UTVrijhof CultuurNieuws archiefHotel Rock Bottom in de Vrijhof

Hotel Rock Bottom in de Vrijhof Verrassend, vernieuwend en toch herkenbaar

Maandag 3 december is bewegingstheater MAN||CO te gast in de Vrijhof. Dit vijfkoppige collectief verzorgt 's middags een dansworkshop en brengt 's avonds de absurde dansvoorstelling Hotel Rock Bottom. Tot slot is er een afterparty in het Theatercafé, waarbij publiek en makers elkaar treffen op de dansvloer. Één van de Vrijhof Cultuurambassadeurs was aanwezig op de première van Hotel Rock Bottom en schreef er het volgende over:

Verrassend, vernieuwend en toch herkenbaar

Hotel Rock Bottom is een indrukwekkende productie van MAN || CO die ons meeneemt in een wereld waarvan we ons mogen afvragen of dat wel is wat we willen worden als maatschappij. Bijzonder aan deze voorstelling is hoe deze boodschap wordt gebracht.

Niet alleen valt het verhalende aspect in de voorstelling, en daarbij de ontwikkeling van de verschillende karakters, op maar ook de vorm. MAN || CO heeft door hun opvallende vormgeving zichzelf de mogelijkheid gecreëerd om op een verrassende en vernieuwende manier te choreograferen waarbij ze snoepen van diverse dansstijlen. Het is dan ook snel duidelijk dat je je verwachtingen moet loslaten en moet meegolven op wat de vijf dansers je bieden. Het is daarmee ook een voorstelling met veel gelach, verbazing en afgunst. Een fantastische prestatie voor het eerste stuk in het theater voor dit gezelschap.

Wat zeker ook genoemd mag worden is het vakmanschap van deze dansers. De controle die ze over hun lichaam hebben en de kracht die in hun lijven verstopt zit biedt nog meer mogelijkheden voor de choreografie. De passie en overgave die ze in hun werk stoppen spat van het stuk af en levert overtuigende karakters die ieder op zijn eigen manier meerwaarde biedt aan het stuk zowel theatraal als dansant gezien.

Of te wel MAN || CO levert een must see voorstelling als je een keer iets anders wilt zien dan de welbekende choreografieën en een avond verbaasd wilt zijn. Een glimlach op je gezicht is zeker gewaarborgd.

>> Meer info/tickets >>