UTTechMedCHOIRNieuwsBeste IEM master thesis award 2023 voor Josien Mourik

Beste IEM master thesis award 2023 voor Josien Mourik

Beste IEM master thesis award voor Josien Mourik voor haar thesis over het herverdelen van ongebruikte medicatie

Goed nieuws tijdens het Bekader Thesis Awards event 2023 georganiseerd door de alumnivereniging voor UT afgestudeerden binnen de business and management studies (IEM and (I)BA): Onze alumna Josien Mourik heeft de beste IEM master thesis award gewonnen! Josien en de andere finalisten ontvingen hun prijs bij de ceremonie op 23 november.

Josien is alumna van de master Industrial Engineering and Management (IEM) en ontving een prijs voor haar uitstekende master thesis met de titel “Reducing unused medication at Isala Zwolle by redistribution”, begeleid door onze IEBIS/CHOIR collega's Patricia Rogetzer and Gréanne Leeftink. Josien is gedreven om de duurzaamheid in de gezondheidszorg te verbeteren. Ze identificeerde een kans voor het hergebruik van ongebruikte medicatie die onnodig weggegooid werd. Josien analyseerde de effecten van het herverdelen van deze ongebuikte medicatie middels een analytisch model, gevold door een pilot in de praktijk. Haa ronderzoek laat zien dat Isala Zwolle zonder personeelsuitbreiding meer dan 6.000 ongebruikte medicatie-eenheden per week veilig en kostenefficiënt kan herverdelen.  

Wil je meer weten over hoe Isala Zwolle nu op een duurzame manier omgaat met ongebruikte medicijnen? Zie https://www.isala.nl/nieuws/duurzaam-medicijngebruik/.

Gefeliciteerd Josien!