UTDienstenLISACybersafetyNieuwsBelangrijke Aankondiging: Verplichte Privacy- en Security awarenesstrainingen

Belangrijke Aankondiging: Verplichte Privacy- en Security awarenesstrainingen

Binnenkort starten we met trainingen gericht op privacy- en security awareness. Deze trainingen zijn verplicht en van essentieel belang om de informatiebeveiliging van de Universiteit Twente te vergroten en onze gevoelige informatie en data te beschermen. We verwachten dat elke medewerker deelneemt aan deze trainingen.

Waarom deze training?
Tijdens de training behandelen we onderwerpen als databescherming, phishingaanvallen, veilige sociale netwerken, wachtwoordbeheer, kennisveiligheid en multi-factor authenticatie. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze kennis en bewustwording te vergroten en de IT-diensten en data van de UT veiliger te maken en te houden.

In onderstaande video wordt door het CvB, een professor Internet Security en teamleider datacenters van de UT toegelicht waarom het volgen van deze trainingen van belang is.

Wat wordt er van je gevraagd?
Binnenkort ontvang je via mail een uitnodiging om de training te volgen. In totaal duurt de training 2,5 uur. De training kun je in etappes volgen op de momenten die jou het beste uitkomen maar wel binnen drie maanden na ontvangst van de uitnodiging. Wanneer de training is voltooid wordt het behalen hiervan geregistreerd in AFAS. Dit soort trainingen zullen eens in de twee jaar worden herhaald.

Houd je mail in de gaten

Vanaf 25 maart ontvang je een uitnodiging in je e-mail met verdere instructies over het starten van de trainingen.