bachelor- en masteropleidingen
- Advanced TechnologyDeze veelzijdige, multidisciplinaire bachelor leidt je op tot onderzoeker, consultant, ingenieur of ondernemer in vrijwel elke denkbare tak van wetenschap en technologie.
- Applied MathematicsIn deze driejarige Engelstalige bachelor leer je om als wiskundige helderheid te brengen in complexe maatschappelijke uitdagingen rond mobiliteit, technologie, de zorg, het bankwezen of het milieu.
- Biomedische TechnologieDeze bachelor leert je nieuwe technologieën voor de gezondheidszorg te ontwerpen en ontwikkelen, van revalidatierobots, kunstorganen, medische scans tot protheses.
- Business Information TechnologyTijdens deze bachelor ontwikkel je expertise op het gebied van zowel bedrijfskunde als IT om bedrijven beter en duurzamer te helpen presteren in onze digitaliserende wereld.
- Chemical Science & EngineeringTijdens deze driejarige Engelstalige bachelor word je een expert in het begrijpen, ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe, duurzame processen, materialen en oplossingen, met scheikunde als uitgangspunt.
- Civil EngineeringTijdens deze bachelor leer je grote projecten op het gebied van bouw & infrastructuur, watermanagement en verkeer & vervoer te ontwerpen, bouwen en beheren met technische én niet-technische kennis.
- Communication ScienceDe driejarige Engelstalige bachelor Communication Science plaatst het communicatievak in de context van technologie, design en organisaties, en leidt je op tot 21ste-eeuwse ‘communicatie-ingenieur’.
- Creative TechnologyHoe kun jij de modernste technologie inzetten voor interactie met gebruikers? Deze opleiding daagt je uit om innovatieve toepassingen voor een betere toekomst voor mens en maatschappij te ontwikkelen.
- Creative Technology (locatie Vrije Universiteit)Met deze bachelor studeer je Creative Technology in Amsterdam, terwijl je profiteert van de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en technische expertise bij de UT.
- Electrical EngineeringIn deze Engelstalige bachelor word je toegerust om de wereld van morgen te helpen vormgeven met het ontwikkelen van technische oplossingen voor een groeiende spectrum aan maatschappelijke uitdagingen.
- GezondheidswetenschappenDraag bij aan het verbeteren van de gezondsheidzorg door zorginnovaties te managen of te testen, zorgprocessen voor patiënten en zorgverleners te versoepelen of vernieuwend beleid te bedenken.
- Industrial Design EngineeringOntwikkel je tot een creatieve én technisch onderlegde ontwerper die met kennis van engineering en technologie verrassende producten bedenkt of verbetert voor mensen, industrie en maatschappij.
- Industrial Engineering & ManagementLeer bedrijfsprocessen te ontwerpen, beheren en verbeteren met jouw kennis van technologie, management en menselijk gedrag. Zo help je organisaties gezond te blijven in een complexe wereld.
- International Business AdministrationDeze driejarige Engelstalige opleiding bereidt je voor op een carrière in het internationale bedrijfsleven. Je leert het beste naar boven te halen in producten, processen, technologie én mensen.
- Management, Society & TechnologyIn deze Engelstalige bacheloropleiding verbind je technologie en samenleving met bestuur, beleid en publiek management. Je wordt (her)ontwerper van de technologie-gedreven samenleving van de toekomst.
- Mechanical EngineeringVan scharnieren voor een robothand tot een achtbaan... jij bent straks die vindingrijke ingenieur die allerlei apparaten, machines, constructies en processen bedenkt, ontwerpt en verbetert.
- Mechanical Engineering (locatie Vrije Universiteit)Met deze bachelor studeer je Mechanical Engineering (Werktuigbouwkunde) in Amsterdam, terwijl je profiteert van de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en technische expertise bij de UT.
- PsychologyVerwerf eigentijdse psychologische en technologische expertise die je als ‘interventie-ingenieur’ in de gezondheidszorg weet te combineren met een pragmatische, 21ste-eeuwse aanpak.
- Technical Computer ScienceWord expert in computerwetenschappen, elektrotechniek en bedrijfsinformatietechnologie. Als informaticus én ingenieur kun jij uitdagingen aangaan in domeinen als vervoer, milieu en zorg.
- Technische GeneeskundeWord opgeleid tot 'technische dokter' die de nieuwste technologie weet in te zetten voor de behandeling en diagnose van patiënten en patiëntveiligheid voorop stelt.
- Technische NatuurkundeDeze Nederlandstalige bachelor leidt je op om fundamentele natuurkundekennis te ontwikkelen en om te zetten in werkende techniek met een sterke maatschappelijke impact.
- University College Twente (ATLAS)Dit is een unieke, multidisciplinaire, Engelstalige opleiding voor topstudenten waarbij sociale en technische perspectieven worden geïntegreerd tot een nieuwe kijk op technologie.
- Applied MathematicsAls toegepast wiskundige speel je een cruciale rol in de wetenschappelijke wereld. Door wiskundige modellen pak je de essentie van een probleem en zie je verbanden tussen niet-gerelateerde fenomenen.
- Applied PhysicsVerdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.
- Biomedical EngineeringDeze master leert je technologische innovaties te ontwerpen die de medische zorg verbeteren – op het gebied van diagnostiek, behandeling, revalidatie, preventie en een betere kwaliteit van leven.
- Business AdministrationIn een wereld die continu verandert, heeft business as usual weinig zin. Ontwikkel jij de innovatieve en ondernemende blik die nodig is om bedrijven écht toekomstbestendig te maken?
- Business Information TechnologyWord een expert in IT-innovatie en verzin baanbrekende oplossingen die bedrijven slimmer en efficiënter laten werken met behulp van IT.
- Chemical Science & EngineeringOntwikkel nieuwe chemische processen, materialen en moleculen en werk aan slimme innovaties die positief bijdragen aan onze samenleving op het gebied van gezondheid, water, voedsel, energie en milieu.
- Civil Engineering & ManagementAls je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.
- Communication ScienceMet deze 1-jarige, Engelstalige master word je een hooggewaardeerde communicatiespecialist, die mensen en organisaties door complexe technologische en maatschappelijke verschuivingen heen kan loodsen.
- Computer ScienceICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor ICT, sociale media, veiligheid, zorg, energie, financiën en telecommunicatie.
- Construction Management & EngineeringDeze master helpt je een expert te worden in het managen van grootschalige, complexe bouwprojecten in een steeds meer gedigitaliseerde industrie, met een innovatieve en holistische aanpak.
- Educatie & Communicatie in de BètawetenschappenWil je jouw enthousiasme voor de bètavakken creatief inzetten voor leerlingen, scholen en maatschappij? Deze lerarenopleiding stoom jou klaar voor het beroep van leraar in het voortgezet onderwijs.
- Educational Science & TechnologyFascineert het onderwijs je, maar zie je jezelf niet direct voor de klas staan? Leer onderwijs en training op scholen en in organisaties te verbeteren als een onderzoeker, ontwerper of consultant.
- Electrical EngineeringDeze masteropleiding daagt je uit om nieuwe methodes en technologieën te ontwikkelen voor hightech elektronische systemen in nano, robotica, elektronica, telecommunicatie of biomedische systemen.
- Embedded SystemsDeze masteropleiding richt zich op het design van embedded systemen: de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat, zoals smartphones, pacemakers of navigatiesystemen.
- Environmental & Energy ManagementNa de eenjarige, Engelstalige master Environmental & Energy Management ben je in staat sociaal-technologische veranderprocessen op energie-, water- en milieugebied te leiden, beheren en sturen.
- European StudiesHet besturen van Europa is een complexe uitdaging. Bij European Studies doe je de expertise op om te kunnen werken in deze fascinerende omgeving waar verschillende overheidsniveaus samenkomen.
- Geo-information Science and Earth ObservationGeo-informatie en aardobservatie hebben betrekking op het inwinnen, verwerken en gebruiken van informatie over de aarde en vooral over processen die op het aardoppervlak plaatsvinden.
- Geo-information Science and Earth Observation for Environmental Modelling and Management
- Health SciencesDeze master richt zich op beleid en organisatie in de gezondheidszorg, met specifieke aandacht voor de rol van technologie in de gezondheidszorg.
- Industrial Design EngineeringCombineer design en engineering in de creatie van innovatieve producten die het dagelijks leven verrijken. Je leert niet alleen producten, maar ook de ontwikkelingsprocessen te optimaliseren.
- Industrial Engineering & ManagementLeer operationele processen in complexe, internationale organisaties te optimaliseren als een creatieve, multidisciplinaire manager die techn(olog)ische knowhow combineert met managementvaardigheden.
- Interaction TechnologyVerdiep je in de interactie tussen mensen en (IT-)systemen en ontwikkel interactieve technologieën die waardevol zijn voor mens en maatschappij.
- Mechanical EngineeringRicht je op het toekomstbestendig ontwerpen, analyseren en onderhouden van machines, constructies, producten en productieprocessen als werktuigbouwkundig expert.
- NanotechnologyPak grote vraagstukken aan op het kleinste niveau: word een expert op het gebied van Nanotechnologie en bedenk, ontwerp en ontwikkel innovatieve oplossingen op de extreem kleine nanoschaal.
- Philosophy of Science, Technology & SocietyIn deze master leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.
- PsychologyHet begrijpen van onze wereld begint met het begrijpen van mensen. Deze master geeft je diepgaande inzichten in menselijk gedrag om zo maatschappelijke problemen op te kunnen lossen.
- Public AdministrationLeer grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken vanuit een politiek-bestuurskundig perspectief en ontwikkel jouw unieke profiel in een domein naar keuze.
- RoboticsLeer om robotoplossingen te ontwikkelen voor industrie en maatschappij. Je leert disciplines als mechatronica en AI kennen, en werkt tegelijkertijd aan ethische, wettelijke en economische issues.
- Spatial EngineeringNatuurrampen, armoede, voedseltekorten, epidemieën, klimaatverandering: leer de grote maatschappelijke vraagstukken aan te pakken met het gebruik van ruimtelijke data.
- Sustainable Energy TechnologyVoel jij je geroepen om bij te dragen aan de duurzame energietransitie? Deze master helpt jou expert te worden in de ontwikkeling, implementatie en integratie van duurzame energieopwekking.
- Systems & ControlTijdens deze tweejarige masteropleiding leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.
- Technische GeneeskundeIn deze master ontwikkel je jezelf tot een technische dokter die de potentie van medische technologie volledig kan benutten.
- Transdisciplinary Master-Insert: Shaping Responsible FuturesBen jij een UT-masterstudent? Wil je leren hoe je voor anderen en met anderen de gewenste toekomst kunt vormgeven? Leer nieuwe manieren om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.
- Water TechnologyDe tweejarige masteropleiding Water Technology wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september.
Aanmelden voor een opleiding
Deze instructies kun je volgen als je je wilt aanmelden voor een bachelor- of masteropleiding van de Universiteit Twente.
- Aanmelden bachelor
HOE AANMELDEN?
Als je voor het eerst een bacheloropleiding gaat doen aan de Universiteit Twente, dan moet je je aanmelden via Studielink www.studielink.nl.
Tot WANNEER kan ik me AANMELDEN?
Kijk op de website van de bacheloropleidingen aan de Universiteit Twente welke deadlines er voor jou gelden!
- Aanmelden (pre-)master
De aanmelding voor een (pre-)masteropleiding lichten we uitgebreid toe op de masterwebsite van de UT.
- DigID-account voor inloggen Studielink
Alles wat je moet weten over Studielink en waarom je daarop aangesloten moet zijn!
De Universiteit Twente is verbonden met Studielink. Studielink is een landelijke online applicatie om verzoeken tot inschrijving in te dienen. Het is ook een gemakkelijke weg om al je administratieve zaken (aanmelding, in- en uitschrijvingen, adreswijzigingen etc.) te regelen voor een Instituut voor Hoger onderwijs in Nederland. Het is 24 uur per dag beschikbaar, 7 dagen per week. Studielink stelt je in staat je aanmelding, herinschrijving of uitschrijving online te regelen. Je kunt Studielink vinden via www.studielink.nl
Alle studenten moeten Studielink gebruiken voor al hun administratieve handelingen.
Dus ook Internationale Studenten moeten gebruik maken van de Studielink applicatie.
Berichten van Studielink en Universiteit Twente
Het is erg belangrijk dat je je registreert via Studielink! Als je bent geregistreerd in Studielink ontvang je berichten op het door jou opgegeven emailadres. Zorg er voor dat je Studielink emailadres niet je UT emailadres is. Check dit emailadres en je UT emailaccount regelmatig. Pas je spam-filter aan als dat nodig mocht zijn zodat de berichten van de Universiteit Twente en van Studielink niet verloren gaan.
Student-Informatie-Systeem Osiris
Alle aanpassingen die je doet in Studielink zullen onmiddellijk zichtbaar zijn in het Student Informatie Systeem Osiris. Dit systeem zal je als student aan de Universiteit Twente gaan gebruiken om je cijfers te bekijken, om je curriculum op te vragen etc. En vice versa. Van alle veranderingen, doorgevoerd door de Universiteit Twente zul je via je UT mailaccount op de hoogte worden gesteld en zullen zichtbaar zijn in Studielink.
Hoe meld ik me aan bij Studielink?
Stappen om je aan te melden bij Studielink als je staat geregistreerd in een Nederlandse woonplaats:
- Vraag een BSN (Burger Service Nummer) aan. Als je geregistreerd staat in een plaats in Nederland ontvang je je BSN binnen 5 werkdagen.
- Log in met je DigiD (Digitale Identiteit). Als je geen DigiD code hebt, vraag die dan aan via www.digid.nl. Je hebt je BSN nodig om je DigiD te kunnen aanvragen. Houd je BSN bij de hand als je je DigiD gaat aanvragen.
- Als je in Nederland woont kun je alleen inloggen op www.studielink.nl met je DigiD via de button “inloggen met DigiD” (zie hieronder)
Stappen om je aan te melden bij Studielink als je niet geregistreerd staat in een Nederlandse woonplaats:
- Studenten zonder geregistreerd adres in Nederland kunnen geen DigiD aanvragen.
- Studenten zonder geregistreerd adres in Nederland kunnen zich registeren in Studielink op www.studielink.nl via de button “inloggen via Studielink” (zie hieronder)
Inloggen in Studielink
Volg de link www.studielink.nl en je krijgt een keuze hoe je wilt inloggen:
Ik woon in Nederland
Ik woon buiten Nederland
Via het door jou opgeven emailadres bij Studielink ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord. Het is erg belangrijk dat je dit account en je UT emailaccount regelmatig checkt tijdens de periode dat je studeert bij de Universiteit Twente! Als je registratie is verwerkt word je gevraagd of je Studielink wilt linken naar je DigiD.
Als je er voor kiest Studielink niet te linken aan je DigiD, is centrale verificatie van je GBA (Gemeentelijk Basis Administratie) niet mogelijk.
Vragen
Voor vragen over Studielink zie de Studielink FAQ.
Na de aanmelding
Na een succesvolle aanmelding moet je nog een aantal zaken regelen:
- Voor bachelorstudenten met een nationaliteit binnen EER
Heb je een nationaliteit binnen EER1 dan ontvang je vanaf half of eind mei van Student Services op het mailadres dat jij in Studielink hebt ingegeven een mail met informatie over hoe je je inschrijving en betaling van het collegegeld kunt regelen.
Als je je alleen hebt aangemeld voor de selectie en plaatsingsstudie Technische Geneeskunde dan ontvang je pas een mail van Student Services nadat je geselecteerd bent en een plaats krijgt aangeboden gekregen.
- Voor bachelorstudenten met en nationaliteit buiten EER
Heb je een nationaliteit buiten EER1 dan ontvang je rond half juni/juli een e-mail van Student Services op het mailadres dat jij in Studielink hebt ingevuld met informatie over hoe je je inschrijven kunt regelen.
studentnummer/studentenaccount
Zodra je aanmeldingsgegevens bij ons bekend zijn en je hebt je 'offer for administration form' retour gestuurd (als je een niet Nederlandse nationaliteit hebt), dan ontvang je september-instroom vanaf 15 juni en februari-instroom vanaf december van de afdeling ICTS e-mails op het mailadres dat jij in Studielink hebt ingevuld met o.a. inloggegevens en je studentenaccount. Het onderwerp van deze mail is: Your personal account information – Je persoonlijke accountgegevens.
- Inloggegevens: Je kunt met deze inloggegevens gebruik maken van de online diensten van de Universiteit Twente.
- Studentenaccount: Het is belangrijk dat je de e-mail van dit account regelmatig checkt, aangezien Student Services alle informatie via dit account met je communiceert. Wil je liever gebruik maken van je eigen e-mail account zorg er dan zelf voor dat je UT-mail automatisch wordt doorgestuurd naar je eigen account.
Zorg er voor dat je Studielink emailadres niet je UT emailadres is. Houd de stand van zaken betreffende je inschrijving goed in de gaten via Studielink én je UT-account!
Beëindigen studentenaccount
Nadat je inschrijving aan de Universiteit Twente is beëindigd heb je geen recht meer op een ICT-account van de Universiteit Twente met de daarbij behorende voorzieningen waaronder je Google mailbox en documenten. Daarom zal de ICT-afdeling 1 maand na de einddatum van je inschrijving je ICT-account afsluiten. Tot die tijd heb je de gelegenheid om je email en documenten ergens anders op te slaan. Daarna wordt je data definitief gewist, mede om je privacy te waarborgen. Hiervan ontvang je nog een notificatiemail.
1 België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Verenigd Koninkrijk of Zweden.