UTVrijhof Cultuur

Cultuur op de Campus

Cultuurverenigingen zijn opzoek naar nieuwe docenten

Dé plek voor cultuursnuivers

Ben jij een echte cultuurliefhebber? Ga jij graag naar theater of bezoek je met plezier een museum? Ben jij zelf ook graag creatief bezig? Dan ben je op de campus van Universiteit Twente aan het juiste adres. Vrijhof is hét centrum voor culturele activiteiten en evenementen op de campus.

Aankomende activiteiten

Voor het volledige aanbod, neem een kijkje in de agenda

voorstellingen

Wij hebben een rijk aanbod aan voorstellingen. Externe theatermakers, en ook onze culturele verenigingen nemen jou graag mee in de wereld van toneel, dans en of muziek. Kom jij een keer naar een voorstelling kijken? Kom dan ook voor, tijdens en of na een voorstelling (na-)genieten in ons gezellige theatercafé. 

Exposities

Vrijhof heeft maar liefst twee expositieruimtes, en een expositie-mobiel, waar kunstenaars hun creativiteit tonen. Het aanbod is breed en afwisselend, waarbij zoveel mogelijk jonge en beginnende kunstenaars uit de regio de gelegenheid krijgen hun werk tentoon te stellen. Loop gerust naar binnen en laat je meevoeren in de wereld van verwondering en creativiteit.

Kunst

De groenste campus van Nederland biedt een mooi decor voor vele kunstwerken. Boek eens een tour en wandel mee langs de verschillende werken. Zo piept in de vijver tegenover het theatercafé nog nét de toren van een kerk boven de waterlinie uit. Wat heeft de kunstenaar Wim T. Schippers hier nou mee bedoeld? Kom erachter tijdens de wandeling begeleid door een enthousiaste gids.

Cursussen

Werk of studeer je aan Universiteit Twente? Dan kun jij ook als individu in Vrijhof je creatieve ei kwijt. Je kunt je hier storten op schilderen, fotografie of muziek maken. Bekijk het uitgebreide cultuur crususaanbod, meld je aan en ontwikkel jouw creatieve kant

Culturele verenigingen

Er zijn zestien verschillende cultuurverenigingen binnen de universiteit. Wil jij als student naast jouw studie ook muziek maken en of zingen bij een orkest, koor of big band? Of speel je graag toneel of in een musical? Dans je liever? Alles is mogelijk. Samen met een professionele docent ga je aan de slag en kun je je verder ontwikkelen in jouw passie. Bekijk het aanbod en neem contact op met de vereniging die jouw aanspreekt.