Lopende onderzoeken waar je aan mee kan doen

Om goed onderzoek te doen, hebben we iedereen nodig die ons onderzoek verder brengt of nieuwe inzichten geeft. Dit kan door kennis en ervaring te delen, vragen te beantwoorden, nieuwe techiek te proberen of mee te denken over wat er onderzocht moet worden. Wil jij meedoen? Kijk hieronder voor welke onderzoeken wij deelnemers zoeken en meld je aan! 

Parkinson en Sensoren

Wij onderzoeken of sensoren loopbevriezingen (freezing) en balansproblemen van mensen met Parkinson kunnen herkennen en voorspellen.

lala
Leefstijlinterventie en Slimme horloges

Ben jij van plan jouw leven te veranderen door een Gecombineerde Leefstijlinterventie CooL (GLI CooL genoemd) te volgen? Dan kan jij ons helpen. Dit onderzoek gaat over de bijdrage van GLI CooL aan jouw gezondheid, gemeten met een slim horloge.

Vermoeidheid na Borstkanker

80% van mensen met kanker is vermoeid. 1 op de 5 is zelfs 10 jaar na de diagnose nog extreem vermoeid. Daar willen we graag meer onderzoek naar doen. De eerste stap is vermoeidheid goed kunnen meten. Daarom testen we een vragenlijst bij vrouwen die genezen zijn van borstkanker en vermoeid zijn.

Reuma en Technologie

Technologie kan helpen om thuis je klachten en symptomen van reumatoïde artritis te meten. Denk aan slimme horloges of bewegingscamera's. Dit kan mensen met reumatoïde artritis en hun artsen helpen de aandoening beter te volgen.

Afgeronde projecten

 • 2023
  lala
  Onderzoek moedermelk

  Borstvoeding geeft veel gezondheidsvoordelen voor moeder en kind. Toch is nog niet alles bekend over hoe borstvoeding werkt. Wij onderzoeken daarom waar moedermelk uit bestaat. Hierdoor kunnen we moeders beter helpen met borstvoeding.

  Meten door de Huid

  We zoeken deelnemers voor ons onderzoek naar een nieuwe manier om hartslag en andere cardiovasculaire gegevens te meten met behulp van licht. Doe mee en help ons de kwaliteit van deze technologie te verbeteren!

  Nepnieuws, herken jij het?

  In deze studie zijn we benieuwd naar hoe goed mensen nepnieuws kunnen herkennen. Denk jij echt nieuws te kunnen onderscheiden van nepnieuws en wil je meedoen? Kijk dan hieronder voor meer informatie en meld je aan!

  Puzzelstukjes
  Reuma en Zelfmanagement

  In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een vorm van reuma. Veel mensen gaan voor zichzelf uitzoeken wat hen kan helpen tegen de klachten. Dit noemen we zelfmanagement. Met ons onderzoek geven wij overzicht van positieve en negatieve ervaringen die mensen hebben opgedaan.

Is er nu geen onderzoek waar je aan mee wil of kan doen, maar wil je op de hoogte gebracht worden als er nieuwe studies op deze website verschijnen? Meld je dan hier aan.

Contact persoon
dr. R.M. van Wijk (Renske)
Benader mij voor algemene vragen over de pagina 'Meedoen aan Onderzoek' of voor het plaatsen van nieuwe UT projecten