Overzicht met de klas

VOOR LEERKRACHTEN OP DE BASISSCHOOL BIEDEN WIJ PROGRAMMA'S VOOR KLASSEN

Pre-U Junior biedt activiteiten aan voor scholen over maatschappelijk relevante thema’s. Het doel hiervan is om het wetenschap en technologie curriculum te verrijken en scholen te ondersteunen met het vormgeven van W&T onderwijs. 

De activiteiten zijn aantrekkelijk voor kinderen en hebben tegelijkertijd een sterke, didactische basis. Ze stimuleren zowel het leerproces en onderzoekend vermogen, als de nieuwsgierigheid naar verschillende onderwerpen. Bovendien ondervinden leraren gedurende de activiteiten ook hoe W&T onderwijs gegeven en aangeboden kan worden. Ons aanbod kan binnen schoolbrede thema’s of als klassikale activiteit in de groepen ingezet worden. Elke activiteit kan door een school of organisatie aangevraagd worden. In overleg bespreken we de mogelijheden en stemmen we de programmering af. 

W&T lessenserie

Tijdens een W&T lessenserie behandelen we in vier interactieve lessen een onderwerp naar keuze. Samen gaan we op zoek naar antwoorden op verschillende vragen en voeren we interessante proefjes uit. De lessenseries zijn voor groep 5 & 6 en groep 7 & 8, waarbij er een verschil zit in niveau en inhoud. 

Wetenschapper in de klas

Bij Wetenschapper in de klas komt een expert een W&T gastles van 45-60 minuten verzorgen op jouw school. De gastles is voor leerlingen uit groep 5 t/m 8. 

Science on Tour

Bij de demonstraties van Science on Tour (SoT) kunnen kinderen zich verwonderen bij allerlei kijk-en-doe experimenten van verassende natuurverschijnselen. Het is mogelijk om een SoT aan te vragen op locatie van de school. SoT is geschikt voor meerdere klassen of de hele school. 

Alle Scholen Verzamelen

Tijdens Alle Scholen Verzamelen, op 7 november 2023, gaan kinderen uit groep 5 t/m 8 uit heel Nederland op één dag data verzamelen voor een echt wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar gaan de kinderen onderzoek doen naar de microplastic in onze kleding!