Cultuur op de Campus

Dé plek voor cultuursnuivers

Ben jij een cultuursnuiver? Dan kom je op onze Campus aan je trekken: voorstellingen, lezingen, concerten, cabaret, dansvoorstellingen, exposities, alles kom hier aan bod.
En je kunt zelf ook actief meedoen.

De Vrijhof is de plek waar dit allemaal gebeurt. Naast de genoemde activiteiten vindt je hier ook veel culturele verenigingen en cursussen. Je kunt je hier storten op fotografie of muziek maken bij een orkest, koor of big band. En wil je zelf een bandje oprichten of een andere culturele activiteit lanceren? Dan kan natuurlijk ook!

Behalve de studio’s voor onder meer drummers, blazers en pianisten biedt de Vrijhof ook een carillonstudio. Hier kun je (leren) spelen op onze eigen klokkentoren – die overigens ontworpen is door de beroemde architect Gerrit Rietveld.

Last but not least zijn er ook veel kunstwerken te vinden op de Campus. Zo piept in de vijver tegenover het Theatercafé nog nét de toren van een kerk boven de waterlinie uit. Is Enschede dan toch een overstroomgebied? Is hier dan echt een kerk verzonken? Precies wat Wim T. Schippers bedoelde toen hij dit kunstwerk schiep. Dit is het Torentje van Drienerlo en het staat symbool voor het achterblijven van de kerkelijke dogma’s bij nieuwe wetenschappelijke inzichten. Best diep… dat inzicht, niet de vijver.

Meer weten?

Het complete aanbod vind je in de agenda en in de nieuwste kwartielkalender (verkrijgbaar in alle campusgebouwen). 

Moeite met kiezen?

Laat je verrassen of maak een afspraak met coördinator podiumkunsten Tineke. Onder het genot van een kop koffie/thee in het Theatercafé zal zij je van persoonlijk advies voorzien.