Programma Master Risicomanagement

Alle informatie overzichtelijk en bij de hand.

De master Risicomangement is flexibel in te delen en biedt je de mogelijkheid te studeren in jouw eigen tempo. Je bepaalt zelf in welke volgorde je studeert en kunt instromen bij de start van elke masterclass. De master is in tweeënhalf jaar afronden, maar je kunt ook kiezen voor een langer en minder intensief opleidingstraject.

Stel zelf je master Risicomanagement samen

De master Risicomanagement bestaat uit tien onderdelen en is in te richten naar jouw specifieke wensen en ambities:

Elke masterclass bestaat uit een maandelijks seminar van twee aaneengesloten dagen. Deze seminars starten op donderdag om 9.30 uur en eindigen op vrijdag om 16.00 uur en vinden op de campus van de Universiteit Twente plaats, inclusief overnachting in het U Parkhotel. Een master course is een intensiever programma van zes maanden.

Eerst starten met een losse masterclass of master course en later doorstromen in de volledige master behoort ook tot de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om alleen een masterclass of master course te volgen.

Studiebelasting en toetsing

Volg je de volledige Master Risicomanagement, dan kun je rekening houden met een gemiddelde studiebelasting van 15-20 uur per week. Naast de masterclasses volg je namelijk de verplichte masterclass Academische Vaardigheden & Methodologie, ga je op studiereis en schrijf je een masterthesis. 

Wil je alleen een losse masterclass volgen, dan is de studiebelasting ongeveer 12 uur per week. De studiebelasting voor een master course is ongeveer 20 uur per week.

Alle masterclasses van de master Risicomanagement worden afzonderlijk getoetst door het uitvoeren van een case of opdracht waarin je de verworven kennis en inzichten toepast op een concreet onderwerp uit je eigen organisatie. Door deze wijze van toetsing worden theorie en praktijk optimaal geïntegreerd.

Wat kun je verwachten?

Centraal in de master Risicomanagement staat de juiste afweging tussen risicobeheersing en innovatiekracht om de vitaliteit van organisaties te waarborgen. Je doet academische kennis en vaardigheden op die passen bij een breed georiënteerde, praktijkgerichte, strategische professional in risicomanagement. 

Je doet inzicht op in theorieën over risicomanagement, inclusief de identificatie en beoordeling van risico's en organisatorische en financiële afdekking. Je krijgt inzicht in het bevorderen van bewustwording rond risico's en het duidelijk communiceren en adviseren over risico’s binnen bedrijfsmatige, bestuurlijke en maatschappelijke context. Je leert problemen met betrekking tot risico's op te lossen met een methodische aanpak en een eigen visie en strategie te ontwikkelen, implementeren en beoordelen. 

Benieuwd naar hoe andere professionals de Master Risicomanagement hebben ervaren? Lees de ervaringen van onze alumni.

Ontvang digitale brochure

Actief aan de slag met eigen inbreng

Centraal in de gehele master staat jouw eigen werkpraktijk. Je gaat actief aan de slag met vraagstukken waar je tegenaanloopt in je dagelijkse werk. Alle masterclasses worden afzonderlijk getoetst door het uitvoeren van een case of opdracht waarin je de verworven kennis en inzichten toepast op een concreet onderwerp uit de eigen organisatie. Hierdoor ontstaat er een goede mix tussen theorie en praktijk (50/50). Ook de afstudeeropdracht - de master thesis - kan in het teken staan van een vraagstuk uit je eigen organisatie. Zo worden theorie en praktijk optimaal geïntegreerd en het levert hoogwaardig advies op voor je organisatie.

Vrijblijvend advies

Soms kan het handig zijn om een bepaalde masterclass te hebben gevolgd voor je aan een andere masterclass begint. We helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw ideale master. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vragen over deze master?
M.R. van der Leer (Marjolein)
Studieadviseur PLD Centre
Start de inschrijfprocedure. Twijfel je nog? Neem dan een optie.
Inschrijven
Neem een optie op deze opleiding.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies