Zie Pre-University

Aanbod Pre-U Junior

Pre-U Junior organiseert activiteiten voor leerlingen in groep 3 t/m 8, hun scholen, leerkrachten en ouders. 

Wat is Pre-u Junior? 

Pre-U Junior, het Wetenschapsknooppunt van de Universiteit Twente, heeft als doel de verbinding tussen het basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie te versterken. Jonge kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en onderzoekend. Pre-U Junior probeert met haar activiteiten deze nieuwsgierigheid te stimuleren. Samen met scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, pabo’s, wetenschapscentra en het bedrijfsleven organiseert Pre-U daarom activiteiten die de kennis en houding van kinderen ten opzichte van wetenschap en technologie verbeteren.

We richten ons daarbij op kinderen in groep 3 tot en met groep 8. Een deel van onze activiteiten is gericht op individuele leerlingen, andere activiteiten zijn geschikt voor basisschool klassen. Voor een aantal activiteiten wordt er onderscheid gemaakt in leerjaar.

Het aanbod

Xperimenta is een maandelijkse wetenschapsmiddag voor basisschoolkinderen in de Museumfabriek. Vanaf komend schooljaar gaan we ook op pad: Xperimenta op Xpeditie. Het is namelijk mogelijk om een Xperimenta middag op school te houden. Daarnaast organiseren we een aantal keer per jaar een Xperimenta middag op een bijzondere locatie, de zogenoemde Xperimenta Xtreme.

Op de Universiteit Twente is een speciaal laboratorium ingericht voor leerlingen. Bij de Xperimenten in het Lab kunnen klassen komen om een experiment uit te voeren, bijvoorbeeld over onderwerpen als: kun je wonen op mars en hoe ontwerp je een robot? Tot slot werken we aan een aantal Xtra Activiteiten, zoals de Red Engineers Challenge en het landelijke project Alle Scholen Verzamelen met alle Wetenschapsknooppunten in Nederland.

Het Pre-U Junior Jaarprogramma

Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies
Blader hier door het Jaarprogramma van dit schooljaar!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de Pre-U Junior nieuwsbrief en de Xperimenta nieuwsbrief onderaan deze pagina, om op de hoogte te blijven het laatste nieuws en informatie over Pre-U Junior en Xperimenta!