Aanmelden voor een bachelor- of (pre)masteropleiding

Hoe meld je je aan voor een bachelor- of masteropleiding aan de UT? Hieronder vind je informatie over aanmelden en inschrijven.

Aanmelden en inschrijven zijn twee afzonderlijke acties. Je meldt je aan voor een opleiding via Studielink. Pas nadat je alle stappen daar hebt doorlopen, ben je ingeschreven voor je opleiding aan de UT. Wat je moet doen om je aan te melden, leggen we hieronder uit.

Studielink

De Universiteit Twente maakt gebruik van Studielink, een landelijke online applicatie om inschrijvingsverzoeken voor universitaire opleidingen in te dienen. Het is ook jouw plek voor administratieve zaken zoals aanmelding, inschrijvingen, adreswijzigingen, en meer.

Ga naar Studielink
Studielink

Zorg ervoor dat het e-mailadres dat je voor Studielink gebruikt niet hetzelfde is als je UT e-mailadres. Wijzigingen die je in Studielink aanbrengt, worden direct weergegeven in het Student Informatie Systeem OSIRIS, dat je tijdens je studie zult gebruiken.

HOE MELD IK ME AAN BIJ STUDIELINK?

Als je in Nederland woont, vraag dan een BSN (Burger Service Nummer) aan als je dat nog niet hebt. Met een DigiD log je in op Studielink. Als je geen DigiD hebt, kun je die aanvragen op www.digid.nl. Je hebt je BSN nodig om een DigiD aan te vragen. Als je in Nederland woont, gebruik je je DigiD om in te loggen op Studielink.

Woon je niet in Nederland? Als je geen geregistreerd adres in Nederland hebt, kun je geen DigiD aanvragen. Registreer je in dat geval in Studielink onder 'Ik woon buiten Nederland'. Let op: als je Studielink niet aan je DigiD koppelt, kan centrale verificatie van je GBA (Gemeentelijk Basis Administratie) niet plaatsvinden.

Aanmelden bachelor of master

Voor je eerste bachelor- of masteropleiding aan de UT meld je je aan via Studielink. Raadpleeg de website van de bacheloropleidingen of de masteropleidingen aan de UT voor jouw deadlines. Zodra je aanmelding is ontvangen wordt gecontroleerd of je aan alle voorwaarden van inschrijving voldoet. Zodra je een mail met bevestiging van inschrijving hebt ontvangen en je status in Studielink is <Ingeschreven>, dan sta je ingeschreven.

Ga naar Studielink
Studielink

Als je een nationaliteit hebt die binnen de EER1 valt (waaronder Nederland), ontvang je vanaf half/eind mei een e-mail van Student Services op het e-mailadres dat je in Studielink hebt ingevoerd. Deze e-mail bevat informatie over je inschrijving en collegegeldbetaling. Voor studenten buiten de EER volgt in juni/juli een e-mail van Student Services met informatie over inschrijving op het opgegeven e-mailadres in Studielink.

Bewijs van inschrijving

Zodra je een mail met bevestiging van inschrijving hebt ontvangen, kun je via OSIRIS Student een voorgedrukte verklaring van inschrijving downloaden. Dit is mogelijk na je een mail hebt ontvangen met je accountgegevens. Mocht de verklaring van inschrijving vanuit OSIRIS Student niet voldoende zijn, neem dan contact op met Student Services.

Inschrijving annuleren (pre)master) februari instroom!

Je kunt je verzoek tot inschrijving vóór 1 februari kosteloos intrekken of annuleren. Doe dit uiterlijk 31 januari via Studielink. Vanaf 1 februari kun je je niet meer kosteloos uitschrijven!

Studentnummer en -account

Na ontvangst van je aanmeldingsgegevens ontvang je e-mails op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Hierin vind je inloggegevens en je studentenaccount. Deze gegevens zijn cruciaal om gebruik te maken van online diensten en om met Student Services te communiceren. Zorg dat je je studentenaccount regelmatig checkt voor belangrijke informatie. Als je je UT e-mail wilt doorsturen naar je eigen e-mailadres, kun je dat zelf instellen.

1 België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Verenigd Koninkrijk of Zweden.