Onderwijs

CURSUSSEN EN LEZINGEN

Werken en studeren bij de Universiteit Twente betekent aandacht voor jouw persoonlijke professionele ontwikkeling. Daarom biedt de UT verschillende cursussen voor medewerkers en studenten aan. Ook worden regelmatig lezingen georganiseerd om je op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen.

CURSUSSEN VOOR UT-MEDEWERKERS

De Universiteit Twente hecht waarde aan het aantrekken, ontwikkelen en uitdagen van talentvolle medewerkers. Een breed scala aan trainingen, cursussen en coachingstrajecten is ontwikkeld, speciaal voor wetenschappers en ondersteunend personeel. Ook voor promovendi heeft het Centre for Training & Development (CTD) een aantrekkelijk trainingsprogramma samengesteld. Bekijk het cursus-/trainingsaanbod voor medewerkers.

CURSUSSEN VOOR UT-STUDENTEN

Effectiever studeren? Afstuderen, zonder stress en met succes? Beter leren presenteren of je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen? Kun je wel wat persoonlijke hulp gebruiken bij het schrijven van je Engelstalige scriptie? Of Spaans leren als voorbereiding op een stage in het buitenland? Wil je je oriënteren op de arbeidsmarkt? Voor deze en andere doeleinden vind je op deze Study & Career site praktische oplossingen in de vorm van cursussen en evenementen, mogelijkheden voor individueel advies, online tips en verwijzingen naar handige links.

STUDIUM GENERALE

Wil jij op de hoogte blijven van de spannendste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, techniek, politiek en maatschappij? Dan bieden de programma’s van Studium Generale (SG) uitkomst. Wij nodigen bijzondere wetenschappers uit die met passie vertellen over de wereld waarin wij leven. Kijk hier voor actuele lezingen en activiteiten van Studium Generale. De activiteiten van Studium Generale zijn ook toegankelijk voor derden.

SCIENCECAFÉ ENSCHEDE

ScienceCaféEnschede (SCE) is dé hotspot waar de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen worden gemengd met grote vragen, eenvoudige antwoorden en debat. Een VJ mixt muziek en beeld door de avond. Geen collegebanken, geen saaie monologen, maar wetenschappers die helder vertellen over hun passie en klaar staan voor discussie. Voor een bruisende cocktail van fascinatie en verwondering. ScienceCaféEnschede is een initiatief van de Stichting ScienceCaféEnschede in samenwerking met Studium Generale en de Student Union.

CuriousU Summerschool

CuriousU combineert een summerschool met een festival en biedt daardoor een unieke ervaring: academische cursussen, muziek, sport, theater, inspirerende sprekers, deelnemers van over heel de wereld. Tijdens de inspirerende zomerweek kun je sessies volgen over onderwerpen als gezondheid, robotica, water en ondernemerschap van beginnend tot gevorderd niveau, terwijl je je onderdompelt in een festivalomgeving.