Ook in de gebouwen zijn verschillende energiebesparende en verduurzamende maatregelen getroffen. Een greep uit de initiatieven, naast bijvoorbeeld afval en energiemaatregelen, lees je hieronder.  

Eten en Drinken

Koffieautomaten, UTZ certified

Alle koffie en chocolademelk in de warme dranken automaten is UTZ gecertificeerd. De thee is UTZ of Fairtrade gecertificeerd. De certificering geeft aan dat het product op een duurzame manier tot stand is gekomen, met aandacht voor de sociale, ecologische en economische aspecten in de waardeketen. 

Kantines, restaurants op de campus

Per 1 september 2018 is Appèl officieel gestart als cateraar op de UT. In het cateringconcept FoodCity op onze campus, wordt duurzaamheid in overweging genomen op allerlei onderdelen. Meer informatie over vind je ook in dit bericht. In de komende maanden worden verdere duurzaamheidsplannen gemaakt. 

SCHOONMAAK

Bij de schoonmaak van gebouwen worden een aantal maatergelen genomen om verduurzaming te bevorderen. 

  • Leveringen worden zoveel mogelijk gebundeld om het aantal vervoersbewegingen terug te dringen.
  • Er wordt een elektrische kar gebruikt voor de verspreiding van middelen en materialen over de gebouwen;
  • Daar waar mogelijk wordt de hoeveelheid gebruikte verpakkingen teruggedrongen, bijvoorbeeld door materialen in kratten te leveren.
  • Na een succesvolle pilot worden 100% ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt in de sanitaire ruimten.

ZEEPschuim, GERECYCLED TOILETPAPIER EN biokatoen

In de toiletgroepen zijn verschillende verduurzamende maatregelen doorgevoerd.

  • Het waterverbruik wordt teruggedrongen door gebruik van sensorkranen. Er zijn bovendien enkele waterloze urinoirs.
  • Zowel het waterverbruik (met 32%) als zeepverbruik (met 53%) wordt verminderd door zeepschuim te gebruiken in plaats van reguliere zeep. De zeepschuimautomaat is bovendien gemaakt van 90% recyclebaar kunststof.
  • De handdoekrollen zijn van bio-katoen. Het toiletpapier bestaat voor 100% uit gerecycled papier en is volledig CO2-neutraal geproduceerd.