Wellbeing weeks

Wij nodigen je hierbij van harte uit om deel te nemen aan de LeefstijlCheck. Deze zijn het gehele jaar en tijdends de Well-being weken beschikbaar. 

Vanuit de well-being initiatieven biedt de Universiteit Twente leefstijlchecks aan voor medewerkers. De eerste checks worden uitgevoerd in het Sportcentrum en gedurende het hele jaar worden er afspraken aangeboden.

De Leefstijlchecks zijn momenteel beschikbaar voor UT-medewerkers (personen die in dienst zijn van de UT). 

 • Waarom de leefstijlcheck?

  Met de leefstijlcheck kunnen eventuele gezondheidsrisico’s in een vroegtijdig stadium worden gesignaleerd. Bij deelname is het wel goed om te weten dat het een momentopname is; de Leefstijlcheck signaleert gezondheidsproblemen of –risico’s op dat moment, maar heeft geen voorspellende waarde over jouw gezondheid in de toekomst.  

  Wekelijks is er een tiental plekken beschikbaar waardoor je het gehele jaar in de gelegenheid bent om een afspraak te plannen. 

 • Hoe ziet de leefstijlcheck er uit?

  De afspraak voor de leefstijl check duurt 60 minuten en zal plaatsvinden in het Sportcentrum (gebouw 49). De afspraak bestaat uit drie onderdelen:

  1. Vragenlijsten
   Deelnemers ontvangen ca. 1 week voorafgaand aan de leefstijlcheck een email van Topvorm Twente Fysiotherapeuten/Leefstijlcoaches die verstuurd wordt middels Fysioroadmap met als titel: Je leefstijlcoach heeft een vragenlijsten voor je klaargezet. Deze email bevat 2 vragenlijsten die voorafgaand aan je afspraak digitaal ingevuld dienen te worden. Verder lees je in de email alle informatie die relevant is voor je afspraak.  

  2. Een Technisch geneeskunde student neemt diverse metingen af:
   Bloeddruk
   Hartslag
   Bloedonderzoek (cholesterol ldl & hdl/glucose)
   Vetpercentage (d.m.v. Tanita weegschaal)
   Buikomvangmeting
   Body Mass Index

  3. Daarna volgt er een gesprek met de leefstijlcoach over de de resultaten van de fysieke metingen en de vragenlijsten.

  Aan het einde van de check zal er gekeken worden of er verandering wenselijk is en hoe die verandering gerealiseerd kan worden middels een vervolgstap. Denk hierbij aan extra advies op gebied van bewegen, voeding, ontspanning, ademhaling, maar bijvoorbeeld ook aan slaapadvies. Samen met je leefstijlcoach bepaal je je persoonlijke doelen en hoe deze te bereiken, indien gewenst kan er een vervolgafspraak gemaakt worden. 

 • Privacy

  De Leefstijl Check wordt uitgevoerd door leefstijlcoaches van Topvorm Twente en Technisch geneeskunde studenten. Topvorm Twente is verplicht jouw anonimiteit te waarborgen. Resultaten van de Leefstijl Check worden als groepsrapportage aan de UT overhandigd. De Universiteit Twente heeft geen enkel inzicht in persoonlijke antwoorden en de resultaten zijn niet persoonlijk herleidbaar. Individuele resultaten krijg je na het eindgesprek als schriftelijke rapportage mee. Daarnaast worden de resultaten tijdelijk opgeslagen in een persoonlijk dossier in Fysioroadmap, een beveiligde omgeving voor patiënten informatie. Op deze manier kan de leefstijl coach bij een vervolgafspraak de resultaten inzien en vooruitgang meetbaar maken. 

 • Inschrijven

  Inschrijven kan via de button. Na inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging, hierin vind je een uitnodiging voor een agenda afspraak. Wanneer deze afspraak door jou wordt bevestigd komt de afspraak automatisch in je UT outlook agenda te staan. 

  De gegevens die worden verkregen bij inschrijving worden door Topvorm Twente gebruikt voor het aanmaken van een beveiligd persoonlijk dossier. 

  Ik schrijf mij graag in voor de leefstijlcheck
  klik hier

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kun je contact opnemen met Ingrid Bos, i.bosscha@utwente.nl 

Wij hopen dat je gebruik maakt van het aanbod!