Zie Pre-University

Samenwerkingen in de onderwijsketen

Onderwijs ontwikkelen door samenwerking: team work makes the dream work. 

Het is mooi om te zien dat in heel Nederland rondom universiteiten en hogescholen samenwerkingsnetwerken zijn ontstaan. In Oost-Nederland werken we als UT vooral samen met Hogeschool Saxion, Hogeschool Windesheim en het gezamenlijke expertisecentrum TechYourFuture. Samen met zo’n 40 middelbare scholen vormen we een samenwerkingsverband op het gebied van docentenopleiding, -professionalisering, vakontwikkelingen en aansluiting vo-ho. Opvallend voor de Universiteit Twente is de grote studentenparticipatie bij al onze projecten: dit past goed bij de actieve campusgedachte van de UT.

PRE-U WERKT SAMEN MET VERSCHILLENDE PARTNERS EN NETWERKEN OM LEERLINGEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS TE INSPIREREN EN ENTHOUSIASMEREN VOOR WETENSCHAP EN TECHNOLOGIE IN HET HOGER ONDERWIJS.

Een van die netwerken is het VO-HO Netwerk Oost, waarbinnen Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion en de Universiteit Twente samen met de omringende middelbare scholen samenwerken om leerlingen in het voortgezet onderwijs te inspireren en enthousiasmeren voor wetenschap en technologie in het hoger onderwijs. Daarnaast werken we nog samen met een aantal andere partners in de regio, hieronder een overzicht: