Alle Scholen Verzamelen

WORD VOOR ÉÉN DAG een ECHTE ONDERZOEKER!

Alle Scholen Verzamelen is een bijzonder project, georganiseerd door alle Wetenschapsknooppunten door heel Nederland. Het is een citizen science onderzoek, speciaal gericht op kinderen. Dit betekent dat onderzoekers van de universiteit de hulp inschakelen van kinderen uit het hele land, om samen een onderzoeksvraag op te lossen. Kinderen uit groep 7 & 8 uit heel Nederland gaan gezamenlijk op één dag data verzamelen voor een echt wetenschappelijk onderzoek. Het onderwerp van dit jaar is microplastics in je kleding

Dit landelijke citizen science project wordt georganiseerd door de Wetenschapsknooppunten die zich richten op wetenschapsbevordering bij kinderen. Doordat kinderen met hun klas bijdragen aan een landelijk onderzoek, ontdekken zij wat wetenschap is.

Editie 2023

Het onderwerp voor ASV 2023 is Pluis Het Uit! Gezamelijk met wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam gaan kinderen onderzoek doen naar de microplastic in onze kleding. Je kleding bestaat namelijk steeds vaker uit plastic. En tijdens het wassen kunnen hele kleine stukjes plastic van onze kleding losraken om uiteindelijk in het water terecht komen. Tijdens ASV 2023 willen we meer te weten komen over de hoeveelheid plastic die (per wasbeurt) los kan raken van je kleding, en of dit te maken heeft met het type kleding dat je draagt. Doe jij samen met andere basisscholen door heel Nederland mee aan dit wetenschappelijk onderzoek?

Aanmelden & meer informatie

De aanmeldingen voor ASV 2023 zijn gesloten. Ga voor meer informatie over de inhoud van de activiteit of vorige edities naar de website.