UTVrijhof Cultuur

Cultuur op de Campus

Theatervereniging NEST is op zoek naar nieuwe regisseurs

Dé plek voor cultuursnuivers

Aankomende activiteiten

Ben jij een echte cultuurliefhebber? Dan kom je op onze campus aan je trekken: voorstellingen, lezingen, concerten, cabaret, dansvoorstellingen, exposities, alles kom hier aan bod. En je kunt zelf ook actief meedoen.

De Vrijhof is hét centrum voor culturele activiteiten en evenementen. Naast de bovengenoemde activiteiten vindt je hier ook veel culturele verenigingen en cursussen. Je kunt je hier storten op fotografie of muziek maken bij een orkest, koor of big band. En wil je zelf een bandje oprichten of een andere culturele activiteit lanceren? Dan kan natuurlijk ook!

Maar ook als individu kan je in de Vrijhof je creatieve ei kwijt. Er zijn meerdere studio's voor het oefenen van piano, blaasinstrument of drums. Daarnaast kan je met je band in een van de popstudio's repeteren en heeft de Vrijhof een carillonstudio. Hier kun je (leren) spelen op onze eigen klokkentoren – die overigens ontworpen is door de beroemde architect Gerrit Rietveld.

Last but not least zijn er ook veel kunstwerken te vinden op de Campus. Zo piept in de vijver tegenover het Theatercafé nog nét de toren van een kerk boven de waterlinie uit. Is Enschede dan toch een overstroomgebied? Is hier dan echt een kerk verzonken? Precies wat Wim T. Schippers bedoelde toen hij dit kunstwerk schiep. Dit is het Torentje van Drienerlo en het staat symbool voor het achterblijven van de kerkelijke dogma’s bij nieuwe wetenschappelijke inzichten. Best diep… dat inzicht, niet de vijver.

Meer weten?