Zie Opleidingen

Master Course Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement

Veiligheid is een essentiële voorwaarde en eveneens een ondersteunend proces van je core business. Hoe houd je de regie op de integrale veiligheid binnen jouw organisatie?

Het zekerstellen van een veilige werkomgeving behoort tot de kerntaken van iedere organisatie, zowel in de publieke als de commerciële sector. Niet alleen om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen, maar ook om de continuïteit van de organisatie zeker te stellen in het geval van bijvoorbeeld een ramp of een crisis.

Maar veiligheid van de werkomgeving is een buitengewoon breed begrip. Je kunt denken aan de fysieke veiligheid van gebouwen en installaties, de werkomstandigheden van werknemers, de beveiliging van ICT-systemen, mogelijke gezondheidsrisico’s en de sociale veiligheid van medewerkers. De master course Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement biedt inzicht in het creëren, implementeren en borgen van integrale veiligheid binnen je organisatie.

Master Risicomanagement

De master course Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement is een keuzeleertraject binnen de deeltijdmaster Risicomanagement. Je kunt deze master course volgen als onderdeel van deze master, maar de master course is ook eenvoudig als los programma te volgen.

Tijdens deze parttime master course van zes maanden maak je kennis met de belangrijkste theorieën, methoden en technieken op het gebied van integraal veiligheidsmanagement. Uiteindelijk werk je toe naar een onderbouwd, uitvoerbaar, integraal veiligheidsplan voor jouw organisatie, of je focust je op de beoordeling, reflectie en eventuele herziening van het al bestaande veiligheidsplan. Je kunt rekening houden met een studiebelasting van 20 uur per week.

Voor wie?

Of je nu werkzaam bent als veiligheidsmanager of integraal veiligheidskundige, je je hiertoe wilt laten omscholen of op een andere manier betrokken bent bij het organiseren en borgen van veiligheid binnen een bedrijf of organisatie: de master course Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement is voor iedere professional zich verder wil ontwikkelen op het gebied van integraal veiligheidsmanagement.

Je wordt als deelnemer toegelaten als je:

  • een HBO- of academische opleiding hebt afgerond;
  • over minimaal vijf jaar werkervaring beschikt. 

Meer weten?