UTDienstenLISACybersafetyNieuwsLaat je niet Hack maken - handleiding tegen hackers

Laat je niet Hack maken - handleiding tegen hackers Daniël Verlaan

Deze handleiding legt op een begrijpelijke manier uit hoe je jezelf beschermt tegen hackers. Aan de handleiding hebben zes professionele hackers 👨‍💻 meegewerkt.

Laat Je Niet Hack Maken garandeert geen honderd procent veiligheid. Dat bestaat niet op het internet. Wel kun je het hackers en hun virussen zo lastig mogelijk maken door deze tips te volgen.

Voordat we beginnen: ga niet doodsbang achter je computer zitten. De kans dat een hacker alleen jou als doelwit heeft, is heel klein. Het meeste gevaar ontstaat doordat veel mensen een gebrekkige kennis van computers en het internet hebben. Laten we dat dit jaar eens verbeteren 👍.

Lezing Daniël Verlaan

Daniël Verlaan komt woensdag 9 maart, om 14.00 uur een lezing geven in de Vrijhof op de UT. We komen binnenkort weer met een nieuwe aktie zodat je kans maakt op zijn boek 'Ik weet je wachtwoord' en gratis toegangskaarten voor deze lezing.

Daniël Verlaan (1989) is een van de belangrijkste techjournalisten van het moment. Hij werkt voor RTL Nieuws. Vorig jaar ontving hij de Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, en de Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland.

Handleiding

Bang dat je ex in je Facebook zit? Dat je computer wordt gegijzeld door ransomware? Of dat criminele hackers jouw bankrekening plunderen?

Inhoud: wat zijn hackers . de basis . computer . telefoon en tablet . sociale media . chatten en bellen . geavanceerd . tot slot

Ga voor de uitgebreide handleiding naar de website
Laat je Niet Hack Maken

2

Deze meer dan 12.000 woorden tellende handleiding is tot stand gekomen met de hulp van zes professionele hackers: Maarten van DantzigRik van DuijnMelvin LammertsLoran KloezeSanne Maasakkers en Sijmen Ruwhof. De prachtige illustraties zijn gemaakt door Laura Kölker en eindredacteur Marcel Vroegrijk heeft ervoor gezorgd dat alle zinnen goed lopen.

CYBERSAFETY TRAINING UT

Heb je de eerste cybersafety trainingen al afgerond? Daar zijn we heel blij mee, zo is je cybersafety kennis vergroot en de beveiliging van je eigen data en die van de Universiteit Twente verbeterd. 
Heb je deze nog niet gedaan, ga dan naar: https://securityeducation.utwente.nl en vergroot ook jouw kennis om ons en jezelf te beveiligen tegen cybercrime.

Voor meer informatie of feedback ga naar onze cybersafety website of neem via e-mail contact op met ons awareness@utwente.nl.

 Projectgroep PASSWORD 
(Privacy And Security awarenesS on Workplace, Office and Remote Data)