Zie Opleidingen

Ondernemerschap én Innovatie in één opleiding

COMBINEER INNOVATIE EN ONDERNEMERSCHAP IN DE ENTREPRENEURIAL MBA, EEN SAMENWERKING MET DE FLANDERS BUSINESS SCHOOL.

Ondernemerschap en innovatie zijn de belangrijkste sleutels tot maatschappelijke voortgang en groei. Ben jij klaar om jouw carrière naar een hoger niveau tillen op het gebied van management, strategie, organisatieontwikkeling en innovatie? Ga dan voor de Engelstalige entrepreneurial MBA, een samenwerking tussen de Universiteit Twente en de Flanders Business School.

Flanders Business School

De Flanders Business School (FBS) is verbonden aan de KU Leuven in Antwerpen en is dé business school op het gebied van management en ondernemerschap. De Entrepreneurial MBA is een unieke samenwerking tussen FBS en de Universiteit Twente, de meest ondernemende universiteit van Nederland.

Instromen via de Universiteit Twente

De Flanders Business School is toonaangevend op het gebied van innovatie en ondernemerschap en heeft een jarenlange reputatie met haar executive MBA. In deze nieuwe samenwerking slaan de Universiteit Twente en de FBS de handen ineen om samen vorm te geven aan een entrepreneurial variant van de MBA. Deze bestaat uit verschillende masterclasses die deels worden georganiseerd door de FBS en deels door de UT. Wij bieden je drie masterclasses, een master course én een summer course, die je klaarstomen voor de executive MBA-opleiding van de Flanders Business School. Dan heb je al 40% van de totale studieomvang behaald! Je kunt er ook voor kiezen om één of meerdere masterclasses of courses los te volgen, zonder door te stromen naar de executive MBA. 

Entrepreneurial MBA in een notendop

Ondernemerschap en innovatie als sleutels tot succes

Zoals het bekende gezegde luidt: stilstand is achteruitgang. Als organisatie is het essentieel om vooruit te kijken, maar de praktijk wijst ook uit dat de toekomst zich niet altijd laat voorspellen. Klimaatverandering, pandemieën, snelle technologische innovatie, politieke instabiliteit: bedrijven bevinden zich in een speelveld van structurele onzekerheid. Hoe ga je als bedrijf om met deze onzekerheden? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen het hoofd boven water kunt houden, maar ook nieuwe kansen blijft zien en ze weet te grijpen? Dat vergt een mindset die je je tijdens de entrepreneurial MBA eigen maakt. Wendbaarheid en weerbaarheid zijn daarin sleutelwoorden. Tijdens deze MBA maak je kennis met verschillende innovatie- en ondernemerschapstheorieën die jou op persoonlijk én professioneel vlak handvatten bieden. 

Voor wie?

De Entrepreneurial MBA gaat over meer dan ondernemerschap. Het gaat ook om innoveren van binnenuit, nieuwe businessmodellen binnen bestaande organisaties of het opschalen ervan. Of je nu je eigen start-up naar het volgende level wilt tillen of nieuwe business modellen wilt ontwikkelen, de entrepreneurial MBA is voor professionals die geen bedrijfskundige achtergrond hebben maar hun kennis en vaardigheden willen verrijken op het gebied van management, strategie, innovatie, ondernemerschap en organisatieontwikkeling: van nanotechnoloog tot onderwijskundige en van industrieel ontwerper tot gynaecoloog. 

An van Gerven, Director Hospital Business France, Pfizer
“De Entrepreneurial MBA geeft zowel business als persoonlijke inzichten buiten je comfort zone, waardoor je een frisse en alternatieve blik krijgt op business challenges.”
An van Gerven, Director Hospital Business France, Pfizer

Opleidingsoverzicht

Diploma
Masterclasses Entrepreneurial MBA
Graad: certificate
CROHO-code
Duur
6 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
100% Engelstalig
Instroommoment
Tijden nog niet bekend
Numerus fixus
Er is een numerus fixus van 20 plaatsen
Inschrijven MBA
Flexibele inschrijving is mogelijk. Inschrijven voor een masterclass kan via het inschrijfformulier. Als u zich wilt inschrijven voor de hele Entrepreneurial MBA, kunt u contact opnemen met: professional-learning@utwente.nl

Meer weten?