Zie Voor docenten

Persoonlijk Assistent Leraar (PAL)

Extra hulp tijdens de huidige maatregelen?

PRE-U BIEDT SCHOLEN DE MOGELIJKHEID OM GEBRUIK TE MAKEN VAN EEN EEN PERSOONLIJK ASSISTEN LERAAR, DIE DE DOCENT ONDERSTEUNT IN DE WERKZAAMHEDEN.

In overleg is het ook mogelijk om een PAL in te zetten voor een ander project. Bij ideeën of vragen kan altijd contact met Pre-U worden opgenomen.

PAL: een win-win situatie

In februari 2019 is het PAL project door VOION uitgeroepen tot parel. De functie van Persoonlijk Assistent Leraar is namelijk een goede manier voor studenten om kennis te maken met het onderwijs. Dit stimuleert de doorstroom van studenten naar de lerarenopleidingen. Een situatie waarin zowel de school als de student profiteert dus. Benieuwd? Meer informatie is te vinden in onderstaande video. 

Tijden, kosten & begeleiding

Tijden: Een PAL werkt meestal 4, 6, 8 of 12 uur per week (0.1, 0.15, 0.2 of 0.3 fte). De momenten waarop een PAL werkt is afhankelijk van de wensen van de school, de mogelijkheden van de PAL en de reistijd. 

Kosten: Een PAL kost €32,00 per uur dat de PAL op de school aanwezig is. Dit is inclusief werving, opleiding en begeleiding vanuit de Universiteit.

Begeleiding: De PAL's krijgen begeleiding in de vorm van opleiding, training en evaluatie. Jouw school begeleidt de PAL in zijn werkzaamheden op school. De voorwaarde die wij stellen is dat de PAL voor elke 0.3 fte dat hij werkt, hij 0.1 fte aan begeleiding ontvangt van de school.

Extra hulp tijdens de huidige maatregelen?
Download de flyer!

Aanvragen & contact

Ben je geïnteresseerd in het PAL-project en wil je kijken naar de mogelijkheden? Mail dan naar pal-pre-u@utwente.nl

Samen kijken we dan naar de mogelijkheden voor het inzetten van een PAL op jouw school. Houd er rekening mee dat het enkele weken kan duren voordat een PAL is gevonden die specifiek aansluit bij jouw project en/of wensen. 

Voorwaarden

Het PAL project wordt uitgevoerd door Pre-U, het Pre-university programma van de University of Twente. Voor de samenwerking tussen de school en Pre-U gelden de volgende voorwaarden.

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen vanuit studenten en begeleiders? Bekijk onderstaande video.