Overzicht buitenschools

De buitenschoolse activiteiten van Pre-U Junior zijn voor kinderen in groep 4 t/m groep 8 op individuele inschrijving

Kinderen met interesse voor wetenschap en technologie kunnen na schooltijd deelnemen aan de buitenschoolse activiteiten van Pre-U Junior. We stimuleren het onderzoekend vermogen en kritisch denken door in te gaan op actuele onderwerpen. Bovendien leren kinderen samen te werken aan technologische en maatschappelijke vraagstukken.

We organiseren drie verschillende buitenschoolse activiteiten: Xperimenta, Junior Science Labs en Junior Masterclasses. In deze activiteiten zit een opbouw in niveau en verdieping. Hiermee geven we kinderen de kans om zich op een speelse manier onder te dompelen in een onderwerp naar keuze. Elke activiteit is op basis van individuele inschrijving.

Aanbod voor groep 4 t/m 6

Voor kinderen uit groep 4 t/m 6 zijn er Xperimenta middagen. Dit is een interactieve middag bestaande uit een kindercollege en experimenten. Elke Xperimenta heeft een ander thema. Deze activiteiten zijn uitermate geschikt voor kinderen die op spelende wijs kennis willen maken met wetenschap en technologie.

Aanbod voor groep 7 & 8

Kinderen uit groep 7 & 8 kunnen meedoen met de Junior Science Labs en Junior Masterclasses. De Junior Science labs gaan een stapje verder dan de Xperimenta's en zijn voor kinderen die meer verdieping zoeken. Tijdens een interactieve workshop leren kinderen alles over het gekozen onderwerp. Dit doen zij in een van de innovatieve labs op de Universiteit Twente. Kinderen die extra uitdaging aankunnen, nodigen wij uit om deel te nemen aan de Junior Masterclasses. In drie middagen gaan de kinderen de diepte in over het gekozen thema. 

Buttons & etui

Kinderen krijgen aan het einde van elke deelnemende activiteit een button. Deze kunnen gespaard worden op een Pre-U Junior etui die ook aan het einde van elke activiteit uitgedeeld wordt. Er is één etui per kind. 

Aanmelden

Het schooljaar is ingedeeld in 4 perioden. Per periode openen wij de inschrijving en kun je aanmelden voor de activiteiten in die periode. Zie in de tabel hieronder wanneer de inschrijvingen open gaan en voor welke activiteiten er dan ingeschreven kan worden.