Werken in een écht lab op de UT

INTERACTIEVE WORKSHOPMIDDAG IN EEN ÉCHT LAB OP DE UNIVERSITEIT TWENTE

Kinderen op verschillende manieren kennis laten maken met wetenschap en technologie: dat doen we tijdens deze interactieve activiteit. Tijdens de Junior Science Labs verdiepen kinderen zich in diverse onderwerpen en voeren ze zelf experimenten uit in één van de labs op de Universiteit Twente. Bekijk hieronder ons aanbod!

Aanbod

Let op, wegens omstandigheden is het programma gewijzigd. 

 • Kan je wonen op Mars? (4 oktober 2023)

  Thema: Maatschappij

  Al jaren doet NASA onderzoek naar het wonen op mars. Hoe stellen we ons het leven daar voor en welke verwachtingen hebben we van de planeet? In deze Junior Science lab gaan de kinderen een huis ontwerpen voor op Mars; hoe kom je aan voedsel, en van welk materiaal kan je een huis bouwen? Om een beeld te krijgen van de omstandigheden op Mars zullen de leerlingen ook een kijkje nemen op de planeet door middel van een VR-bril.

 • Maak je eigen game! (1 november 2023)

  Thema: Ontwerpen

  Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan, videogames zijn overal populair, maar hoe werkt zo’n game nou precies? In de Junior Science Lab Maak je eigen game gaan de kinderen hun eigen game maken in het programma Scratch. Zo leren ze hoe zo’n game tot stand komt en de basis stappen van het programmeren.

 • Werkt licht hetzelfde als geluid? (7 februari 2024)

  Thema: Natuur & techniek

  Licht en geluid zijn fenomenen die natuurkundig erg op elkaar lijken. Beide komen in veelvoud voor in het dagelijks leven en bestaan uit een golf. In deze Junior Science lab gaan we meer inzoomen op het golf karakter van zowel licht als geluid. Door middel van verschillende proeven zal duidelijk worden hoe het golf karakter precies werkt en wat je kan gebruiken om dit zichtbaar te maken.

 • Hoe hard/hart klop jij? (17 april 2024)

  Thema: Gezondheid

  In de Junior Science Lab Hoe hard/hart klop jij? leren de kinderen over het hart en wat elektriciteit ermee te maken heeft. Ook leren ze over wat er met je hart gebeurd als je sport en als je rust. De kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf een ECG (hartfilmpje) te maken en krijgen een rondleiding door het TechMed Centrum van de Universiteit Twente.

 • Maak je water schoon! (19 juni 2024)

  Thema: Natuur & techniek

  Het is zo vanzelfsprekend in Nederland; als je de kraan opent komt er water uit wat direct drinkbaar is. Dit water moet dit echter wel gefilterd worden. In deze Junior Science Lab gaan de kinderen kijken naar de verschillen tussen water en hoe het waterzuiveringsproces werkt. In groepjes gaan kinderen zelf bezig met het analyseren en zuiveren van water en de verschillen tussen water zichtbaar maken.  

Aanmelden & meer informatie

Elke Junior Science Lab is als losse activiteit bij te wonen. Het is ook mogelijk om kinderen voor meerdere middagen tegelijk aan te melden. Het schooljaar is ingedeeld in 4 perioden. Per periode openen wij de inschrijving en kun je aanmelden voor de activiteiten in die periode. In de kassa kun je zien voor welke activiteiten de inschrijving is geopend. Inschrijving kan tot één dag van tevoren (indien er nog plek is) via de aanmeldknop hieronder. Deze leidt naar onze internetkassa waar je je inschrijving en betaling online kan regelen. Voor vragen kan contact opgenomen worden met pre-u-junior@utwente.nl of je kunt bellen tijdens kantooruren (9.00 - 17.00 uur) naar (053) 489 4890. Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar onze algemene voorwaarden.


Schrijf je in voor periode 4
Aanmelden