Leerlingen worden gekoppeld aan een student van de Universiteit twente die hulp verleent tijdens het maken van het PWS.

Doel

Leerlingen die op een inhoudelijk of onderzoeksmatig onderdeel van hun profielwerkstuk vastlopen, kunnen vrijblijvend contact opnemen met de PWS helpdesk en een vraag stellen. Deze proactieve houding wordt in de verdere studiecarrière ook verwacht. 

Doelgroep

Individuele of kleine groepen leerlingen uit 5 en 6 vwo die hulp of extra expertise kunnen gebruiken tijdens hun profielwerkstuk, of net die extra faciliteiten willen gebruiken voor een gaaf onderzoek. Uit alle onderstaande thema's bieden wij expertbegeleiders die je kunnen helpen bij specifieke vragen die bij jouw PWS opspelen.

 Aanbod

Vragen kunnen te allen tijden vrijblijvend via de website gesteld worden.  Je wordt hierna zo snel mogelijk gekoppeld aan een student met expertise op het gebied van je vraagstuk. Hierna houd je contact met deze student totdat er geen vragen meer zijn of je PWS is ingeleverd. Vervolgcontact verloopt meestal via de email, maar dit kan ook op andere manieren. Overleg dit vooral met je gekoppelde student! Gedurende het hele proces wordt ervan uitgegaan dat jij als leerling de lead neemt en met vragen komt waar de student op kan reageren. 

Let op: Het is helaas niet mogelijk om practica op de UT uit te voeren voor het PWS. Als alternatief bieden wij sinds dit schooljaar op gebied van scheikundige/NLT proeven de Analysedagen aan. Op deze vastgestelde dagen kunnen leerlingen proeven doen op gebied van scheikundige stoffen. Neem een kijkje op de webpagina of jouw proef in aanmerking komt voor deze analysedagen!

Planning & kosten

Studenten zijn het gehele jaar kosteloos beschikbaar voor vragen met betrekking tot het profielwerkstuk

Inschrijven 

Zodra je je inschrijft voor de Profielwerkstuk helpdesk, wordt je gekoppeld aan een student van de UT die expert is op gebied van jouw profielwerkstukonderwerp. De student heeft concrete informatie nodig om jou op weg te helpen. Bereid daarom je vragen steeds goed voor! Hoe meer informatie jij de student biedt, hoe beter hij of zij jou kan helpen. 

Zorg ervoor bij je inschrijving dat je zoveel mogelijk informatie over je onderwerp al paraat hebt: hoe specifieker je je vraag kan stellen aan de gekoppelde student, hoe beter hij of zij jou kan helpen! 

Hulp nodig bij je profielwerkstuk?
Stel je vraag!