Ben jij al lid van onze LinkedIn groep?

er zijn verschillende mogelijkheden om in contact te komen met andere alumni.

Via de portal

Er zijn verschillende mogelijkheden om in contact te komen met oud-studiegenoten, met vrienden en bekenden met wie je bij een vereniging hebt gezeten. Hieronder kan je lezen hoe je via de portal alumni kan vinden. 

ZOEKVENSTER

Als je naar het ‘Netwerk’ gedeelte van de ‘Alumni Pages’ gaat via het menu aan de linkerkant, kan je je oude studiegenoten opzoeken. Je kan dit doen door op iemands naam, zijn/haar geografische locatie (stad of land) of werkgever te zoeken. Een specifieke studieperiode aangeven zal helpen de resultaten te filteren.

ALUMNINETWERK

Een andere optie is het doorzoeken van je “Alumninetwerk”. Hierbij vorm jij (inclusief je ingevulde gegevens zoals huidige functie, opleiding en vroegere verenigingen) het start/middelpunt van het netwerk.

Je kunt de applicatie ook opstarten vanuit de zoekresultaten uit de zoekfunctie of via de portlet “Veranderingen in uw netwerk”. In die gevallen wordt de applicatie opgestart met de door jou gevonden alumnus in het midden en kun je van daaruit het gehele alumninetwerk doorzoeken. Bij het doorklikken kun je ook de “Filter” optie gebruiken om het aantal resultaten te verkleinen.

Via linkedin

LinkedIn is een mooie manier om in contact te komen met onze alumni. Hieronder staat een overzicht van de voor alumni relevante groepen binnen de UT. Ontbreekt volgens jou belangrijke groep? Neem dan contact op.

PAGINA'S OP LINKEDIN

Universiteit Twente
UT Alumnibureau (13.300+ leden)
Twente PhD (750+ leden)

Medewerkers, verenigingen & kringen

Wil je alumni uitnodigen voor bepaalde activiteiten? Wil je alumni betrekken bij een accreditatie of visitaties? Wil je alumni benaderen voor onderwijsopdrachten of onderzoeksopdrachten? Ga je op een buitenlandse reis en wil je in contact komen met alumni van de UT aldaar? In dat geval kan het alumnibureau wat voor je betekenen.

IN CONTACT KOMEN MET ALUMNI

Het alumnibureau biedt verschillende mogelijkheden om in contact te komen met alumni. Naar welke manier je voorkeur ook uitgaat, houd altijd rekening met het volgende:

 • Nodig alumni tijdig uit voor activiteiten. Zij zijn vaak druk met carrière en gezin en wonen ook vaak aan de andere kant van het land. Wij adviseren 5 tot 6 weken in acht te nemen.
 • Houd, vooral met postmailingen en e-mailingen, rekening met een doorlooptijd van minimaal 2 weken op het alumnibureau.
 • Denk goed na over welke groep alumni je precies wilt bereiken: 
  • Wil je alumni van een bepaalde opleiding of faculteit, houdt er dan rekening mee dat daar in het verleden nog al eens wijzigingen in zijn opgetreden. 
  • Wil je alumni van een bepaalde generatie? 
  • Wilt je alumni uit heel Nederland of alleen uit bepaalde postcodegebieden?
  • Wilt je je mailing ook versturen naar alumni in het buitenland (ongeveer 10% van UT-alumni wonen in het buitenland)?
  • Wil je je boodschap ook in het Engels overbrengen?
 • De gegevens van alumni zijn beschermd door de privacywetgeving. Voor het inzetten van gegevens van alumni voor een post- of e-mailing dien je altijd toestemming te hebben van de betrokken opleidingsdirecteur. Deze toestemming heb je niet nodig om nieuwsberichten te plaatsen in de nieuwsbrieven of op de portal.


POSTMAILING

Wil je een grote groep alumni aanschrijven per post? Dan kun je een aanvraag indienen bij het alumnibureau via alumni@utwente.nl.

Het alumnibureau levert dan de gevraagde adressen aan bij de postkamer, zodat je via hen de hele mailing kunt versturen.

Geef in je aanvraag het volgende aan: 

 • Heb je toestemming van de betrokken opleidingsdirecteur om deze groep alumni aan te schrijven (i.v.m. privacywetgeving)?
 • Korte omschrijving van het doel / inhoud van de mailing
 • Je gegevens
 • Ofinummer
 • Waar moet de mailing naar toe? Omschrijf zo duidelijk mogelijk de doelgroep met opleidingsnaam, faculteit of alumnivereniging.
 • Wil je de mailing ook naar het buitenland versturen?
 • Gaat het om een gepersonifieerde mailing? En zo ja, om welke velden gaat het? Wil je bijvoorbeeld de alumni aanschrijven met heer / mevrouw, dan moeten wij het geslacht selecteren.
 • Wanneer moeten de gegevens worden aangeleverd bij de postkamer?
 • Betreft het een evenement, zorg dan dat dit evenement op de UT kalender staat. Dit kan via http://www.utwente.nl/mc/evenementen/
 • Deel jouw bericht ook via de UT LinkedIn groep!


E-MAILING

Wil je alumni aanschrijven per e-mail? Je kunt nieuwsberichten voor de nieuwsbrief doormailen aan alumni@utwente.nl. Op deze manier bereik je relatief eenvoudig een groep van meer dan 28,000 alumni.

Je kunt ook overwegen een aparte e-mailing uit te voeren naar een specifieke selectie van alumni. Je kunt een aanvraag hiervoor indienen bij het alumnibureau via alumni@utwente.nl.

De Universiteit Twente heeft aan alle alumni een ‘life-long’ e-mailadres verstrekt en gebruikt daarom bewust alleen dit e-mailadres voor mailingen vanuit de Universiteit Twente. Je bereikt daarmee een kleine 30% van het totale bestand. Deze groep mensen bestaat wel uit alumni die er (bewust) voor hebben gekozen contact met de UT te blijven onderhouden.

Geef in je aanvraag het volgende aan:

 • Heb je toestemming van de betrokken opleidingsdirecteur om deze groep alumni aan te schrijven (i.v.m. privacywetgeving)
 • Korte omschrijving van het doel / inhoud van de mailing
 • Je gegevens
 • Waar moet de mailing naar toe? Omschrijf zo duidelijk mogelijk je doelgroep met opleidingsnaam, faculteit of alumnivereniging.
 • De tekst van de mailing.
 • Standaard maken wij gebruik van één format. Wil je een ander format, dan geef je dat dan aan in de mail. Het alumnibureau levert geen ondersteuning bij het ontwikkelen van een nieuw format, maar we kunnen je op dit gebied wel advies geven.
 • Wanneer moet de mailing worden verzonden?


ALUMNINIEUWSBRIEF EN PORTAL

Naast nieuwsberichten op de portal, kan je nieuwsitem ook meegenomen worden in de Alumninieuwsbrief. De Alumninieuwsbrief wordt tegen het einde van iedere maand verstuurd naar alle alumnus e-mailadressen.

Door een bericht op te nemen in deze nieuwsbrief bereik je dus vrij snel een grote groep mensen.

Je kunt je nieuws aanmelden voor de Alumninieuwsbrief via email: alumni@utwente.nl. Voeg dan wel een plaatje of foto bij. De weergave van nieuwsberichten is namelijk hetzelfde als bijvoorbeeld op de homepage van de UT.

Houdt er verder rekening mee, dat bij een te groot aantal nieuwsberichten, het alumnibureau een selectie maakt voor plaatsing.