UTDienstenLISACybersafetyNieuwsE-mail Privacy and Security Awareness Training
buildingasaferuniversity

E-mail Privacy and Security Awareness Training

Afgelopen maandag (25 maart) hebben we allemaal een mail ontvangen over de Privacy en Security awareness trainingen. Je was wellicht net enthousiast begonnen aan de trainingen toen je de melding kreeg dat de e-mail wegens beveiligingsredenen is ingetrokken.

De reden dat dit gebeurde was een geautomatiseerde beveiligingsmaatregel. Dit was natuurlijk niet de bedoeling. Onze IT-specialisten zijn bezig met het oplossen hiervan. Het is ongelukkig dat dit juist met een mail over security awareness ging, maar ook de UT is een lerende organisatie. Je krijgt de mail komende periode nogmaals toegestuurd.

Verder met de training
Ondertussen is al 20% van onze medewerkers aan de slag gegaan met de training, een deel had het zelfs al afgerond! Via bijgaande link kun je gewoon verder waar je gebleven was of starten met de training: Privacy en Security Awareness Training   

Bedankt voor het begrip, voor vragen kun je terecht bij de projectgroep, via het mailadres: awareness@utwente.nl

Projectgroep Privacy en Security

Wellicht heb je de mail van afgelopen maandag nog niet of niet goed gelezen, voor de volledigheid hebben we de mail daarom hieronder weergegeven.  

E-mail Privacy and Security Awareness Training

Beste collega, 

Het is tijd om gezamenlijk een stap vooruit te zetten in onze digitale veiligheid. Daarom nodigen we je uit voor het volgen van onze privacy- en security awareness trainingen. Deze trainingen scherpen niet alleen jouw digitale vaardigheden aan, maar dragen ook bij aan een veiligere werkomgeving voor ons allemaal. Daarom heeft het College van Bestuur besloten om de training verplicht te stellen voor alle medewerkers. Bekijk hiervoor ook onderstaande video waarin onder andere het CvB het belang hiervan benadrukt.

Waarom is deze training belangrijk voor jou?
In deze digitale wereld is het essentieel om up-to-date te blijven en je bewust te zijn van mogelijke digitale dreigingen. Deze training, bestaande uit verschillende onderdelen, biedt jou de kans om jouw digitale veiligheid naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd bij te dragen aan de informatiebeveiliging van de Universiteit Twente. We hebben een basistraining samengesteld waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Na het voltooien van de training is je basiskennis over dit onderwerp aangescherpt.

Training Details:

  • Duur: Ongeveer 2 uur (verspreid over verschillende onderdelen)
  • Certificaat: Ontvang een certificaat bij afronding
  • MyHR (AFAS): automatische update van je deelname in MyHRbij voltooiing van de training

Drie maanden
Je hebt de komende drie maanden de tijd om alle onderdelen van de training af te ronden. Wanneer je training is afgerond, werken we je kwalificaties bij in MyHR (AFAS). Dit is tevens zichtbaar voor je leidinggevende. Tussentijds sturen we een herinnering zodat je niet vergeet om de training te volgen.  

Elke twee jaar zullen we je opnieuw vragen om een privacy- en security awareness training te volgen.

Neem deel aan de training
Klik hier om te beginnen met de eerste module: Start de training (NL: mijn profiel/mijn trainingen)

Laten we samen streven naar een veiligere digitale toekomst voor de Universiteit Twente!

Voor vragen of feedback, neem contact met ons op via awareness@utwente.nl.

Met vriendelijke groet,
Mede namens College van Bestuur,

Projectgroep Privacy- en Security Awareness