Overstappen of een extra opleiding volgen

In de meeste gevallen is het mogelijk om gedurende het studiejaar te veranderen van studie of er een tweede studie bij te gaan doen. Ben je dit van plan, neem dan altijd eerst contact op met de studieadviseur van de opleiding die je wilt gaan volgen en meld je vervolgens aan met het formulier wat je hier vindt.

Uitzonderingen

Gedurende het jaar overstappen of een extra opleiding volgen is niet in alle gevallen mogelijk. Wanneer je wilt overstappen naar een bachelor opleiding met een selectie en plaatsing procedure (Psychology, Technical Computer Science en Technische Geneeskunde), dan kan dit alleen per start van het academisch jaar en moet je deelnemen aan de selectie procedure. Deze opleidingen hebben een hele strakke deadline van 15 januari die ook voor overstappers geldt. Dus wil je switchen naar een van deze opleidingen, dan kan dit alleen door je voor 15 januari voor de gewenste opleiding aan te melden via Studielink.

Ook voor de bachelor opleidingen met verplichte matching (Creative Technology, Mechanical Engineering en Advanced Technology) geldt dat tussentijds overstappen niet mogelijk is. Ook hiervoor geldt dat je je tijdig aan moet melden via Studielink om te kunnen starten op 1 september. Kijk op de website voor een compleet overzicht met deadlines.

Mocht je nog twijfelen of je wilt overstappen, meld je dan voor de zekerheid al  vast aan voor de deadline. Annuleren kan nog tot 1 september.