UTDienstenLISACybersafetyNieuwsOok Multi-Factor Authentication voor UT gasten

Ook Multi-Factor Authentication voor UT gasten 12-10-2021

Vanaf 12 oktober is het ook voor gasten van de UT nodig om Multi-Factor Authentication te gebruiken om zo toegang te krijgen tot onze UT applicaties. Dit betekent dat er een extra verificatiestap is toegevoegd om ervoor te zorgen dat data beter beveiligd is. Het betreft alleen die gasten waarmee Office documenten en /of Teams sites mee gedeeld zijn en deze zijn personen zijn via een e-mail op de hoogte gebracht.

Waarom multi-factor authenticatie?
Ook de Universiteit Twente moet rekening houden met de steeds toenemende cyberdreigingen en privacybescherming en is daarom gebruik gaan maken van Multi-Factor Authentication (MFA).

Voor welke applicaties is MFA vereist?
MFA is vereist voor alle UT applicaties inclusief Microsoft 365.

 Volg de onderstaande instructies om MFA in te stellen.

 We adviseren een tweede verificatiemethode toe te voegen (zie hiervoor de handleiding). 

 Is mijn smartphone geschikt voor MFA?

Om de Microsoft Authenticator app op een smartphone te installeren, is minimaal Android-versie 6.0 of IOS-versie 11.0 vereist. Voor een oudere versie kan MFA via sms ingesteld worden. Zie de FAQ voor meer informatie.

Meer informatie & FAQ

Heb je vragen over de installatie / activering en het gebruik van de Multi-factor applicatie? Kijk op onze serviceportal voor meer informatie of neem contact op met je UT-contactpersoon of de Servicedesk ICT