Toelating & inschrijving

Wiskunde Zomercursus

Heb jij je via Studielink aangemeld voor een bachelor opleiding Civil Engineering, Industrial Design, Technische Bedrijfskunde of Mechanical Engineering? Dan informeren we je graag over de zomercursus wiskunde die je voor aanvang van jouw studie aan de UT kunt volgen en die voor jou relevant kan zijn is. 

Zomercursus wiskunde

De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat de overgang van het vwo naar de universiteit niet voor elke student gemakkelijk verloopt. Bij de technische opleidingen blijkt dat studenten die op het vwo meer dan een 7 haalden voor wiskunde gemiddeld genomen succesvoller zijn dan degenen met lagere cijfers.  

Natuurlijk gaat het niet echt om het wiskundecijfer, maar om de vraag of je aanleg hebt voor exacte vakken. Om die vraag te beantwoorden bieden we een zomercursus wiskunde aan. De zomercursus is bedoeld voor degenen die aan hun eindexamen beginnen met een gemiddeld cijfer lager dan een 7 voor de schooltentamens Wiskunde B.

basis versterken

Tijdens de zomercursus haal je jouw wiskundevaardigheden op en leer je een paar wiskundige onderwerpen echt te doorgronden. Daar heb je jouw hele leven wat aan, maar vooral bij een technische opleiding is het handig om de basis te versterken. 

In een cursus van een week kun je veel wiskunde ophalen. Op basis van jouw prestaties gedurende de cursus kunnen wij een redelijke inschatting maken van jouw kans op studiesucces. Dit bespreken we met je aan het eind van de week. 

Deelname aan de cursus

De cursus vindt plaats van in de zomervakantie, van 24 juli t/m 28 juli, op de campus van de universiteit en wordt samen met Pre-University georganiseerd. Deelname aan de cursus is inclusief begeleiding, alle maaltijden, avondprogramma en overnachtingen. Overdag ga je aan de studie en ‘s avonds kun je meedoen aan een activiteit  (zoals bowlen, filmavond of een sport/cultuur workshop). De inschrijving wordt naar verwachting in april geopend. De kosten van de cursus bedragen € 375. Het is ook mogelijk om de cursus te volgen zonder avondprogramma en overnachting, maar inclusief lunch. Hiervoor is de bijdrage € 125.

Let op: we hebben capaciteit voor 50 personen, dus wacht niet te lang met inschrijven!

Chat offline (info)