HomeOnderwijsKeuzeruimteMinorAanbod minorsMinor elders (NL of buitenland)

Minor elders

Bekijk welke minors je kunt volgen via de keuzetool

Als UT student kun je ervoor kiezen een minor bij de UT te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om een minor bij een andere onderwijsinstelling te volgen in Nederland of in het buitenland. 

Minor bij een andere onderwijsinstelling in NL

De UT is aangesloten bij het samenwerkingsverband Kies op Maat. Via Kies op Maat (KOM) kun je je inschrijven op een minor bij een andere Nederlandse onderwijsinstelling. Hierbij zijn voornamelijk hogescholen aangesloten. Je examencommissie moet een dergelijke minor wel eerst goedkeuren, hiervoor kun je een leerovereenkomst downloaden vanaf de KOM website.

Wil je een minor volgen die niet binnen KOM wordt aangeboden? Schrijf (in samenwerking met je studieadviseur) een voorstel. Deze lever je vervolgens in bij de examencommissie van je opleiding. Zij moeten je voorstel goedkeuren, voor je het kan gaan volgen. Als de hogeschool kosten in rekening brengt voor het volgen van de minor, laat dit dan uitdrukkelijk aan je studieadviseur en examencommissie weten.

Minor in het buitenland

Binnen de profileringsruimte heb je de mogelijkheid te kiezen voor een verblijf in het buitenland. Hou er rekening mee dat het zes tot twaalf maanden kan duren om alle nodige voorbereidingen te treffen, dus begin zo vroeg mogelijk met oriënteren. Jaarlijks wordt de Let's Go Fair gehouden in november, hier kun je veel informatie verkrijgen rondom het studeren in het buitenland.

Inschrijving voor een minor in het buitenland verloopt niet via de minororganisatie. Hierdoor ben je niet gebonden aan de minor- registratieperiode zoals geldt voor reguliere minors.

Meer informatie over minors in het buitenland kun je vinden op de website van Study Abroad.