UTDienstenCFMDuurzaamheid

Duurzaamheid

Bekijk de highlights van het sustainability jaarverslag 2023

EEN DUURZAME ORGANISATIE

De Universiteit Twente werkt aan een duurzame organisatie. Het is onze missie om in te spelen op maatschappelijke behoeften door duurzame, proactieve maatregelen te ontwikkelen om onze planeet en de mensen die er wonen te ondersteunen. Als universiteit geven we het goede voorbeeld. Ons onderwijs, onderzoek, innovatie en de manier waarop we onze eigen organisatie runnen staan in het teken van ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

Op zoek naar een master in duurzaamheid? Bekijk onze duurzame opleidingen!
Sustainability programmes
Shaping2030

It is our mission to respond to societal needs by developing sustainable, proactive measures to support our planet and the people to which it is home. We consider sustainability to be a precondition for everything we do.

Shaping2030

DUURZAAMHEID op de UT

Op de UT staat duurzaamheid centraal: we willen dat duurzaamheid een voorwaarde is bij alles wat we doen. Samen met onze studenten, onderzoekers, leveranciers en andere partners werken we er aan om dit te realiseren. We produceren kennis en innovatie die bijdraagt aan het oplossen van uitdagingen door klimaatverandering, die sociale gelijkheid te bevordert en die planetaire grenzen erkent - niet alleen in ons onderzoek en onderwijs, maar ook in onze eigen bedrijfsvoering.

Een duurzame organisatie worden vereist een geïntegreerde aanpak: we doen het samen met alle leden van onze community. Verschillende organisatieonderdelen nemen op hun eigen gebied het initiatief om van onze universiteit - en de wereld - een duurzamere plek te maken, waarbij ze samenwerken waar nodig. Lees wat elke afdeling doet om van de UT een duurzamere organisatie te maken, hoe je contact met ze kunt opnemen - en wat jij kunt doen om te helpen.

Nieuws & evenementen