Gebruik de keuzetool om te zien welke minors je mag volgen

Inschrijven op een minor loopt via OSIRIS-student en is verplicht voor UT studenten. Het kan gedurende de inschrijfperiode en alleen via OSIRIS-student. Inschrijving verloopt op basis van het First Come First Serve principe. Als een minor vol zit, kun je je hier niet meer voor inschrijven.

Een UT-student kan zich in OSIRIS voor maximaal 30 EC inschrijven op minors, dat zijn dus twee minors van 15 EC. Na de inschrijfperiode wordt door Bureau Onderwijszaken (BOZ) gecontroleerd of je voldoet aan een eventuele EC-eis gesteld door je opleiding. Als je voldoet aan de EC-eis, wordt je minor goedgekeurd en kun je deelnemen aan de minor. als je minor af wordt gekeurd, mag je niet deelnemen. Neem contact op met je studieadviseur voor meer informatie/advies.

Je hoeft je niet in te schrijven op de bijbehorende module, dit gaat automatisch als je je op de minor hebt ingeschreven. Let op! dit geldt niet voor doorstroomminors en exchange minors. Hiervoor gelden andere procedures.

Voor de minors van het eerste kwartiel (1A) zal je rond 1 augustus worden ingeschreven op de bijbehorende module. Voor het tweede kwartiel (1B) zal dit rond de aanvang van de inschrijfperiode van 1B zijn. Hierna heb je ook toegang tot de Canvas pagina van de module.

Eerste semester

Inschrijven voor minors van het 1e semester (blok 1A én 1B) van collegejaar 2021-2022 is mogelijk vanaf 24 maart 2021 (vanaf 9.00u 's ochtends) t/m 26 mei. Wees er op tijd bij, minors kunnen snel vol raken! Let erop dat de minor Leren Lesgeven altijd eerder sluit.

Vragen? Mail minor@utwente.nl.

Let op: Vol is vol!

De meeste minors hanteren een maximum aantal deelnemers, hierbij geldt dus: vol is vol! Je kunt je niet meer inschrijven zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt. Voor sommige minors geldt dit al vrij vroeg in de inschrijfperiode, dus zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft! 

Zorg ervoor dat je je inschrijft gedurende de daarvoor bestemde minor inschrijfperiode. Als je hebt bedacht wat je wil volgen, schrijf je dan zo snel mogelijk in, zodat je er zeker van bent dat je een plek hebt (geldt echter niet voor Leren Lesgeven i.v.m. een intake procedure). Vergeet niet dat je je naast voor een minor van blok 1A, ook tijdens de inschrijfperiode in moet schrijven op een minor van blok 1B.

Minor is vol! Wat nu?

Is je voorkeursminor vol? Stuur dan een mail naar minor@utwente.nl, dan word je op een wachtlijst geplaatst. Je mag voor drie minors per blok op de wachtlijst staan, dus stuur een top 3 per blok. Vermeld ook a.u.b. het blok erbij.Zorg ervoor dat je voor een back up ingeschreven staat.

Tweede semester

Ook in het 2e semester worden minors aangeboden. Inschrijving verloopt ook daarvoor via OSIRIS student, hier kun je meer informatie vinden. We bieden wel minder minors aan gedurende het 2e semester. Heb je vragen? Mail minor@utwente.nl.

Uitzonderingen

Je kunt je niet via OSIRIS inschrijven voor de volgende minoren:

  • Minor in het buitenland – daarvoor doorloop je een procedure en word je uiteindelijk via de opleiding ingeschreven voor een zogenaamde exchange minor.
  • Een minor aan een andere Nederlandse onderwijsinstelling – bij goedkeuring word je via de opleiding ingeschreven voor een zogenaamde exchange minor.
  • Doorstroomminor – vraag hierover informatie bij je eigen én die andere opleiding.
  • Crossing Borders - hiervoor geldt een aparte procedure.

De minors van Leren lesgeven hebben een deelnamebeperking, bij overinschrijving vindt een intakeprocedure plaats.  Je kunt je voor 30 EC aan minors inschrijven, dus in principe voor 2 minors van 15 EC. Kies je voor de 30 EC variant van Leren Lesgeven dan kun je je alleen voor die minor inschrijven.  

Als je al voor 30 EC’s aan minors staat ingeschreven en nóg een minor wilt volgen, neem dan contact op met minor@utwente.nl.