UTVrijhof CultuurNieuws archiefCOVID-19 maatregelen (update 15 februari)
marfis75 via flickr

COVID-19 maatregelen (update 15 februari)

Tijdens de persconferentie van 15 februari zijn versoepelingen in 3 stappen aangekondigd voor de komende periode. Hierdoor wordt er weer meer mogelijk voor kunst en cultuur op de campus. Vanaf 16 februari veranderd er niets voor cultuurbeoefening in de Vrijhof. De volgende veranderingen vinden plaats vanaf 18 en 25 februari

Vanaf 18 februari

Alle locaties mogen open tot 01:00 uur. Dit betekend dat culturele activiteiten in de Vrijhof weer kunnen plaatsvinden tot de sluitingstijd van de Vrijhof, om 0:00. Het coronatoegangsbewijs is nog verplicht bij aanvang van een culturele activiteit. Echter, eenmaal binnen is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Bij activiteiten met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.

Vanaf 25 februari

Bij activiteiten met minder dan 500 mensen is het coronatoegangsbewijs niet meer verplicht. Ook hoeft er geen 1,5 meter afstand te worden gehouden en is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing niet meer noodzakelijk.

Wel blijven de komende tijd de volgende adviezen gelden:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen┬ábij de GGD of doe een zelftest. Ook als u al gevaccineerd bent. Ga na een positieve test in isolatie.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Daarnaast geldt, als op 25 februari de verplichte 1,5 meter afstand vervalt, het advies om elkaar de ruimte te geven. 1,5 meter blijft een veilige afstand. Ook het advies voor zelftesten blijft: Ga je naar een culturele activiteit of voorstelling? Doe dan een zelftest.

We kijken er naar uit om iedereen weer, met weinig restricties, in de Vrijhof te kunnen ontvangen. Tot snel!