Sustainability Walk

Welkom bij de sustainability walk

Ontdek duurzame maatregelen op de campus van de Universiteit Twente!

Op de Universiteit Twente dragen vele initiatieven bij aan ons gezamenlijke doel van een duurzame campus. Overal op de campus vind je bijzondere plekken en initiatieven die daar aan bijdragen. Om deze initiatieven onder de aandacht te brengen heeft het SEE-programma de Sustainability Walk gemaakt: een wandelroute over de prachtige groene campus van de UT waarop je ontdekt wat we doen om een duurzame organisatie te worden.

Dertien informatieborden op de campus, te vinden bij deze initiatieven, leggen uit welke stappen we zetten naar een duurzamere campus. Wil je weten hoe de Koudecirkel bij de Horst echt werkt? En welke maatregelen er zijn genomen tijdens de renovatie van Langezijds? De Sustainability Walk geeft antwoord op deze vragen en meer.

Kom zelf kijken en ontdek de beste duurzame oplossingen die de UT te bieden heeft tijdens een wandeling over onze prachtige campus.

De wandelroute

Je kan de hele route op je telefoon bekijken via Google Maps of Komoot.

Alle locaties

De borden op de campus geven informatie over alle initatieven. Maar je kan nog meer te weten komen over de punten van de Sustainability Walk. Lees verder voor uitgebreide informatie over de initiatieven.

Frequently asked questions

 • Wat is de Sustainability Walk?

  Op de Universiteit Twente hebben verschillende initiatieven bijgedragen aan ons gezamenlijke doel om een duurzame campus te hebben. Overal op de campus vind je deze bijzondere plekken en initiatieven, die bijdragen aan het bereiken van deze doelen. Om een aantal van deze initiatieven onder de aandacht te brengen heeft het SEE-programma een Sustainability Walk gemaakt.

  Dertien borden op de campus, geplaatst in de buurt van deze initiatieven, leggen uit welke stappen er zijn genomen op weg naar een duurzamere campus. Wil je weten hoe de Cool Circle bij de Horst echt werkt? En welke maatregelen er zijn genomen tijdens de renovatie van de Langezijds? De Sustainability Walk geeft antwoord op deze vragen en meer.

  Kom zelf kijken en ontdek de beste duurzame oplossingen die de UT te bieden heeft terwijl je over onze prachtige campus wandelt: win-win!

 • Is er een gids aanwezig?

  De Duurzaamheidswandeling is zo ontworpen dat iedereen de route op eigen gelegenheid kan lopen. Soms organiseren leden van het SEE-programma wandelingen waarbij zij als gids meelopen. Op deze manier kom je nog meer te weten over verschillende andere punten die nu nog niet als bordjes zijn opgenomen.

  Als je een gids wilt aanvragen, verzoeken we je vriendelijk een e-mail te sturen naar sustainability@utwente.nl

 • Waar is het startpunt?

  De Universiteit Twente blijft hard werken om nog verder bij te dragen aan ons gezamenlijke doel van een duurzame campus. Dit betekent dat er op dit moment nieuwe initiatieven worden ontwikkeld en dat er in de toekomst mogelijk meer borden worden toegevoegd.

  De Sustainability Walk heeft geen vaste route: in plaats daarvan kun je starten bij een van de dertien borden en simpelweg de QR-code scannen voor meer informatie over het initiatief en een routebeschrijving naar het volgende bord. Veel wandelplezier!

 • Duurzaamheid op UT

  De Sustainability Walk is een van de vele initiatieven van de Universiteit Twente die ons helpen een duurzamere organisatie te worden. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van Shaping2030, het strategisch plan van de Universiteit Twente. Naast het vinden van duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, wil de UT het goede voorbeeld geven van wat het betekent om een duurzame organisatie te zijn. Om dit doel te bereiken moeten de ambities van Shaping2030 in de praktijk worden gebracht. Wil je meer weten over duurzaamheid op de UT? Ga dan naar utwente.nl/sustainability.