De master Risicomangement is flexibel in te delen en biedt je de mogelijkheid te studeren in jouw eigen tempo. Je bepaalt zelf in welke volgorde je studeert en kunt instromen bij de start van elke masterclass. De master is in tweeënhalf jaar afronden, maar je kunt ook kiezen voor een langer en minder intensief opleidingstraject.
Stel zelf je master Risicomanagement samen
De master Risicomanagement bestaat uit 10 onderdelen en is in te richten naar jouw specifieke wensen en ambities. Naast 4 verplichte masterclasses en een masterclass in Academische Vaardigheden & Methodologie, volg je 3 masterclasses naar keuze óf één van de intensieve master courses (keuzeleerlijn). Daarnaast is er een internationale studiereis gepland. Je sluit de master af met het schrijven van de master thesis.
De masterclasses bestaan uit twee á drie seminars van twee aaneengesloten dagen op de campus van de Universiteit Twente en gemiddeld kun je rekening houden met een studiebelasting van acht uur per week (exclusief colleges). De master courses zijn intensievere programma's van zes maanden, waarin je rekening kunt houden met een studiebelasting van ongeveer 20 uur per week.
Vrijblijvend advies
Soms kan het handig zijn om een bepaalde masterclass te hebben gevolgd voor je aan een andere masterclass begint. We helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw ideale master. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Verplichte masterclasses |
Keuze masterclassesJe hebt de keuze uit de volgende masterclasses |
|
Keuzel master coursesIn plaats van drie masterclasses kun je ook kiezen voor één van de volgende twee master courses. |
Overige onderdelen |
|
|
|
Wat kun je verwachten?
Centraal in de master Risicomanagement staat de juiste afweging tussen risicobeheersing en innovatiekracht om de vitaliteit van organisaties te waarborgen. Je doet academische kennis en vaardigheden op die passen bij een breed georiënteerde, praktijkgerichte, strategische professional in risicomanagement.
Je doet inzicht op in theorieën over risicomanagement, inclusief de identificatie en beoordeling van risico's en organisatorische en financiële afdekking. Je krijgt inzicht in het bevorderen van bewustwording rond risico's en het duidelijk communiceren en adviseren over risico’s binnen bedrijfsmatige, bestuurlijke en maatschappelijke context. Je leert problemen met betrekking tot risico's op te lossen met een methodische aanpak en een eigen visie en strategie te ontwikkelen, implementeren en beoordelen.
Benieuwd naar hoe je risicomanagement implementeert in jouw organisatie? Joop Halman, emeritus hoogleraar risicomanagement, vertelt in onderstaande video alles wat jij moet weten op het gebied van risicomanagement. Daarnaast vertelt hij wat je kunt verwachten in deze deeltijdmaster.
Actief aan de slag met eigen inbreng
Centraal in de gehele master staat jouw eigen werkpraktijk. Je gaat actief aan de slag met vraagstukken waar je tegenaanloopt in je dagelijkse werk. Alle masterclasses worden afzonderlijk getoetst door het uitvoeren van een case of opdracht waarin je de verworven kennis en inzichten toepast op een concreet onderwerp uit de eigen organisatie. Hierdoor ontstaat er een goede mix tussen theorie en praktijk (50/50). Ook de afstudeeropdracht - de master thesis - kan in het teken staan van een vraagstuk uit je eigen organisatie. Zo worden theorie en praktijk optimaal geïntegreerd en het levert hoogwaardig advies op voor je organisatie.