Keuzevrijheid

Hulp bij het kiezen van een studie

Aan de Universiteit Twente heb je veel kansen om je buiten je studieprogramma te ontwikkelen.

Je kunt je kennis verbreden door een minor in een ander vakgebied te volgen of ervoor kiezen om een deel van je studietijd in het buitenland door te brengen bijvoorbeeld.

• Honours programma's

De Honours Programmes van de Universiteit Twente bieden extra uitdagingen aan excellente studenten die getalenteerd, gemotiveerd en ondernemend zijn. Zij krijgen de kans om buiten de gebaande paden te treden, over de grenzen van disciplines heen te kijken en manieren te vinden om maatschappelijke impact aan hun ideeën toe te voegen. De programma's zijn zowel High Tech als Human Touch, wat betekent dat ze technologie en sociale wetenschappen combineren. Als student krijg je de kans om je verder te ontwikkelen in een van de drie rollen: als wetenschapper, ontwerper of organisator. De programma's stimuleren een ondernemende houding met respect voor maatschappij en natuur.

• Minor

Binnen jouw bacheloropleiding is er keuzeruimte van 30 EC een minor te volgen. Je hebt de keuze uit een groot aanbod. Ga je voor studeren in het buitenland, een verdiepende minor of juist een van de typische High Tech Human Touch minor?

• Stage lopen

Tijdens een bachelor- of masteropleiding is het mogelijk om stage te lopen in Nederland of in het buitenland. De Universiteit Twente biedt ondersteuning aan studenten bij het vinden, volgen en afronden van een stage of afstudeeropdracht.

• Uitwisseling

Elk jaar kiezen honderden studenten van de UT voor een opleiding, stage, afstudeerproject of studiereis in het buitenland. Nieuwe mensen ontmoeten, ervaren hoe het is om deel uit te maken van een andere cultuur en een nieuwe taal leren zijn de belangrijkste redenen achter hun beslissing. Een internationale ervaring verbreedt bovendien je horizon en stimuleert je persoonlijke ontwikkeling enorm.

De Universiteit Twente heeft uitwisselingsovereenkomsten met universiteiten in verschillende landen om de uitwisseling van studenten te vergemakkelijken.

Transdisciplinaire Master-Insert

Zie jij voor je hoe de toekomst eruit zou moeten zien en ben je maatschappelijk betrokken? De Transdisciplinaire Master-Insert biedt je de mogelijkheid om je eigen interesses na te streven en een multivaardige en ruimdenkende professional te worden, die zich voortdurend kan aanpassen aan nieuwe uitdagingen. Je leert de vakgebieden die op de UT gedoceerd worden, kennen zoals biomedische technologie, psychologie, werktuigbouwkunde, toegepaste natuurkunde en filosofie. Samen met studenten uit die disciplines werk je aan aan complexe maatschappelijke uitdagingen.

De Master-Insert is toegankelijk voor huidige masterstudenten. Het is een fulltime studieprogramma van zes maanden, wat betekent dat je je huidige master een half jaar opzij zet.