Hoe schrijf ik me in voor een minor?

Bekijk welke minors je kunt volgen via de keuzetool

Inschrijven op een minor loopt via OSIRIS Student en is verplicht voor UT studenten.

Inschrijfperiode eerste semester minors 2024-2025:
25 maart (vanaf 13.00u.) t/m 31 mei
Meer informatie
Schrijf je in op de minor, niet op de modulecode(s)

Je hoeft je niet in te schrijven op de bijbehorende modulecode(s), dit gaat automatisch als je je op de minor hebt ingeschreven. Let op! dit geldt niet voor doorstroomminors en exchange minors. Hiervoor gelden andere procedures. Voor de minors van het eerste kwartiel (1A) zal je ongeveer half augustus worden ingeschreven op de bijbehorende module. Voor het tweede kwartiel (1B) zal dit rond de aanvang van de inschrijfperiode van 1B zijn. Hierna heb je ook toegang tot de Canvas pagina van de module.

Schrijf je in op een minor gedurende de inschrijfperiode via OSIRIS Student, gebruik hiervoor de naam van de minor of de minorcode.Inschrijving verloopt op basis van het First Come First Serve principe. Als een minor vol zit, kun je je hier niet meer voor inschrijven.

Een UT-student kan zich in OSIRIS voor maximaal 30 EC inschrijven op minors, dat zijn dus twee minors van 15 EC. Na de inschrijfperiode wordt door Bureau Onderwijszaken (BOZ) gecontroleerd of je voldoet aan een eventuele EC-eis gesteld door je opleiding. Als je voldoet aan de EC-eis, wordt je minor goedgekeurd en kun je deelnemen aan de minor. Indien je minor af wordt gekeurd, mag je niet deelnemen. Neem contact op met je studieadviseur voor meer informatie/advies.

Bij sommige minorinformatie staat vermeld dat je je niet via Osiris in moet schrijven of dat BOZ je inschrijft. Dit heeft alleen betrekking op de module code, dit staat los van de minor. Schrijf je dus ook voor deze minors in op de minor via Osiris!

Hoe schrijf ik me in voor een minor?

Voor het inschrijven op een minor in OSIRIS volg je onderstaande procedure:

  1. Log in in OSIRIS zoals je dat ook voor andere toepassingen doet
  2. Ga naar Inschrijven > Minor
  3. Zoek de betreffende minor (kan op naam of minorcode)
  4. Klik op de betreffende minor en vervolgens op 'bevestig inschrijving'

Voorlopige inschrijving

Je bent, tenzij je de melding hebt gekregen dat je niet aan de ingangseisen voldoet, administratief ingeschreven voor de minor van je keuze. Je ontvangt een bevestigingsmail. Deze administratieve inschrijving is nog geen garantie voor je deelname aan de minor(s), omdat er nog een controle op de EC-eis volgt door Bureau Onderwijszaken (BOZ). Of je minor goed- of afgekeurd is kun je zien in je studievoortgangsoverzicht in OSIRIS. Het tijdstip waarop dit gebeurt is afhankelijk van de peildatum die jouw opleiding hanteert voor het checken van de toelatingseisen.  

Mocht je niet voldoen aan deze eis, zal je inschrijving worden afgekeurd. Je mag dan niet deelnemen aan de minor. Voor meer informatie/advies kun je het beste contact opnemen met je studieadviseur.

Wil je zelf vooraf al zeker weten of je voldoet aan de EC-eis, kijk dan in het opleidingsspecifieke deel van de OER van jouw opleiding of vraag het na bij je studieadviseur. Vaak staat het ook onder een specifiek item op de website van je opleiding vermeld.

Eventuele aanvullende voorwaarden

Bij een aantal minors gelden aanvullende voorwaarden. Als je een bepaalde minor die je heel graag wil doen, niet mag doen, neem dan contact op met je opleidingscoördinator om te bespreken wat je mogelijkheden zijn.

In de keuzetool zie je, na je opleiding in te hebben gegeven, welke UT minors je allemaal mag volgen.  Afgezien van dat het mag, worden er vaak nog wel voorkenniseisen gesteld. Het is je eigen verantwoordelijkheid te voldoen aan de voorkenniseisen. De eisen kun je vinden in de beschrijving van de minor.

Eerste semester

Inschrijven voor minors van het 1e semester (blok 1A én 1B) van collegejaar 2024-2025 is mogelijk vanaf maandag 25 maart 2024 (vanaf 13.00u 's middags) t/m 31 mei. Wees er op tijd bij, minors kunnen snel vol raken! Let erop dat de minor Leren Lesgeven altijd eerder sluit, schrijf je dus op tijd in en bereid je op tijd voor (motivatiebrief is vereist). Ook voor Crossing Borders moet je voor een eerdere deadline je motivatiebrief aanleveren bij het minorteam, voor Crossing Borders kun je je niet via Osiris inschrijven.

Let op: Vol is vol!

De meeste minors hanteren een maximum aantal deelnemers, hierbij geldt dus: vol is vol! Je kunt je niet meer inschrijven zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt. Voor sommige minors geldt dit al vrij vroeg in de inschrijfperiode, dus zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft! 

Zorg ervoor dat je je inschrijft gedurende de daarvoor bestemde minor inschrijfperiode. Als je hebt bedacht wat je wil volgen, schrijf je dan zo snel mogelijk in, zodat je er zeker van bent dat je een plek hebt (geldt echter niet voor Leren Lesgeven i.v.m. een intake procedure). Vergeet niet dat je je naast voor een minor van blok 1A, ook tijdens de inschrijfperiode in moet schrijven op een minor van blok 1B.

Is je voorkeursminor vol? Stuur dan een mail naar minor@utwente.nl, dan word je op een wachtlijst geplaatst. Je mag voor twee minors per blok op de wachtlijst staan, dus stuur een top 2 per blok. Vermeld ook a.u.b. het blok erbij. Zorg ervoor dat je voor een back up ingeschreven staat.

Uitzonderingen

Je kunt je niet via OSIRIS inschrijven voor de volgende minoren:

De minors van Leren lesgeven hebben een deelnamebeperking, bij overinschrijving vindt een intakeprocedure plaats. Je kunt je voor 30 EC aan minors inschrijven, dus in principe voor 2 minors van 15 EC. Kies je voor de 30 EC variant van Leren Lesgeven, voor de minor Intelligence, Creativity and Responsible Technological Innovation in Societal Transformations of voor Sport Science dan kun je je alleen voor die minor inschrijven.  

Hoe schrijf ik me UIT voor een minor?

Mocht je je verkeerd hebben ingeschreven, of je wil wisselen tijdens de inschrijfperiode dan kan dat via OSIRIS:

  1. Log in in OSIRIS zoals je dat ook voor andere toepassingen doet
  2. Ga naar 'Inschrijven > Toon mijn inschrijvingen
  3. Klik op het tabblad 'Minors'
  4. Selecteer de minor waarvoor je je wil uitschrijven
  5. Klik op uitschrijven

Je bent nu uitgeschreven en ontvangt automatisch een bevestigingsmail. Je kunt je nu voor een andere minor inschrijven.
Wil je je uitschrijven, maar de inschrijfperiode is voorbij? Meld je dan bij minor@utwente.nl.