UTVrijhof CultuurNieuws archiefSport & Cultuur - kerstgroet
© Kim Hovestad

Sport & Cultuur - kerstgroet

Beste Sport- en Cultuurliefhebbers, 

Opnieuw sluiten wij binnenkort een onzeker jaar af. Wederom valt er genoeg te zeggen en schrijven over de nog altijd schuivende coronapanelen, welke ons allen raken. Op de Campus is het momenteel weer veel te stil, maar gelukkig hebben we op creatieve wijze een fysieke Kick-In en opstart van Sport en Cultuur mogen beleven in 2021. Gelukkig konden verenigingen weer trainen en repeteren. Qua aanbod hebben we getracht er samen het beste van te maken! Daar ben ik ondanks alle ellende toch ook trots op. 

Afgelopen jaar is er opnieuw flexibiliteit, aanpassingsvermogen, creativiteit en begrip getoond en na iedere persconferentie werd direct met elkaar onderzocht wat wél mogelijk was. Teleurstelling went nooit, maar de pandemie leerde ons op ander wijze kijken en samenwerken. 

Corona blijft bij ons en daarmee zullen we moeten leren dealen. Voorlopig betekent dit testen, testen, testen voor je de deur uit kunt en in contact gaat met anderen. 

We kijken uit naar 2022! Tot en met 14 januari kunnen we vrijwel niets, maar daarna komen we zeker terug en organiseren samen de eerste ‘booster borrels’ na afloop van vele Sport- en Cultuuractiviteiten.

Komend voorjaar breekt dan hopelijk een tijd aan waarin we opnieuw terug kunnen keren naar het nieuwe normaal. Het nieuwe normaal waarbij de sectoren Sport en Cultuur onder één afdeling verder kunnen groeien en bloeien. 

Tot die tijd zitten we niet stil, maar houden wij ons vanaf de werkvloer in samenwerking met de Student Union, Cultuurkoepel Apollo, Student Umbrella Twente en fa. Draaijer en Partner bezig met het Masterplan huisvesting Sport & Cultuur. We maken nieuwe plannen voor uitbreiding en upgrading van onze sport- en cultuurfaciliteiten. Mochten jullie hier meer over willen weten dan kunnen de coördinatoren en koepels daarover binnenkort alles vertellen. 

Gelukkig is er meer goed nieuws te melden: Evelien Bril uit Delden start per 1 januari als Programmacoördinator Cultuur. Een bevlogen cultuur professional komt het team versterken om samen met studenten de transitie van Cultuur op de Campus verder vorm te geven. Binnenkort stelt zij zichzelf aan jullie voor. 

Op zaterdag 30 april vieren we de 50e Batavierenrace! Opnieuw een mooi lustrum voor de UT. Laten we hopen dat het in 2022 op een gegeven moment weer mogelijk is om als vanouds te ontmoeten, te dromen over nieuwe initiatieven, nieuwe voorstellingen, kampioenschappen, cursussen en vrije sport- en cultuurbeleving! Dat is mijn vurige wens voor jullie en voor het nieuwe jaar. 

Ik wens allen, namens de afdeling Sport & Cultuur, rustige en fijne feestdagen en een sportief en cultureel 2022! 

Hartelijke groet en blijf gezond! 

Sanne Kleinenberg
Manager Sport & Cultuur
University of Twente.