Zie Pre-University

Aanbod Pre-U Junior

Pre-U Junior organiseert activiteiten voor leerlingen in groep 3 t/m 8.

Wat is Pre-u Junior? 

Wij zijn het het Wetenschapsknooppunt van de Universiteit Twente. Ons doel is: het versterken van de verbinding tussen het basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie. Jonge kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig, leergierig en onderzoekend. Tijdens onze activiteiten kunnen de leerlingen zelf op ontdekking door middel van allerlei proefjes. Samen met scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, pabo’s, wetenschapscentra en het bedrijfsleven organiseert Pre-U daarom activiteiten die de kennis en houding van kinderen ten opzichte van wetenschap en technologie verbeteren.

We richten ons daarbij op kinderen in groep 3 tot en met groep 8. Een deel van onze activiteiten is gericht op individuele leerlingen, andere activiteiten zijn geschikt voor basisschool klassen. Voor een aantal activiteiten wordt er onderscheid gemaakt in leerjaar.

Het aanbod

Xperimenta is een maandelijkse wetenschapsmiddag voor basisschoolkinderen in de Museumfabriek. Sinds september 2019 bieden we ook Xperimenta middagen op locatie aan, Xperimenta op Xpeditie. Daarnaast organiseren we een aantal keer per jaar een Xperimenta middag op een bijzondere locatie, de zogenoemde Xperimenta Xtreme. Ook is het mogelijk om je kinderfeestje bij ons te komen vieren! 

Op de Universiteit Twente is een speciaal laboratorium ingericht voor leerlingen. Bij de Xperimenten in het Lab kunnen klassen komen om een experiment uit te voeren, bijvoorbeeld over onderwerpen als: kun je wonen op mars en hoe ontwerp je een robot? Tot slot werken we aan een aantal Xtra Activiteiten, zoals het Cinekid festival en het landelijke project Alle Scholen Verzamelen met alle Wetenschapsknooppunten in Nederland.

Het Pre-U Junior Jaarprogramma

Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies
Blader hier door het Jaarprogramma van dit schooljaar!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de Pre-U Junior nieuwsbrief en de Xperimenta nieuwsbrief onderaan deze pagina, om op de hoogte te blijven het laatste nieuws en informatie over Pre-U Junior en Xperimenta!