvuldig is en dat het volgens deelnemersrechten wordt uitgevoerd.
  • Jouw contactgegevens worden alleen gebruikt zoals jij dat wilt. De gegevens delen we alleen met de onderzoeker van het onderzoek waar je aan mee wil doen. Heb je aangevinkt dat je graag op de hoogte blijft over nieuwe onderzoeken? Dan ontvang je maximaal 1x per maand een bericht. Mocht dit wijzigen, nemen we eerst contact met je op. Lees hier uitgebreid hoe we omgaan met persoonsgegevens.