Bachelor Open Dagen

Bachelor Open Dagen

Studenten aan de Universiteit Twente noemen de Open Dagen de beste optie om je te verdiepen in een opleiding en het studentenleven op onze prachtige campus.

Zien we je 31 maart of 1 april 2023 in Enschede? 

Schrijf je in!

Wil je erbij zijn? Meld je hieronder aan en geef in het aanmeldformulier aan van welke bacheloropleiding(en) je een presentatie wilt volgen en of je iemand meeneemt.  

Wat kun je verwachten van onze Open Dagen? 

Je kunt meedoen aan diverse informatieve en inspirerende activiteiten. Volg een of twee presentaties van de bacheloropleiding die je interesseert, praat met studenten en doe de Campus tour om te zien waar jij straks je studententijd doorbrengt. 

 • Timetable Bachelor Open Dagen
  • 08:45 - 16:00 | Campus & Huizentours

   Tot 16:00 uur kun je meedoen aan de Campus- en/of Huizentours. Onze studenten leiden je graag rond over onze prachtige campus: een fascinerende leer-, leef- en werkomgeving met evenveel faciliteiten en bedrijvigheid als die van een kleine stad.

   De laatste tours vertrekken om 15:10 uur.

  • 09:00 - 16:00 | Info Festival

   In de kantine van gebouw De Waaier vind je het Info Festival waar je informatie kunt inwinnen over o.a. het vinden van een kamer, toelatingseisen en  studentenstad Enschede. Ook kun je er een studiekeuzetest doen om erachter te komen welke studie bij je past en met studenten van verschillende studierichtingen praten.

  • 09:45 - 10:15 | Welkomstpresentatie

   We heten je van harte welkom en beginnen de Open Dag met een presentatie over de Universiteit Twente.

  • 10:30 - 12:00 | Opleidingspresentatie 1

   De opleidingspresentatie vinden plaats in het onderwijsgebouw van de bacheloropleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Als je een ouder meeneemt, volgt hij/zij vanaf 11:00 uur de oudersessie.

  • 11:00 - 16:00 | Snacks & drinks

   Bij de foodtrucks, op het O&O-plein, kun je hapjes en drankjes krijgen. Het eerste muntje krijg je van ons. 

  • 12:00 - 13:30 | Lunch

   In verschillende gebouwen van de universiteit op de campus wordt lunch aangeboden.

  • 13:30 - 15:00 | Opleidingspresentatie 2

   De opleidingspresentatie vinden plaats in het onderwijsgebouw van de bacheloropleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Als je een ouder meeneemt, volgt hij/zij vanaf 14:00 uur de oudersessie.

  • 15:15 - 16:00 | Sessie voor aankomende Duitse studenten

   Speciaal voor Duitse studiezoekers is er een sessie in het Duits over de aanmeldprocedure, voorbereidingen en het studentenleven in Enschede.

Opleidingspresentaties

Technische Geneeskunde, Psychology of Advanced Technology... naar welke opleiding gaat je voorkeur uit? Schrijf je in voor een of twee opleidingspresentaties en krijg een indruk van de studie en misschien ook wel het lab waar jij straks studeert en werkt.

Campus Tour

Je studententijd wordt onvergetelijk op onze prachtige campus. Je kunt hier bijna elke denkbare sport of culturele activiteit beoefenen, van schilderen en beachvolleybal tot toneelspelen en zwerkbal. 

Van de 13.000 studenten wonen er 3.000 op de campus. Benieuwd hoe zij wonen?

Volg de Campus Tour en ontdek wat de campus allemaal te bieden heeft.

Mogelijkheden naast je studie

Op de UT stimuleren we je om je, naast je studie, persoonlijk en professioneel ontwikkelen. Tal van activiteiten op de campus en in Enschede, zijn voor en door studenten georganiseerd.

Maak kennis met bekende voorbeelden, zoals de studententeams Green Team Twente en Solar Team Twente.

Bezoek het Info festival

Het verenigingsleven, de stad Enschede, woonruimte vinden... Op het Infofestival vind je alle belangrijke info over jouw toekomstige studententijd.

Je kunt er zelfs een studiekeuzetest doen om te ontdekken welke opleidingen bij je zouden passen en praten met studenten uit verschillende vakgebieden.

Campus Universiteit

Onze campus is 146 hectare groot, ongeveer 200 voetbalvelden. Je vindt er alles wat je nodig hebt om te studeren en je uit te leven. Van bibliotheken en state-of-the-art labs voor toponderzoek tot theater en sportvelden. Vrijwel elke denkbare sport kun je op de campus beoefenen! Tip: volg de campus tour tijdens de Open Dag en ervaar zelf wat de campus je te bieden heeft!

20 Bacheloropleidingen

12,903 Studenten

100 Nationaliteiten

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies