Zie PDEng

Informatie voor studenten

Informatie voor studenten

De post-Master programma’s aan de Universiteit Twente met een looptijd van twee jaar kunnen het paspoort vormen tot een snellere en succesvollere carrière in het bedrijfsleven. Dit paspoort is de graad ‘Professional Doctorate in Engineering’ (PDEng) die je krijgt na het succesvol behalen van het programma.

Combineren van werken en leren

Indien je wordt toegelaten tot één van de programma’s met een combinatie van studie en praktisch ontwerpen, dan kom je in dienst bij de universiteit of bij een organisatie en ontvang je een salaris. Gedurende het ontwerptraject pas je bij een organisatie de verworven kennis direct toe bij het oplossen van een echt en complex ontwerpprobleem.

Veel van onze afgestudeerde PDEng trainees hebben hun baan gevonden bij de organisatie waar zij het ontwerpproject hebben uitgevoerd. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat je na het PDEng programma een verkort PhD traject volgt.

Vacatures

Kijk voor een actueel vacatureoverzicht op de vacaturepagina van de Universiteit Twente. 

Voor meer informatie over de graad, eventuele financiering en het schrijven van een voorstel, kijk dan op de Engelstalige pagina’s Degree, finance en Create your own proposal.