HomeOnderwijsKeuzeruimte

Overzicht aanbod

Aan de Universiteit Twente heb je veel kansen om je buiten je studieprogramma te ontwikkelen. Maak gebruik van je keuzeruimte om expertise te op te doen in een bepaald vakgebied.

Tijdens je studie aan de Universiteit Twente (UT) is er veel ruimte om je te ontwikkelen buiten de opleiding die je volgt. Je kunt bijvoorbeeld een module kiezen die je kennis uitbreidt met andere vakgebieden. Of juist een deel van je studietijd in het buitenland doorbrengen. De Universiteit Twente biedt een groot aantal uitwisselingsovereenkomsten met toonaangevende universiteiten wereldwijd, waardoor je de mogelijkheid hebt om internationale ervaring op te doen!

Bekijk je opties hieronder:

 • Volg een minor

  Binnen jouw bacheloropleiding is er keuzeruimte van 30 EC een minor te volgen. Je hebt de keuze uit een groot minor aanbod. Ga je voor studeren in het buitenland, een verdiepende minor of juist een van de typische High Tech Human Touch minor?

  Neem een kijkje op de website met alle minor opties!

 • Honours programma's

  De UT Honours Programma's zijn er speciaal voor veelbelovende studenten die uitblinken in talent, motivatie en ondernemerschap. Ze worden uitgedaagd om buiten kaders te denken, dwars door disciplines heen te kijken en vernieuwende manieren te vinden om hun ideeën maatschappelijke impact te geven. Dit programma biedt hen de mogelijkheid om zichzelf te overstijgen, hun grenzen op te zoeken en nieuwe wegen te verkennen naar een betere toekomst.

  Ga naar de Engelstalige website met het aanbod van Honours programma's.

 • Exchange: stage lopen of studie in het buitenland

  Ieder jaar maken talloze UT-studenten de keuze om in het buitenland te studeren, stage te lopen, een afstudeerproject te doen of op studiereis te gaan. De voornaamste redenen hiervoor zijn het ontmoeten van nieuwe mensen, het ervaren van een andere cultuur en het leren van een nieuwe taal. Een internationale ervaring verruimt bovendien je perspectief en draagt immens bij aan je persoonlijke groei.

  De UT biedt een breed scala aan uitwisselingsovereenkomsten met vooraanstaande universiteiten over de hele wereld, waardoor studenten de mogelijkheid hebben om waardevolle internationale ervaring op te doen.

 • Master-Insert

  Het Transdisciplinary Master-Insert programme on Shaping Responsible Futures is een extra-curriculair onderwijsprogramma georganiseerd door het Designlab van de UT. 

  Het is een bekroond programma dat je in staat stelt om je eigen interesses na te jagen en uit te groeien tot een veelzijdige en ruimdenkende professional die zich constant kan aanpassen aan nieuwe en uitdagende situaties. Je werkt samen met studenten uit een breed scala aan disciplines en het afronden van het programma resulteert in een Certificate on Shaping Responsible Futures.

  De Master-Insert is alleen toegenkelijk voor voor masterstudenten die bij de UT staan ingeschreven. Het is een fulltime studieprogramma van zes maanden, wat betekent dat je je huidige master een half jaar opzij zet. 

 • Masteropleidingen volgen tijdens je bachelor

  Als bachelorstudent heb je de mogelijkheid om tijdens je studie één of meerdere mastervakken te volgen. Houd er rekening mee dat er bepaalde eisen gesteld kunnen worden. Deze eisen kunnen variëren, bijvoorbeeld op het gebied van voorkennis of op basis van beschikbare capaciteit.

  Het is niet mogelijk om vakken te volgen van een masteropleiding die een selectieprocedure hanteert zoals een numerus fixus of loting.

  Raadpleeg je studieadviseur of neem contact op met de docent van de masteropleiding om informatie in te winnen.

 • Stage lopen

  Tijdens een bachelor- of masteropleiding is het mogelijk om stage te lopen in Nederland of in het buitenland. De UT biedt ondersteuning aan studenten bij het vinden, volgen en afronden van een stage of afstudeeropdracht.

  Gebruik het platform Jobteaser om je stages te vinden.

  Voor bedrijven

  De UT is de perfecte kweekvijver, vol talent. Het UT Career Center matcht dit talent met bedrijven als werknemers. Heb je een eigen bedrijf en wil je werken met onze getalenteerde studenten? Bezoek de Career Center website voor het vinden van een stagiair of afstudeerder.