UTAlumni NetwerkAgendaMini open huis en College Tour met Jamie Hyneman

Mini open huis en College Tour met Jamie Hyneman

Jamie Hyneman, één van de makers van het populaire televisieprogramma MythBusters, ontving in 2011 een eredoctoraat van de UT. Van 10-13 maart vereert hij de Universiteit Twente met een bezoek.

Mini Open Huis en College Tour voor publiek

Op zaterdag 11 maart om 11.00 uur geeft Hyneman een College Tour lezing voor het algemeen publiek (gebouw de Waaier). Ook alumni en hun kinderen zijn welkom. Aansluitend volgt om 13.00 uur een Mini Open Huis in het Designlab. Daar is een interactief programma samengesteld met demonstraties en experimenten gebruikmakend van de nieuwste technieken op het gebied van wetenschap. Het Mini Open Huis is voor iedereen, van jong tot oud, die een kijkje in de keuken van de Universiteit Twente wil nemen. Voor het Mini Open Huis en de lezing zijn 700 kaarten beschikbaar. Inschrijven kan via de site van de UT.

Over Jamie Hyneman

Jamie Hyneman (1956) maakte samen met Adam Savage (1967) ongeveer 248 afleveringen van Mythbusters. Meer dan 1.000 mythes werden bevestigd of juist ontkracht. Met spectaculaire experimenten onderzochten ze sterke verhalen, die soms verrassend genoeg waar bleken te zijn. Zo is een olifant inderdaad bang van een muis en kan een drugstest positief uitpakken na het eten van maanzaadbrood. Dankzij hun humoristische benadering wisten zij wereldwijd een miljoenenpubliek te interesseren voor wetenschap, technologie en het uitvoeren van experimenten. Hyneman was docent aan de Academy of Art University in San Francisco en is honorary lifetime member van de California Science Teachers Association. Hyneman die eerder duiker, kapitein en betoninspecteur was, geeft wereldwijd voordrachten op universiteiten en is eigenaar van M5 Industries een bedrijf gespecialiseerd in speciale en visuele effecten voor films.