We gaan weer van start! Help je ons mee zodat onze acitiveiten fysiek kunnen blijven plaatsvinden

Op deze pagina is meer informatie te vinden over de richtlijnen die Pre-U Junior naleeft. Hierin sluiten wij aan op de nationale RIVM maatregelen en het beleid van de Universiteit Twente. Wij doen er op deze manier alles aan om onze activiteiten op een verantwoorde en veilige manier te kunnen laten plaatsvinden, zowel voor de kinderen als onze begeleiders. Doe je met ons mee? 

Veilig werken, studeren en de Universiteit Twente bezoeken 
We zijn er bij Pre-U Junior blij mee dat onze activiteiten door kunnen gaan. We begrijpen dat het voor sommigen spannend is om weer vaker anderen te ontmoeten of in groepen samen te komen. Tenslotte hebben we dat een tijd niet gedaan en is COVID-19 ook niet volledig weg. Onze groepsgrootte zal vanaf heden maximaal 30 kinderen zijn. Verder vragen we de kinderen en onze begeleiders om met een aantal richtlijnen rekening te houden.

Richtlijnen Universiteit Twente
Met het oog op de stijgende aantallen heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen aangekondigd, deze raken ook onze activiteiten. Dit vraagt om een aantal maatregelen, zoals:

 • Mondkapjesplicht vanaf 6 november
  Bij verplaatsing door een gebouw van de UT is het verplicht om (vanaf 13 jaar) een mondkapje te gebruiken. Als je zit, mag deze af. Een bandana of shawl is geen geaccepteerd alternatief.

 • Basisregels blijven van groot belang
  Het houden van 1,5 meter afstand houden is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden in situaties waar dit kan. Laat je testen bij klachten bij de GGD, ook als je al gevaccineerd bent. Bij klachten of een positieve test blijf je thuis en vermijd je contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn. Schud geen handen, was vaak en goed je handen en hoesten/niezen doe je in je elleboog.

 • Wat verwachten wij van de kinderen?
  • Kinderen blijven thuis bij koorts, benauwdheid of veel hoesten. 
  • Kinderen met verkoudheidklachten blijven thuis tenzij een negatieve GGD test laten zien kan worden. Een negatieve zelftest is hierbij niet voldoende.
  • Afmelden kan via pre-u-junior@utwente.nl. Ouders ontvangen bij afmelding een tegoedbon voor een volgende activiteit.
 • Wat verwachten wij van onze begeleiders?
  • Pre-U Junior begeleiders blijven thuis bij koorts, benauwdheid, veel hoesten, of verkoudheidsklachten.
  • Wij vragen Pre-U Junior begeleiders om voorafgaand aan de activiteit een zelftest te doen.

De Universiteit Twente zorgt daarnaast voor een veilige omgeving, met bijvoorbeeld voldoende ventilatie en voorzieningen in de gebouwen zoals desinfectiemiddelen. Tijdens onze (onderwijs)activiteiten vragen we zowel de kinderen als onze begeleiders vooral om rekening met elkaar te houden.