UTFaculteitenBMSNieuwsInternationale accreditatie voor IBA en master BA

Internationale accreditatie voor IBA en master BA

De opleidingen International Business Administration en de bijbehorende master Business Administration van de Universiteit Twente kunnen opnieuw drie jaar lang pronken met de EPAS-accreditatie. Prof. dr. Toonen, decaan van de faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS): “We hebben het nieuws met groot enthousiasme ontvangen en we zijn erg dankbaar voor alle energie, tijd en expertise van het EPAS Team. Naast deze erkenning was het accreditatieproces op zichzelf een belangrijke leerervaring. We zijn heel trots op deze heraccreditatie en zullen er op toezien dat de aanbevelingen van de visitatiecommissie serieus zullen worden uitgevoerd."

Opleidingsdirecteur prof. Petra de Weerd-Nederhof: “We zijn natuurlijk heel tevreden. Er is sinds 2013 hard gewerkt aan de destijds aangegeven verbeterpunten, met name aan de zogenaamde ‘Intended Learning Outcomes’ die we hebben gebaseerd op de 3O filosofie van de UT en ons Innovatie en Ondernemerschapsprofiel in een technologische context. De commissie was hierover zeer tevreden omdat we zo de unieke Twentse sterkten van onze ‘High Tech, Human Touch’ bedrijfskundeopleidingen veel beter tot zijn recht laten komen. Ook TOM, het projectwerk en de vele interacties met de praktijk werden geprezen, evenals de grote betrokkenheid en expertise van onze docenten, en in de master ons systeem met individuele leerovereenkomsten in de vijf nieuwe specialisaties.“

Aanbevelingen

Als aanbeveling voor onze programma’s geeft EPAS aan om nog meer te focussen op internationalisering in de opleiding, maar ook in de werving, het verder verbeteren van stagemogelijkheden en carrière-oriëntatie, en integratie van nieuwe richtlijnen op het gebied van bedrijfsethiek, corporate governance en duurzaamheid. Daartoe wordt de opleiding lid van PRME, het VN netwerk voor maatschappelijk verantwoorde management opleidingen. Ook gaan we o.a. samen met ECIU partner Stavanger een benchmark en concurrentieanalyse uitvoeren, en stellen we een nieuwe praktijkraad samen. In 2019 volgt een nieuwe heraccreditatie die dan samenvalt met NVAO.

De opleidingen zijn doorgelicht door de EFMD (De European Foundation for Management Development). Deze organisatie is gehuisvest in Brussel en telt meer dan 800 leden uit de academische wereld, de zakenwereld en de openbare diensten verspreid in circa 81 landen. Bij de doorlichting van economische en managementopleidingen wordt de lat zeer hoog gelegd.

Informatie over Bachelor IBA en master BA

De bacheloropleiding International Business Administration en de Master Business Administration bereiden studenten voor op een succesvolle carrière in het internationale bedrijfsleven. Doordat deze opleidingen aangeboden worden in de High Tech omgeving van de Universiteit Twente raken studenten vertrouwd met de invloed van technologie op het bedrijfsleven en leren ze om bedrijfskundige problemen te verklaren en te beïnvloeden in een high tech context.  Dit filmpje illustreert de toegevoegde waarde hiervan voor de studenten.

drs. M.M.J. van Hillegersberg - Hofmans (Martine)
Persvoorlichter (aanwezig, ma, di, do)