Buitenschoolse activiteiten

De buitenschoolse activiteiten van Pre-U Junior zijn voor kinderen in groep 4 t/m groep 8 op individuele inschrijving

Kinderen met interesse voor wetenschap en technologie, kunnen na schooltijd deelnemen aan de buitenschoolse activiteiten van Pre-U Junior. Naast de maandelijkse Xperimenta middagen, is ons aanbod uitgebreid. We bieden twee nieuwe activiteiten aan: Junior Science Labs & Junior Masterclasses. 


Xperimenta

Xperimenta is een interactieve middag bestaande uit een kindercollege en experimenten. Elke Xperimenta heeft een ander thema. Xperimenta wordt georganiseerd voor kinderen in groep 4 t/m groep 6. Kinderen uit groep 7 & 8 zijn ook welkom. 

Junior Science Labs

Junior Science Labs gaat een stapje verder dan Xperimenta. Kinderen in groep 7 & 8 die meer verdieping zoeken, kunnen deelnemen aan de Junior Science Labs. Tijdens een interactieve workshop leren de kinderen alles over het gekozen onderwerp. Dit doen zij in een van de innovatieve labs op de Universiteit Twente. 

Junior Masterclasses 

Kinderen die een extra uitdaging aankunnen, nodigen wij uit om deel te nemen aan de Junior masterclasses. In vier middagen gaan de kinderen de diepte in over het gekozen thema. Voor deelname aan de Junior masterclasses gelden enkele toelatingseisen. 

Buttons en pre-u junior tasje

Sinds dit schooljaar krijgen de kinderen aan het einde van elke deelnemende activiteit een button. Deze kunnen gespaard worden een Pre-U Junior tasje die ook aan het einde van elke activiteit uitgedeeld wordt. Er is één tasje per kind. De gemaakte werkjes en opdrachten kunnen in dit tasje worden meegenomen.