Algemene informatie

De minormarktvoorlichtingsmarkt zal plaatsvinden op woensdag 28 maart 2018

Wat is een minor?

Een minor is een onderwijspakket van (meestal) 15 EC, waarmee je je kunt specialiseren of je kennis en competenties kunt verbreden. Er is een half jaar van je studieprogramma naar keuze in te vullen met twee pakketten van 15 EC. Bij de meeste studies is dit het eerste half jaar van het 3e bachelor jaar.

Voor studenten die door om wat voor reden dan ook, niet tijdens de gebruikelijke periode de minor kan volgen, wordt de gelegenheid geboden om in het tweede semester een minor te volgen. Het aanbod is dan echter wel kleiner dan in het eerste semester.

Je kunt een minor binnen of buiten je opleiding of faculteit kiezen. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden. Meer daarover is te vinden onder het kopje Aanbod.

Wat zijn mijn opties?

Je kan kiezen voor (een combinatie van):

  • High Tech Human Touch Minors (HTHT)
  • Reguliere UT minors
  • Leren Lesgeven, Crossing Borders, Bestuursminor
  • Studeren in het buitenland
  • Studeren aan een andere onderwijsinstelling
  • Doorstroomminor (schakelen naar een master van een andere opleiding) 

Over studeren in het buitenland, bij een andere instelling en de doorstroomminor lees je meer onder overige opties.

Handig om te weten

Om een minor te kunnen volgen moet je voldoen aan de voorwaarden die je opleiding daaraan stelt.

Nadere richtlijnen hierover staan in het opleiding specifieke deel van de OER van jouw opleiding. Ook staat het vaak onder een specifiek item op de website van je opleiding vermeld. Bij een aantal minors gelden aanvullende voorwaarden. Als je een bepaalde minor die je heel graag wit doen, niet mag doen, neem dan contact op met je opleidingscoördinator om te bespreken wat je mogelijkheden zijn. In de keuzetool zie je, na je opleiding in te hebben gegeven, welke UT minors je allemaal mag volgen. 

Bij overlap in je wiskundeprogramma kan het zijn dat je een vervangend vak moet volgen. Als er sprake is van eventuele overlap, is dit weergegeven in de keuzetool en de onderwijscatalogus.

Je dient jezelf in te schrijven op een minor tijdens de inschrijfperiode, in OSIRIS. De inschrijving op de minor zorgt ook voor automatische inschrijving op de bijbehorende module. Je hoeft je dus niet nog apart in te schrijven op de bijbehorende module! 

Voor een aantal minors geldt dat er een maximum aantal deelnemers wordt toegelaten. Het kan dus zijn dat wanneer je te lang wacht met inschrijven, je minor naar keuze al vol is. Inschrijving is dan niet meer mogelijk. Dus zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft!