Lopende onderzoeken waar je aan mee kan doen

Om goed onderzoek te doen, hebben we iedereen nodig die ons onderzoek verder brengt of nieuwe inzichten geeft. Dit kan door kennis en ervaring te delen, vragen te beantwoorden, nieuwe techiek te proberen of mee te denken over wat er onderzocht moet worden. Wil jij meedoen? Kijk hieronder voor welke onderzoeken wij deelnemers zoeken en meld je aan! 

Zoek de Verschillen

In dit project onderzoeken we de invloed van zoekmachines op de verdeeldheid (polarisatie) in onze maatschappij. Laat jij jouw computer of laptop ook mee zoeken?!
Iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is, kan mee doen.

Parkinson en Sensoren

Wij onderzoeken of sensoren loopbevriezingen (freezing) en balansproblemen van mensen met Parkinson kunnen herkennen en voorspellen.

De borst tijdens en na zwangerschap

Tijdens en na de zwangerschap verandert er van alles in de borst, toch is hier weinig over bekend. In dit onderzoek kijken we naar de ontwikkeling van de borst in deze periode.
Wil je binnenkort graag zwanger worden, of bent je net zwanger? Dan kun je meedoen!

Borstvoeding in beeld

Veel vrouwen hebben problemen bij het geven van borstvoeding, maar hier is nog weinig over bekend. In dit onderzoek kijken we naar de borst vlak voor, tijdens en na het kolven. Voor dit onderzoek zoeken we vrouwen die borstvoeding geven om mee te doen aan dit onderzoek. En we zoeken ook vrouwen die niet zwanger zijn of borstvoeding geven!

Vermoeidheid na Borstkanker

80% van mensen met kanker is vermoeid. 1 op de 5 is zelfs 10 jaar na de diagnose nog extreem vermoeid. Daar willen we graag meer onderzoek naar doen. De eerste stap is vermoeidheid goed kunnen meten. Daarom testen we een vragenlijst bij vrouwen die genezen zijn van borstkanker en vermoeid zijn.

Klimaat Doomscrolling

Klimaatverandering komt dagelijks in het nieuws. Er is echter nog weinig bekend over hoe mensen hier op reageren. Sommige mensen gaan op dwangmatige wijze klimaatnieuws volgen op internet. Dit wordt ook wel 'Doomscrolling' genoemd. 

HEROES Spel voor een Verbeterd Evenwicht

Om stabiel te lopen en niet te vallen is een goede balans erg belangrijk. Vooral voor mensen die een beroerte hebben gehad. Die ene stap in het herstelproces kan het verschil maken. Helaas zijn er nog niet veel mogelijkheden om thuis je balans te trainen. Daarom is de HEROES game ontworpen. Dit videospel kan nu getest worden!

Onderzoek naar Persoonlijkheidskenmerken

Zelfkritiek, schaamte, zelfcompassie; het zijn voorbeelden van eigenschappen die jou het leven een stuk lastiger of juist makkelijker kunnen maken. Hoe hangen ze samen en wat kunnen we hiervan leren voor de behandeling van mentale klachten?

Iedereen boven de 18 is en de Nederlandse taal beheerst, kan mee doen door onze vragenlijst over persoonskenmerken in te vullen.  

Gezond(jij)d!

We hebben allemaal een ander beeld van gezondheid. Wat betekent gezondheid voor jou en hoe kan je jouw omgeving en waarden gebruiken om gezonder te worden?

Overbehandeling voorkomen bij DCIS

Vrouwen met een voorstadium van borstkanker (DCIS) kunnen hiervoor overbehandeld worden. Om dit te voorkomen, willen wij onderzoek doen en een behandeling ‘op maat’ maken hiervoor. Wij zoeken mensen die mee willen denken en zoeken aan een verbeterde behandeling hiervoor.

Bewegen met Sensoren

In dit onderzoek willen we verschillende bewegingen analyseren met behulp van draagbare sensoren. In de toekomst willen we hiermee blessures voorkomen en sport- of revalidatieprestaties verbeteren.

Stress beleving in de bus

'Stress' is het modewoord van het moderne leven. De meeste mensen hebben dagelijks met een vorm van stress te maken. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer.  Daarom meten wij de oorzaken en gevolgen van stress tijdens een rit in een bus. Wij hopen hiermee een busrit minder stressvol te kunnen maken. 

AFGERONDE PROJECTEN


 • 2023
  Gezond Leven Meten

  Je dieet, dagelijkse stress, slaap en hoeveelheid beweging heeft een grote invloed op je gezondheid. In dit onderzoek meten wij je leefstijl met een slim horloge en vragenlijsten. Daarmee willen we het meten van leefstijl verbeteren. Ook onderzoeken we hoe leefstijl je gezondheid beïnvloedt.

  Fietsen in Twente

  Het wordt steeds drukker op de weg. Hier moeten wij goed mee om gaan. In dit onderzoek testen wij een waarschuwingssysteem voor fietsers. Hiermee dragen we bij aan betere verkeersveiligheid en fietsbeleving.

  Samen Beslissen In De Zorg

  "Samen beslissen in de zorg” betekent dat je samen met jouw zorgverlener keuzes maakt rondom jouw gezondheid. Helaas wordt dit nog niet standaard gedaan. In dit onderzoek willen we weten wat de wensen zijn van mensen met chronisch obstructieve longziekte (COPD) als het gaat over samen beslissen in de zorg.


  lala
  Onderzoek moedermelk

  Borstvoeding geeft veel gezondheidsvoordelen voor moeder en kind. Toch is nog niet alles bekend over hoe borstvoeding werkt. Wij onderzoeken daarom waar moedermelk uit bestaat. Hierdoor kunnen we moeders beter helpen met borstvoeding.

  Meten door de Huid

  We zoeken deelnemers voor ons onderzoek naar een nieuwe manier om hartslag en andere cardiovasculaire gegevens te meten met behulp van licht. Doe mee en help ons de kwaliteit van deze technologie te verbeteren!

  Nepnieuws, herken jij het?

  In deze studie zijn we benieuwd naar hoe goed mensen nepnieuws kunnen herkennen. Denk jij echt nieuws te kunnen onderscheiden van nepnieuws en wil je meedoen? Kijk dan hieronder voor meer informatie en meld je aan!

  Puzzelstukjes
  Reuma en Zelfmanagement

  In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een vorm van reuma. Veel mensen gaan voor zichzelf uitzoeken wat hen kan helpen tegen de klachten. Dit noemen we zelfmanagement. Met ons onderzoek geven wij overzicht van positieve en negatieve ervaringen die mensen hebben opgedaan.

  Reuma en Technologie

  Technologie kan helpen om thuis je klachten en symptomen van reumatoïde artritis te meten. Denk aan slimme horloges of bewegingscamera's. Dit kan mensen met reumatoïde artritis en hun artsen helpen de aandoening beter te volgen.

Is er nu geen onderzoek waar je aan mee wil of kan doen, maar wil je op de hoogte gebracht worden als er nieuwe studies op deze website verschijnen?
Klik hier
Contact persoon
E. Lloyd (Emma)
Benader mij voor algemene vragen over de pagina 'Meedoen aan Onderzoek' of voor het plaatsen van nieuwe UT projecten