HomeOnderwijsStudent Services/ContactAlgemene faciliteiten & links

Algemene faciliteiten & links

ICT faciliteiten & Gebruikersaccounts 

Wachtwoord veranderen

Om je wachtwoord van je studentenaccount (ookwel je ICT-account) te veranderen, ga naar https://selfservice.utwente.nl/. Vanwege veiligheidsredenen raden wij je aan om je wachtwoord regelmatig te veranderen.

Webmail voor studenten

Om alle Microsoft Office producten te benaderen, waaronder Outlook webmail, gebruik office.com. Er is een aantal handleidingen beschikbaar voor het instellen van de mail op je computer.

Overige ICT faciliteiten

INTERNETtoegang

WLAN/Wifi toegang (eduroam)

De UT gebruikt het wereldwijde Eduroam netwerk voor draadloos internet. Voor informatie over hoe je je hiermee kan verbinden, zie de Eduroam informatie pagina.

Registratie van je netwerkkaart (voor niet-draadloze internet toegang)

Voor draadloos internet via het Eduroam netwerk is geen registratie nodig. Als je een LAN/kabel-verbinding wilt leggen met je computer, moet je je eerst je netwerkkaart registreren met SNT (Student Net Twente). 

PRINTen

Er zijn studentenprinters beschikbaar in de meeste onderwijsgebouwen. Je kan je studentenkaart gebruiken om te printen en je kaart op te laden als al je credits zijn gebruikt. Voor meer details, zie utwente.nl/printing.

Voor posters en andere (grote) printopdrachten kan de Xerox balie je helpen in de gebouwen Bastille en Carré. Voor contactinformatie en overige informatie, zie de UT Service Portal over printen/kopiëren bij Xerox (uitsluitend in het Engels beschikbaar).

Onderhoud & werkzaamheden

Onze onderhoudsactiviteiten en storingen van systemen kan je vinden op www.utwente.nl/status. Deze pagina is alleen beschikbaar via het UT netwerk. Je moet op de UT zijn of inloggen om deze pagina te bezoeken

Onderwijsgerelateerd

Resource booker (RB)

Projectruimtes zijn tot twee weken tevoren te reserveren aan de hand van je UT-account. Ook zie je over welke faciliteiten de ruimtes beschikken. Gereserveerde ruimtes zijn ook zichtbaar in het roostersysteem MyTimetable.

STUDENTENBEGELEIDING, REGELINGEN (INCL STUDENTENSTATUUT)

Student Affairs Coaching & Counselling (SACC) voor informatie, advies en ondersteuning van deskundige studentbegeleiders bij vragen over diverse aangelegenheden in relatie tot de studie.

IN HET BUITENLAND STUDEREN OF STAGE LOPEN

Een stage doen in het buitenland of een aantal vakken in het buitenland volgen vereist wat voorbereidingen. Meer informatie hierover is te vinden op www.utwente.nl/nl/study-abroad.

Roosters en jaarplanning/vakanties

Informatie over roosters, vakantieplanning, jaarplanning, college- en tentamentijden vind je op de website van Planning & Roostering.

Nationale studentenenquete (NSE)

Elk jaar wordt in Nederland de Nationale Studenten Enquete (NSE) gehouden. Voor vragen hierover heeft de UT een FAQ Nationale Studenten Enquête opgesteld.

Onderwijskwaliteit & Medezeggenschap

Voor informatie over onderwijskwaliteit en medezeggenschap kun je terecht op www.utwente.nl > onderwijs > over ons onderwijs > kwaliteit.

Werk & reizen

UT Flex 2.0

Wil je aan de slag als student-assistent of student-oproepkracht? Raadpleeg de lijst met de beschikbare klussen in de webapplicatie UT FLEX en laat je koppelen. Je logt in met je studentnummer.

Zie voor meer informatie de UT-Flex pagina van de dienst Human Resources of neem contact op met de Servicedesk HR via utflex@utwente.nl

Reisverzekering

Sluit een reisverzekering af. De UT heeft voor personeelsleden en studenten die in opdracht van de faculteit en/of dienst een dienstreis naar het buitenland ondernemen een collectieve reisverzekering afgesloten. Op de website van Study Abroad vind je meer informatie over het afsluiten van een reisverzekering via de UT.

Jobteaser (vacatures en meer)

Met ons Career Center bij JobTeaser krijg je ondersteuning in het zoeken naar een baan. Je kan zoeken naar banen, stages, bijbanen, carière-evenementen, etc. Niet alleen organisaties van buitenaf maar ook onze studie- en studentenverenegingen en andere UT afdelingen kunnen vacatures of carière-gerelateerde evenementen plaatsen. Meer informatie en de link naar het JobTeaser systeem.

Algemene campus faciliteiten & vrije tijd

Sportcentrum

Van wandklimmen tot survivallen, van voetbal tot waterpolo, er is een wijd scala aan verschillende sporten om uit te kiezen op de UT. Als lid van een sportvereniging of als individuele sporter kan je gebruik maken van de vele sportaccomodaties op de campus. De website van het sportcentrum heeft verdere informatie.

Vrijhof cultuur

De campus van de Universiteit Twente is een belangrijke locatie voor cultuur en evenementen. Studenten en professionele organisatie treden op, geven colleges, concerten, cabaret voorstellingen, dansoptredens, exposities en workshops. Culturele evenementen worden gehouden in de Vrijhof, het Openlucht Theater en soms op het O&O-plein. De website van Vrijhof Cultuur heeft verdere informatie.

Unioncard

Vraag de UnionCard aan. De UT biedt een grote verscheidenheid aan sporten en culturele activiteiten, waar je toegang tot krijgt met de UnionCard. Via deze applicatie bestel je de kaart, die gekoppeld wordt aan je collegekaart. Meer informatie is te vinden op de website van de Student Union.

STUDENT UNION

Afbeeldingsresultaat voor student union logo twente

De Student Union is een grote overkoepelende studentenorganisatie die ervoor staat om het leven van de studenten beter en leuker te maken. Ze staan in nauw contact met externe partijen waardoor ze regelmatig interessante en leuke evenementen organiseren. Voor meer informatie over de Student Union, kan je naar hun website gaan.

Unionshop

In de Unionshop in de Bastille (begane grond) kun je terecht voor UT-merchandise als truien, pennen, mokken, etc. Je kunt de merchandise ook bestellen via de UT webshop (webshop.utwente.nl). Ook kun je in de Unionshop terecht voor dictaten en vind je in de Unionshop een printservice van Xerox. De website van de Student Union heeft meer informatie over de Unionshop.

Moskee, stilteruimte en studentenpatoraat

Deze faciliteiten zijn beschikbaar in dgebouw de Vrijhof voor alle studenten. Student Services heeft hier meer informatie over, inclusief de openingstijden (uitsluitend in het Engels beschikbaar).

algemene campusfaciliteiten (winkels, ETC)

De campus heeft veel faciliteiten die je zou verwachten in een klein dorp: een supermarkt, een bar, een kapper en meerdere restaurants. Voor een overzicht van deze faciliteiten kan je op de campusfaciliteiten pagina kijken. Ben je op zoek naar het mensa menu? De meest gebruikte snelkoppeling is www.utwente.nl/mensa.

(Taal)cursussen & lezingen

UT LANGUAGE CENTRE

Je vaardigheden verbeteren helpt je om beter te presteren tijdens je werk of studie. Het UT Language Centre biedt professionele trainingen op het gebied van vreemde-taalverwerving, (academische) taalvaardigheid en studievaardigheden voor zowel medewerkers als studenten van de Universiteit Twente. Meer informatie is te vinden op de UT Language Centre website.

Studium generale

Studium Generale biedt colleges aan beschikbaar voor een uitgebreid publiek. Sommige van die colleges zijn in het Engels. Zie www.utwente.nl/sg voor aankomende evenementen.

MEer (online) Cursussen

Voor overige cursussen, zie www.utwente.nl > onderwijs > cursussen en lezingen.

Overig

Bibliotheek

De Universiteitsbibliotheek (UB) biedt studenten en medewerkers alle ondersteuning voor onderwijs en onderzoek. In de Vrijhof zijn meer dan 500 studieplekken, waarvan veel met computers en in speciale projectruimtes. De UB biedt toegang tot de (digitale) collectie, en op de site vind je een verscheidenheid aan ondersteunende diensten en informatie. Voor een overzicht van alle diensten of om zoeken naar literatuur te starten, zie www.utwente.nl/library.

FINANCIele ondersteuning

Voor algemene financiele informatie over collegegelden, zie de website van de Student Sevices balie. Andere financiële fondsen en zaken staan opgesomd op de Student Affairs, Coaching & Councelling (SACC) website

een evenement organiseren

Als je een evenement wilt organiseren zijn er een aantal regels en mogelijkheden waar je rekening mee moet houden. Deze zijn opgesomd op de pagina van het Event Office.

Ondernemerschap en start-up mogelijkheden

De Universiteit Twente ziet studentondernemers als de spin-off bedrijven van morgen. De UT heeft een ondernemend karakter en we vinden we het dan ook erg belangrijk dat op elk niveau ondernemerschap wordt uitgedragen en ondersteund. Voor ondernemende studenten doen we dat via een heldere website en door het instellen van een coördinator studentondernemerschap. Op de website van studentondernemer zijn alle initiatieven rondom het studentondernemerschap weergegeven. Ook de ondersteuning die wij als Universiteit graag willen bieden is op deze website te vinden. www.studentondernemer.nl

De UT biedt meer dan alleen juridische en financiële ondersteuning voor studenten die hun eigen bedrijfje willen beginnen. Novel-T (dit zit in het gebouw de Gallery op de campus) organiseert meerdere evenementen die voor jou interessant kunnen zijn. Voor meer informatie hierover, kijk op https://www.utwente.nl/business/startupondersteuning/

RSI

Repetitive Strain Injury (RSI), ook wel bekend als 'KANS' (Klachten Arm, Nek en/of Schouder), is één van de Arbo-problemen die kan leiden tot gezondheidsklachten en verminderde inzetbaarheid. Voor meer informatie over RSI, kijk op UT Service Portal over RSI.