Informatie voor scholen

EEN GASTLES VAN EEN EXPERT OM KENNIS TE MAKEN MET DE WERELD VAN WETENSCHAP EN TECHNOLOGIE. 

Wij willen leerlingen graag kennis laten maken en inspireren op het gebied van wetenschap en technologie. Daarom hebben wij experts om op school een W&T gastles te verzorgen.

Gastdocenten en Expertises

Onze gastdocenten bestaan uit een breed scala aan wetenschappers van de Universiteit Twente en studenten die onderdeel zijn van een van de high-tech 'studententeams'. Alle gastdocenten hebben hun eigen expertise en interesses. We hebben gastdocenten in de volgende vier thema's: 

 • Maatschappij

  Het thema 'Maatschappij' gaat over innovatie en technologie en wat deze doen met onze samenleving. Kinderen ontdekken welke slimme oplossingen bedacht kunnen worden voor toekomstige maatschappelijke uitdagingen. Ook op het gebied van duurzame energie en oplossingen voor het klimaat hebben we een mooi aanbod van gastsprekers. 

  We hebben in dit thema de volgende gastsprekers: 

 • Gezondheid

  Het thema 'Gezondheid' gaat over de impact van technologie op het gedrag en de gezondheid van mensen. Samen bekijken we de ontwikkelingen van de gezondheidszorgd in de toekomst. We doen onderzoek naar gezond eten en bewegen, maar ook duiken we in de psychologie en het gedrag van mensen.

  We hebben in dit thema de volgende gastsprekers: 

 • Ontwerpen

  BIj het thema 'Ontwerpen' verdiepen we ons in het ontwerpproces van (technologische) oplossingen. Hoe bouw je bijvoorbeeld een huis? Hoe houd je rekening met een duurzaam ontwerp? Of hoe ontwerp je een robot?

  We hebben hiervoor de volgende gastsprekers: 

 • Natuur & techniek

  Tijdens de gastlessen binnen het thema 'Natuur & Techniek' duiken we de diepte in op het gebied van natuur en techniek. Ook onderwerpen op het gebied van ICT en elektriciteit komen hier aan bod.

  Voor dit thema hebben we de volgende gastsprekers:

Voorwaarden

Aanmelden & Meer informatie

Via onderstaand formulier is het mogelijk om een gastles aan te vragen. Hier maak je een keuze in welk thema je een gastles wil aanvragen en kun je verdere wensen aangeven. Hierna nemen we contact met je op en zullen wij een wetenschapper kiezen binnen het gekozen thema die een gastles komt bezorgen. Neem voor vragen contact op met ons via pre-u-junior@utwente.nl. Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar onze algemene voorwaarden

Vraag een Wetenschapper in de klas aan
Aanmelden