UTTechMedCHOIRNieuwsPioneers in Healthcare voucher voor CHOIR

Pioneers in Healthcare voucher voor CHOIR

Gisteren is er een Pioneers in Healthcare (PIHC) voucher uitgereikt voor een onderzoeksvoorstel getiteld: ‘Data science en OK planning: de perfecte fit ’. Aanvragers voor dit voorstel waren Aleida Braaksma (CHOIR, UT), Marloes Vermeer (ZGT), Marijn Hoek (ZGT), Johan Raymakers (ZGT) en Richard Boucherie (CHOIR, UT). Het onderzoek is een samenwerking tussen CHOIR en ZGT.

Samenvatting 

Het operatiekamer (OK) schema beïnvloedt de prestatie van de OK en veel gerelateerde afdelingen sterk. Een essentiële component van OK planning is het voorspellen van operatieduur. Deze voorspellingen zijn vaak incorrect, resulterend in dure leegstand van de OK, uitloop en annulering van operaties. Met behulp van recente ontwikkelingen in machine learning zullen wij een model ontwikkelen dat accurate voorspellingen oplevert van operatieduur. Vervolgens ontwikkelen we een algoritme dat automatisch optimale OK schema’s genereert – dit wordt momenteel veelal handmatig gedaan. Ons algoritme zal wachttijden voor patiënten en wachtlijsten inkorten, werklast reduceren en resulteren in vloeiender verlopende OK programma’s.

De voucher bestaat uit een bedrag van €60,000 voor een periode van één jaar. Daarvan zal een onderzoeker worden aangesteld om dit onderzoek uit te voeren.