Pre-U Partnerschap

Onderwijs verbeteren we met elkaar

Samen leerlingen de kans geven om al in een vroeg stadium te leren wat wetenschap inhoudt: dat is het doel van het Pre-U partnerschap met middelbare scholen in de regio. Scholen die een Pre-U partnerschap aangaan, noemen we Pre-U partnerscholen. Deze Pre-U partnerscholen profiteren van een actief netwerk op het gebied van talentontwikkeling, met als doel om de aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en academisch hoger onderwijs soepel te laten verlopen. 

Hoe werkt het partnerschap?

Het Pre-U partnerschap is een actieve relatie waarin de partnerschool en Pre-U gezamenlijk draagvlak creëren voor de basis van het partnerschap. Een partnerschool is automatisch onderdeel van een netwerk dat drie keer per jaar bijeenkomt. Tijdens deze netwerkbijeenkomsten wisselen we nieuwe ideeën en informatie uit en gaan we op zoek naar de behoeftes van leerlingen. Om het contact te onderhouden stellen Pre-U en de partnerschool beide een vaste coördinator aan. Elk jaar komen we vanuit Pre-U op school langs om samen met de coördinator en schoolleiding de voortgang van het partnerschap te bespreken en te kijken naar de (nieuwe) wensen en behoeftes op het gebied van talentontwikkeling en aansluiting bij het wetenschappelijk hoger onderwijs.

Tijdens het partnerschap

 1. Kijken de partnerschool en Pre-U samen naar welke activiteiten het beste aansluiten bij de talentontwikkeling en voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs van hun eigen leerlingen.
 2. Delen de partnerschool en Pre-U actief kennis en ervaringen op het gebied van talentontwikkeling en voorbereiding op het wetenschappelijk hoger onderwijs.
 3. De kennis en ervaringen van de partnerschool worden gebruikt als input tijdens de ontwikkeling van (nieuwe) activiteiten van Pre-U.
 4. Sluit de partnerschool aan in een actief netwerk op het gebied van talentontwikkeling en aansluiting vo-ho.

Werkwijze

Per school wordt een vaste contactpersoon aangesteld, die een kort lijntje heeft met de vaste (student)coördinator vanuit Pre-U. Via de schoolcoördinator zullen de aanmeldingen voor het merendeel van de Pre-U activiteiten verlopen, met deadlines per periode. De schoolcoördinator verzorgd alle communicatie naar de eigen leerlingen. Vanuit Pre-U sturen we maandelijks een update-mail met lopende zaken en maken we vanuit Pre-U elk najaar een ronde langs de partnerscholen, zodat we de wensen en eisen kunnen afstemmen op elkaar voor ieder schooljaar. Dit zal plaatsvinden met de schoolcoördinator, decaan en schoolleiding.

Daarnaast wordt er drie keer per jaar een netwerkbijeenkomst georganiseerd, waarbij alle coördinatoren van partnerscholen worden uitgenodigd. Op deze bijeenkomsten komen verscheidene onderwerpen aan bod, die we met het partnernetwerk kunnen bespreken.

Voorlichting & Promotie

Voor partnerscholen zijn er (digitale) flyers en posters beschikbaar van de Pre-U activiteiten. Daarnaast mag het logo van de Universiteit Twente gebruikt worden op promotiematerialen van de school en zijn er Pre-U banners beschikbaar. Uiteraard krijgen de naam en het logo van de school ook een plek op de website van Pre-U. De coördinator van de partnerschool is verantwoordelijk voor de interne communicatie en promotie van activiteiten.

Een keer per jaar kan Pre-U langskomen op de partnerscholen om leerlingen en/of collega’s te informeren over Pre-U activiteiten, bijvoorbeeld tijdens een ouderavond of docentendag. Deze informatiebijeenkomst kan tevens gecombineerd worden met een voorlichting over de UT bacheloropleidingen.

Praktische informatie & Kosten

De investering in een partnerschap met het Pre-U programma van de Universiteit Twente bedraagt jaarlijks €1.000,-. De UT betaalt de kosten voor ontwikkeling en deels ook voor de uitvoering van activiteiten. Scholen en deelnemers dragen alleen bij aan de uitvoeringskosten. De prijzen van de verschillende activiteiten zijn te vinden in het Pre-U jaarprogramma en op de website.

Een Pre-U partnerschool ontvangt:

Overzicht Pre-U partnerscholen

Op dit moment zijn er 26 partnerscholen aangesloten binnen het netwerk van Pre-U, in een gebied van Zwolle/Deventer tot Groenlo. Hieronder is een overzicht te zien met de vaste contactpersoon per school. Hem of haar kun je benaderen wanneer je meer informatie wilt krijgen over Pre-U binnen jouw school.

 • Overzicht Partnerscholen Pre-U
  • Bataafs Lyceum

   Partnerschool coördinator: Gerrit-Jan de Wilde & Miriam van Buuren

  • Bonhoeffer College - Bruggertstraat

   Partnerschool coördinator: Lucia Piras

  • Bonhoeffer College - Van der Waalslaan

   Partnerschool coördinator: Koen Krabbe

  • Carmel College Salland

   Partnerschool coördinator: Marita Groote Schaarsberg

  • Etty Hillesum Lyceum - Het Vlier

   Partnerschool coördinator: Marc van den Hoogen & Eline Bredenoord

  • Etty Hillesum Lyceum - De Boerhaave

   Partnerschool coördinator: Ans Boots & Bryan Nijkamp

  • Het Assink Lyceum

   Partnerschool coördinator: Laura Hendrixen & Rianne van Grootheest

  • Het Erasmus

   Partnerschool coördinator: Roy Maathuis & Sandra ten Heggeler

  • CSG Het Noordik

   Partnerschool coördinator: Alex Noordmans

  • Het Stedelijk Kottenpark

   Partnerschool coördinator: Evelien Koops

  • Het Stedelijk College Zuid

   Partnerschool coördinator: Laura Damhuis & Esther Dommerholt

  • Lyceum de Grundel

   Partnerschool coördinator: Hedy de Bruin & Pascal Nijland

  • Pius X College

   Partnerschool coördinator: Bert Bollen

  • CSG Reggesteyn

   Partnerschool coördinator: Marleen ter Harmsel

  • RKSG Canisius

   Partnerschool coördinator: Robin Kamperman

  • De Waerdenborch

   Partnerschool coördinator: Annemiek Potman 

  • SG Marianum

   Partnerschool coördinator: Mandy Stokkers & Martijn de Wild

  • Staring College

   Partnerschool coördinator: Martin Stegeman

  • Twents Carmel College

   Partnerschool coördinator: Wouter Oortman, Jolijn van Hannen, Maaike Huizinga & Kerstin Kolstee

  • Thorbecke SG

   Partnerschool coördinator: Iris Murk, Charlotte Krabben & Mareike Harink

  • Twickelcollege

   Partnerschool coördinator: Loes Scholder & Esther Uwland

  • Vechtdal College - Hardenberg

   Partnerschool coördinator: Iris Postma & Fennie Kikkert

  • Vechtdal College - Ommen

   Partnerschool coördinator: Ingrid Hutten & Mireille Meenhuis

  • Panta Rhei College

   Partnerschool coördinator: Hanne Vreeswijk

  • Montessori College Twente

   Partnerschool coördinator: Anne van der Meulen

  • Zeven Linden College

   Partnerschool coördinator: Twan Jansen

Ook partnerschool worden van Pre-U?

Heeft u interesse of wilt u graag meer weten over het Pre-U partnerschap en de mogelijkheden die wij kunnen bieden? Wij gaan graag een keer met u in gesprek om een mogelijke samenwerking te bespreken. U kunt ons vrijblijvend mailen wanneer u vragen heeft of graag met ons in gesprek zou willen gaan: partnerscholen-pre-u@utwente.nl