Onderzoek naar reuma en zelfmanagement

Vragenlijst over Reuma & Zelfmanagement

In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met reuma. Veel mensen zoeken zelf uit wat hen kan helpen tegen de klachten. Dit noemen we zelfmanagement. We kunnen mensen helpen door ervaringen te delen op een centrale plek. Daarom zoeken we mensen met reuma die hun zelfmanagement ervaring willen delen met ons. Het mooie aan dit project is dat onderzoekers en mensen met reuma dit samen hebben opgezet. Mensen met reuma zijn in alle onderzoeksfasen betrokken. 

WAAR werken we aan?

Met ons onderzoek willen we een overzicht maken van wat mensen met reuma doen aan zelfmanagement. We willen leren wat goed werkte en wat niet goed werkte. Ook vragen we naar redenen waarom ze iets wel of niet aan anderen zouden aanraden. We werken daarmee aan een 'bibliotheek' van positieve en negatieve ervaringen. Deze ervaringskennis kan het vertrekpunt zijn voor verder onderzoek. Welke aanpakken kunnen wetenschappelijk onderzocht worden? De informatie kan ook zorgverleners inzicht geven in het zelfmanagement van patiënten. 

Meer weten over het project of op de hoogte blijven? Kijk dan op de uitgebreide projectpagina

Wat vragen we van jou? 

Wij vragen jou om 1x een vragenlijst in te vullen. De link vind je onderaan deze pagina, je hoeft je niet eerst aan te melden. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Eerst schrijf je een aantal ervaringen en aanpakken op die je hebt geprobeerd (maximaal 10). Het gaat om positieve en negatieve ervaringen. Zo komen we tot een overzicht van aan- en afraders. Daarna willen we graag wat extra weten over jouw ervaringen. Je geeft zelf aan welke ervaring je extra wilt toelichten. We eindigen de vragenlijst met gegevens over jezelf. 

Wie kan er meedoen en wanneer?


Maak kennis met de onderzoeker

Onderzoeker Reuma en Zelfmanagement
dr. R. Wolkorte (Ria)
Universitair docent

Ik ben onderzoeker op het gebied van burgerwetenschap en reuma. In dit project werk ik samen met Christiane Grünloh c.grunloh@rrd.nl en Rita Schriemer r.schriemer@maartenskliniek.nl. Dit project wordt uitgevoerd binnen ICMS (samenwerking op gebied van beweging, gezondheid en technologie in Oost Nederland). Het wordt deels gefinancierd door de samenwerkingen ICMS en TOPFIT, en verder mogelijk gemaakt door Universiteit Twente, Sint Maartenskliniek, en Roessingh Research and Development.

Aanmelden voor deze studie kan niet meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe studies bij de Universitet Twente, meld je dan hier aan.


Belangrijk te weten