Master Risicomanagement

PROGRAMMALEIDER

Prof.dr. Mariëlle Stoelinga

De Master Risicomanagement omvat een studieperiode van 2 jaar (plus een half jaar om uw masterthesis te schrijven). In die periode volgt u jaarlijks 3 masterclasses en is een internationale studiereis gepland. U kunt rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week (exclusief colleges).

Opbouw master

De masterclasses in het basisjaar bestaan uit 3 seminars van 2 aaneengesloten dagen op de campus van de Universiteit Twente. De masterclasses in het tweede jaar bestaan uit 2 seminars van 2 aaneengesloten dagen. In de Master Risicomanagement treden vooraanstaande wetenschappers van verschillende Nederlandse universiteiten als docent op. Daarnaast werken ook professionals/managers uit verschillende publieke en privaatorganisaties als docent mee aan het programma. Naast de 7 masterclasses volgt u de verplichte Masterclass Academische Vaardigheden & Methodologie, gericht op de ontwikkeling van onderzoek vaardigheden en het formuleren van uw afstudeeropdracht. 

Modules basisjaar

Keuze modules jaar 2

 Keuze leerlijn jaar 2

Onderdeel van master risicomanagement

  • Masterclass Academische Vaardigheden & Methodologie
  • Internationale studiereis & Bernstein reflectie
  • Master thesis
Uw doel? Strategische inzichten en deskundige gesprekspartner.
Ja, ik schrijf mij in

Toetsing

Alle masterclasses van de Master Risicomanagement worden afzonderlijk getoetst door het uitvoeren van een case of opdracht waarin u uw verworven kennis en inzichten toepast op een concreet onderwerp uit uw eigen organisatie. Door deze wijze van toetsing worden theorie en praktijk optimaal geïntegreerd.

Afstudeeropdracht

Het is mogelijk een vraagstuk uit uw eigen organisatie in te zetten voor uw afstudeeropdracht, uw thesis. Hierdoor ontvangt uw organisatie een zeer hoogwaardig advies.

Brochure aanvragen

Hieronder kunt u de brochure downloaden voor de Master Risicomanagement.