Locaties Activiteiten

de activitetien van pre-u junior vinden plaats in labs op de universiteit twente.

Thuisbasis: DesignLab

Het DesignLab op de Universiteit Twente is de hoofdlocatie van de Pre-U Junior. Hier komen innovatie, wetenschap en creativiteit samen: een inspirerende plek voor kinderen om kennis te maken met wetenschap en technologie.

Benieuwd naar het DesignLab?
Meer informatie
Bekijk hier de routebeschrijving naar het DesignLab. 

Ondersteunende labs

Voor verschillende activiteiten gaan we met de leerlingen naar een van de andere labs op de UT. We verzamelen altijd op de hoofdlocatie (DesignLab), lopen met de kinderen naar een van de andere labs voor de activiteit, om daarna weer terug te keren naar het DesignLab. Pre-U junior werkt samen met de volgende laboratoria: 

Labs Universiteit Twente
Pre-U Leerlingenlab

Het Leerlingenlab is de labzaal van Pre-U voor scheikundige, natuurkundige en biologische experimenten. We hebben hier veel materialen beschikbaar waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen gaan.

Robotica Lab

In het Robotica Lab worden de robots van de toekomst ontwikkeld. Kinderen kunnen hier met eigen ogen zien wat voor robots er bestaan en wat ze allemaal kunnen

Virtual Reality Lab

In het VR-Lab maak je het onzichtbare, werkelijkheid. Zo is het mogelijk om je te verplaatsen in gebouwen die je ontwerpt, of om te ervaren hoe het is om over Mars te wandelen.

Technisch Medisch Centrum

Het Technisch Medisch Centrum (TMC) is het nieuwste gebouw op de Universiteit Twente. Hier wordt onderzoek gedaan naar de gezondheidszorg van de toekomst. Kinderen kunnen bij het TMC kennismaken met simulaties van bijvoorbeeld operatiekamers.

BMS lab

Het BMS Lab is het gedragscentrum van de Universiteit Twente. Emoties, leugens, inspanning, het is allemaal te meten! De kinderen kunnen op deze manier kennis maken met diverse sensoren voor het meten van hun lichaamsfuncties.

Future factory

In de Future Factory werken vijf innovatieve studententeams van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion samen voor een betere toekomst. Kinderen kunnen hier kennismaken met bijvoorbeeld Elektric Superbike Twente en Solar Boat Twente.