Aanmelden voor een bachelor- of (pre)masteropleiding

bachelor- en masteropleidingen

Alle bacheloropleidingen
Alle masteropleidingen

Aanmelden voor een opleiding

Deze instructies kun je volgen als je je wilt aanmelden voor een bachelor- of masteropleiding van de Universiteit Twente.

 • Aanmelden bachelor

  HOE AANMELDEN?

  Als je voor het eerst een bacheloropleiding gaat doen aan de Universiteit Twente, dan moet je je aanmelden via Studielink www.studielink.nl.

  Tot WANNEER kan ik me AANMELDEN?

  Kijk op de website van de bacheloropleidingen aan de Universiteit Twente welke deadlines er voor jou gelden!

 • Aanmelden (pre-)master

  De aanmelding voor een (pre-)masteropleiding lichten we uitgebreid toe op de masterwebsite van de UT.

 • DigID-account voor inloggen Studielink

  Alles wat je moet weten over Studielink en waarom je daarop aangesloten moet zijn!

  De Universiteit Twente is verbonden met Studielink. Studielink is een landelijke online applicatie om verzoeken tot inschrijving in te dienen. Het is ook een gemakkelijke weg om al je administratieve zaken (aanmelding, in- en uitschrijvingen, adreswijzigingen etc.) te regelen voor een Instituut voor Hoger onderwijs in Nederland. Het is 24 uur per dag beschikbaar, 7 dagen per week. Studielink stelt je in staat je aanmelding, herinschrijving of uitschrijving online te regelen. Je kunt Studielink vinden via www.studielink.nl

  Alle studenten moeten Studielink gebruiken voor al hun administratieve handelingen.

  Dus ook Internationale Studenten moeten gebruik maken van de Studielink applicatie.

  Berichten van Studielink en Universiteit Twente

  Het is erg belangrijk dat je je registreert via Studielink! Als je bent geregistreerd in Studielink ontvang je berichten op het door jou opgegeven emailadres. Zorg er voor dat je Studielink emailadres niet je UT emailadres is. Check dit emailadres en je UT emailaccount regelmatig. Pas je spam-filter aan als dat nodig mocht zijn zodat de berichten van de Universiteit Twente en van Studielink niet verloren gaan.

  Student-Informatie-Systeem Osiris

  Alle aanpassingen die je doet in Studielink zullen onmiddellijk zichtbaar zijn in het Student Informatie Systeem Osiris. Dit systeem zal je als student aan de Universiteit Twente gaan gebruiken om je cijfers te bekijken, om je curriculum op te vragen etc. En vice versa. Van alle veranderingen, doorgevoerd door de Universiteit Twente zul je via je UT mailaccount op de hoogte worden gesteld en zullen zichtbaar zijn in Studielink.

  Hoe meld ik me aan bij Studielink?

  Stappen om je aan te melden bij Studielink als je staat geregistreerd in een Nederlandse woonplaats:

  1. Vraag een BSN (Burger Service Nummer) aan. Als je geregistreerd staat in een plaats in Nederland ontvang je je BSN binnen 5 werkdagen.
  2. Log in met je DigiD (Digitale Identiteit). Als je geen DigiD code hebt, vraag die dan aan via www.digid.nl. Je hebt je BSN nodig om je DigiD te kunnen aanvragen. Houd je BSN bij de hand als je je DigiD gaat aanvragen.
  3. Als je in Nederland woont kun je alleen inloggen op www.studielink.nl met je DigiD via de button “inloggen met DigiD” (zie hieronder)

  Stappen om je aan te melden bij Studielink als je niet geregistreerd staat in een Nederlandse woonplaats:

  1. Studenten zonder geregistreerd adres in Nederland kunnen geen DigiD aanvragen.
  2. Studenten zonder geregistreerd adres in Nederland kunnen zich registeren in Studielink op www.studielink.nl via de button “inloggen via Studielink” (zie hieronder)

  Inloggen in Studielink

  Volg de link www.studielink.nl en je krijgt een keuze hoe je wilt inloggen:

  Ik woon in Nederland

  Ik woon buiten Nederland  Via het door jou opgeven emailadres bij Studielink ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord. Het is erg belangrijk dat je dit account en je UT emailaccount regelmatig checkt tijdens de periode dat je studeert bij de Universiteit Twente! Als je registratie is verwerkt word je gevraagd of je Studielink wilt linken naar je DigiD.

  Als je er voor kiest Studielink niet te linken aan je DigiD, is centrale verificatie van je GBA (Gemeentelijk Basis Administratie) niet mogelijk.

  Vragen

  Voor vragen over Studielink zie de Studielink FAQ.

Na de aanmelding

Na een succesvolle aanmelding moet je nog een aantal zaken regelen:

 • Voor bachelorstudenten met een nationaliteit binnen EER

  Heb je een nationaliteit binnen EER1 dan ontvang je vanaf half of eind mei van Student Services op het mailadres dat jij in Studielink hebt ingegeven een mail met informatie over hoe je je inschrijving en betaling van het collegegeld kunt regelen.

  Als je je alleen hebt aangemeld voor de selectie en plaatsingsstudie Technische Geneeskunde dan ontvang je pas een mail van Student Services nadat je geselecteerd bent en een plaats krijgt aangeboden gekregen.

 • Voor bachelorstudenten met en nationaliteit buiten EER

  Heb je een nationaliteit buiten EER1 dan ontvang je rond half juni/juli een e-mail van Student Services op het mailadres dat jij in Studielink hebt ingevuld met informatie over hoe je je inschrijven kunt regelen.

studentnummer/studentenaccount

Zodra je aanmeldingsgegevens bij ons bekend zijn en je hebt je 'offer for administration form' retour gestuurd (als je een niet Nederlandse nationaliteit hebt), dan ontvang je september-instroom vanaf 15 juni en februari-instroom vanaf december van de afdeling ICTS e-mails op het mailadres dat jij in Studielink hebt ingevuld met o.a. inloggegevens en je studentenaccount. Het onderwerp van deze mail is: Your personal account information – Je persoonlijke accountgegevens.

 1. Inloggegevens: Je kunt met deze inloggegevens gebruik maken van de online diensten van de Universiteit Twente.
 2. Studentenaccount: Het is belangrijk dat je de e-mail van dit account regelmatig checkt, aangezien Student Services alle informatie via dit account met je communiceert. Wil je liever gebruik maken van je eigen e-mail account zorg er dan zelf voor dat je UT-mail automatisch wordt doorge­stuurd naar je eigen account.

Zorg er voor dat je Studielink emailadres niet je UT emailadres is. Houd de stand van zaken betreffende je inschrijving goed in de gaten via Studielink én je UT-account!

Beëindigen studentenaccount

Nadat je inschrijving aan de Universiteit Twente is beëindigd heb je geen recht meer op een ICT-account van de Universiteit Twente met de daarbij behorende voorzieningen waaronder je Google mailbox en documenten. Daarom zal de ICT-afdeling 1 maand na de einddatum van je inschrijving je ICT-account afsluiten. Tot die tijd heb je de gelegenheid om je email en documenten ergens anders op te slaan. Daarna wordt je data definitief gewist, mede om je privacy te waarborgen. Hiervan ontvang je nog een notificatiemail.

1 België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Verenigd Koninkrijk of Zweden.