Zie Opleidingen

Ondernemerschap én Innovatie in één opleiding

Entrepreneurial MBA masterclasses in samenwerking met Flanders Business school

Click here for the English version! 

De Universiteit Twente biedt vanaf 2021 een viertal nieuwe masterclasses aan in het kader van de Entrepreneurial MBA van de Flanders Business School (FBS) – de business school verbonden aan de KU Leuven in Antwerpen. De ondernemende Universiteit Twente en FBS met haar reputatie op het gebied van ondernemerschap en management slaan daarmee de handen ineen om samen inhoud te geven aan deeltijd academisch onderwijs op het gebied van ondernemerschap voor managers en ondernemers. De masterclasses maken onderdeel uit van de geaccrediteerde FBS Master 'Entrepreneurial MBA'

An van Gerven, Director Hospital Business France, Pfizer
“De Executive MBA-opleiding scherpt ondernemerschap aan door het ontwikkelen van zowel business als persoonlijke inzichten buiten de normale comfort zone, waardoor je een frisse en alternatieve blik krijgt op business challenges.”

Masterclasses Entrepreneurial Business Administration

Docenten van het nieuwe ‘High-Tech Business & Entrepreneurship’ cluster van de UT werken samen met docenten van FBS en internationale gastdocenten aan de Engelstalige versie van het modulaire Entrepreneurial MBA programma van FBS. In 2021 worden de volgende masterclasses en summercourse gelanceerd:

Innovatief ecosysteem

Ondernemerschap en innovatie zijn de belangrijkste sleutels tot maatschappelijk voortgang en groei. In de Entrepreneurial MBA-opleiding van FBS is ondernemerschap meer dan het starten van een eigen bedrijf. Het gaat ook om innoveren van binnenuit, nieuwe business modellen binnen bestaande organisaties of het opschalen ervan. Alle modules in de gezamenlijke Engelstalige variant combineren theorie met praktijk en zijn inclusief coaching voor innovatie- en ondernemende trajecten van de deelnemers zelf. Elke masterclass bestaat uit twee of drie seminars van twee aaneengesloten dagen (een seminar per maand), die deels in het hart van het Twentse innovatieve ecosysteem plaatsvinden (campus van de Universiteit Twente), deels in het historische hart van handelsstad Antwerpen en op de Campus Carolus van KU Leuven.

In Twente werken wij samen met coaches van Novel-T en binnen het inspirerende DesignLab waar we vanuit het ‘Science2Design4Society’ perspectief naar innovatie en ondernemerschap kijken.

Design thinking - Servitization

De internationale masterclasses die vanuit Twente worden aangeboden voegen ook een nieuw perspectief toe aan de oorspronkelijke FBS-opleiding. Zo bekijken wij de marketing ook vanuit een Design Thinking invalshoek, brengen een supply & purchasing focus in bij operations management en voegen business model innovation en servitization toe aan het palet. De opleiding is kleinschalig en persoonlijk – hoewel het deelnemersaantal per masterclass maximaal 20 bedraagt, nemen in de jaargroepen van de MBA-opleiding nooit meer dan 15 cursisten deel.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Masterclasses Entrepreneurial MBA
Graad: certificate
CROHO-code
Duur
6 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
100% Engelstalig
Instroommoment
Tijden nog niet bekend
Numerus fixus
Er is een numerus fixus van 20 plaatsen
Inschrijven MBA
Inschrijven voor een masterclass kan via het inschrijfformulier. Als u zich wilt inschrijven voor de hele Entrepreneurial MBA, kunt u contact opnemen met: professional-learning@utwente.nl
Interesse in deze MBA-opleiding of in één van de masterclasses?
Neem contact met ons op!

Programmaleiders

prof.dr.ir. P.C. de Weerd - Nederhof (Petra)
Hoogleraar Organisatie van Innovatie
Prof. dr. Bart van Looy
Academic Dean FBS - Hoogleraar Innovatie en Organisatie, KU Leuven