Wil je graag Pre-U vertegenwoordigen op je eigen middelbare school? wordt dan pre-u leerling link!

Pre-U is een organisatie van de Universiteit Twente en organiseert verschillende projecten voor middelbare scholieren. Leerlingen komen naar de universiteit om zich verder te verdiepen in bepaalde onderwerpen naast hun VWO vakken of meer te leren over vervolgopleidingen. Dit doen ze door deel te nemen aan masterclasses, workshops, wedstrijden, kampen en nog veel meer!

Jouw school is een van de partnerscholen van Pre-U. Wij zijn op zoek naar een Pre-U leerling link als extra aanspreekpunt voor Pre-U en haar verschillende projecten en die de partnerschool coördinator zal ondersteunen. Je bent dan samen met de partnerschool coördinator het gezicht van Pre-U bij jou op school.

De baan

Als Pre-U Leerling Link ben jij het aanspreekpunt naast je partnerschool coördinator voor Pre-U. Jij kunt van alles vertellen over de verschillende projecten die Pre-U heeft en wilt deze projecten ook onder de aandacht brengen bij je medeleerlingen. 

Ik vind het uitdagend en leuk om te zien dat je andere leerlingen kan motiveren en stimuleren om activiteiten te doen en om ze te inspireren.Jarmo, partnerschool Carmel College Salland

De baan is in principe voor 2 jaar, maar een jaartje is natuurlijk ook prima mocht je dat willen. Je houdt je onder andere bezig met:

  • Vragen van je medeleerlingen beantwoorden over Pre-U activiteiten.
  • Ondersteunen van de partnerschool coördinator.
  • Medeleerlingen informeren over Pre-U activiteiten in de klas en pauzes of bijvoorbeeld op de open dag van jouw school.
  • Het uitdelen van flyers en het ophangen van posters van de projecten.
  • 1 op 1 contact met medeleerlingen, bijvoorbeeld korte vragenlijsten afnemen.
  • Docenten/decanen informeren over vak gerelateerde projecten van Pre-U.
  • Het delen van Social Media berichten van Pre-U op de Social Media van jouw school.

jij  

Voor de functie van Pre-U Leerling Link zoeken we een leerling die het leuk vindt om te presenteren en medeleerlingen enthousiast te maken voor projecten. Je kan goed communiceren en ben je goed bereikbaar voor Pre-U. Daarnaast ben je minstens drie middagen in het schooljaar 2019-2020 beschikbaar om naar de universiteit te komen voor verschillende activiteiten. 

Door de training die je krijgt als leerling link ben ik minder zenuwachtig geworden om te presenteren. Ik heb geleerd om mezelf open stellen en sta zelfverzekerd voor de klas.Iris, partnerschool TCC de Thij

wij

De tijdsinvestering zal ongeveer 1 uur per week zijn. Je vormt het Pre-U Link team samen met de Leerling Links van de andere partnerscholen. Gedurende het schooljaar organiseert Pre-U diverse trainingen, rondleidingen en activiteiten op de Universiteit Twente. We sluiten het jaar af met een BBQ. Je ontvangt een Pre-U welkomstpakket en een certificaat voor het volgen van de trainingen.

TEAM PRE-U LEERLING LINK 2017-2018

solliciteren & meer informatie

Voldoe jij aan het profiel? En wil je graag Pre-U vertegenwoordigen op je eigen middelbare school? Solliciteer dan door een korte motivatie te versturen naar jouw partnerschool coördinator. Kijk op onze website wie jouw partnerschool coördinator is.